تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷

همدان- ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: در راستای اجرای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید، از ۲۵۰ پلاک این شهرستان، ۱۵۶ پلاک با همکاری جهاد کشاورزی ملایر، رفع تداخل شد که یک کار جهادی و پرحجم بود.

«جواد زنگنه» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طرح کاداستر با هدف جلوگیری از تصرف اراضی ملی، در ۱۶۰ هکتار از اراضی ملی این شهرستان طی ۲ سال گذشته اجرا شد.

وی افزود: امسال پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی برای ۸۴ فقره به مساحت ۱۰۷ هکتار شامل ۳۲ فقره پرونده ساخت و ساز در اراضی ملی به مساحت ۱۲.۵ هکتار، ۹ فقره پرونده غرس اشجار در اراضی ملی به مساحت ۲.۸ هکتار و ۴۳ فقره پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی به مساحت ۹۱.۷ هکتار تشکیل شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر بیان کرد: در راستای جلوگیری و رفع تصرف اراضی ملی نیز ۲۳ فقره پرونده به مساحت ۱۸ هکتار تشکیل شد که با حضور در محل و با توافق متصرف، محل تخلف رفع تصرف اراضی ملی به صورت شخم و کشت شده است.

زنگنه یادآور شد: احکام قضایی برای ۵۳ فقره پرونده به مساحت ۸۶ هکتار اجرا شد که با حکم قضایی و اخذ اجراییه و با همکاری نیروی انتظامی، محل تخلف از متصرفان خلع ید شد و همچنین پنج فقره قلع و قمع نیز امسال اجرا شد که ۲ فقره قلع و قمع درختان غرس شده در اراضی ملی پلاک‌های علوی و گرجایی و سه فقره قلع و قمع مستحدثات در پلاک‌های عمومی گرجایی، ازناو و پاتپه بود.

وی اجرای حکم قلع و قمع سه هزار اصله درخت به مساحت ۶ هکتار و سه استخر در اراضی ملی روستای گرجایی، اجرای عملیات بیولوژیک و بیومکانیک و کشت گیاهان دارویی در سطح ۴۵۰ هکتار در روستاهای پیرخداوردی، قجراب گنجاب، قشلاق، بیاتان علیا و عشاق با کمک مردم و کمترین صدمه به مراتع و بذکاری ۱۰۰ هکتاری در روستای گلپرآباد شامل بذر گونه‌های جنگلی ارژن و بادامک را از دیگر اقدامات برشمرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر همچنین به ثبت شکواییه، دادخواست و لوایح از طریق سامانه خودکاربری اشخاص حقوقی با صرفه‌جویی ۸۵ درصدی در هزینه‌های دادرسی اشاره و بیان کرد: این در حالیست که قبل از این، اقدامات از طریق دفاتر خدمات قضایی انجام می‌شد و موجب اتلاف وقت و هزینه فراوان بود.

تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان قدس ملایر

زنگنه تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان قدس ملایر را یکی از اقدامات شاخص طی سال‌جاری برشمرد و گفت: این در حالیست که در سال‌های گذشته میانگین تولید نهال در این نهالستان ۳۰۰ هزار اصله نهال بود و در راستای پیگیری طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، با حرکت جهادی و فراهم آوردن الزمات تولید نهال، این میزان به یک میلیون و ۵۰۰ اصله نهال افزایش یافت.

وی به احداث نهال دانش‌آموزی با مشارکت آموزش و پرورش سامن به مساحت ۰.۸ هکتار و افتتاح آن در هفته منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: با مشارکت شهرداری‌های ملایر و سامن ۵۰ هزار اصله نهال در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت تولید شد که در سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر همچنین از دیگر اقدامات به انعقاد تفاهم‌نامه با آب و فاضلاب ملایر برای کاشت نهال صنوبر در محوطه اطراف تصفیه‌خانه ملایر به مساحت ۴۰ هکتار، پاسخگویی به ۶۰۰ استعلام در سامانه پنجره واحد زمین و اجرای پروژه آبیاری تحت فشار نهالستان قدس و احداث شاسی جهت افزایش تولید نهال به میزان ۲۵۰ هزار اصله در سال با هدف جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش سطح کشت اشاره کرد.

زنگنه تاکید کرد: با انجام اقدامات پیشگیرانه همچون برگزاری کلاس‌های آموزشی و انجام امور فرهنگی، مانور اطفای حریق، ارتباط موثر با دهیاران و بهره‌برداران در حوزه‌های آبخیز، منجر عدم بروز حریق در مراتع و جنگل‌های سطح شهرستان شد که سه سال متوالی بدون حریق در اراضی ملی این شهرستان را پشت سر گذاشتیم.

وی ادامه داد: امسال ۱۵۰ پلاک در کمیته شهرستانی در راستای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید بررسی که منجر به تثبیت و صدور اراضی ملی با ملحوظ داشتن حقوق ذینفعان و مالکان زراعی شد و قانون رفع موانع تولید که از سال ۱۳۹۴ اجرایی شده، ۶۰ درصد از حجم کار در سال ۱۴۰۲ در این شهرستان انجام شد که در مقایسه با برخی شهرستان‌ها، ۲ تا سه برابر حجم کاری آنها است.

به گزارش ایرنا؛ ۱۷۲ هزار هکتار از ۳۲۰ هزار هکتار وسعت این شهرستان، اراضی ملی است که از این میزان ۱۳۸ هزار هکتار آن مرتع است.