به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، تعداد سالنهای سینمایی کشور با رشد بیش از ۴۸ درصدی بهنسبت آغاز به کار دولت سیزدهم، به عدد ۸۴۶ رسید. تعداد سالنهای سینما تا انتهای ۱۴۰۲ در حالی به ۸۴۶ باب رسیده که این آمار در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، ۵۷۰ سالن بود.
با این آمار، متوجه میشویم که به ازای هر ۱۰۴ هزار نفر، ۱ سالن سینما وجود دارد. این آمار در انتهای دولت دوازدهم، به ازای هر ۱۵۴ هزار نفر، یک سالن بوده است. استاندارد جهانی این حوزه، وجود یک سالن سینما، به ازای هر ۱۰ هزار نفر است که آمار کنونی نشان میدهد، سازمان سینمایی با وجود اینکه فاصله قبلی را تا حدود بسیاری بهبود بخشیده است اما هنوز به آن بازدهی مطلوب این حوزه نرسیدهایم.
اکنون ۹۰ شهر بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر و بیش از ۵۰ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر، فاقد سینما هستند و نشانهگذاری به ترتیبی است که درصد بالایی از این شهرها، طی ۲ سال آینده، از امکان سینما برخوردار شوند. همچنین برنامهریزیها و توافقات صورتگرفته به صورتی است که در دولت چهاردهم، فارغ از اینکه کدام مسئول بر مسند است، تعداد سالنهای سنیما به ۲ هزار سالن برسد. هر چند که آمار مطلوب برای جمعیت کشور ما، وجود ۳ هزار سالن سینما است.
به ازای هر ۱۰۴ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد. این آمار در انتهای دولت دوازدهم، به ازای هر ۱۵۴ هزار نفر، یک سالن بوده است
یکی از وعدههایی که رئیس سازمان سینمایی در آغاز به کار فعالیت خود مطرح کرد، رساندن تعداد سالنهای سینما به عدد هزار بود که این روند، تا به امروز، تحرک خوبی را شاهد بوده است. زمانی که محمدمهدی اسماعیلی و محمد خزاعی، عدد هزار سالن را رسانهای کردند، ۵۷۰ سالن در کشور وجود داشت و ۴۳۰ سالن نیاز بود تا به چنین شاخصی رسید. تا امروز، ۲۷۶ سالن از آن ۴۳۰ سالن وعده دادهشده به ناوگان سینمایی کشور افزوده شده است و احتمال روشن شدن چراغ ۱۵۴ سالن دیگر طی حدودا یکسالونیم آینده، محتمل به نظر میرسد.
تا پایان سال ۱۴۰۱، ۶۳۵ سالن فعال سینما در کشور وجود داشت که با اضافه شدن ۲۱۱ سالن در سال ۱۴۰۲، هماکنون تعداد سالنها به ۸۴۶ سالن رسیده است. در ۲ سال اخیر بالغ بر ۱۶۵ هزار صندلی به ظرفیت سینمای کشور اضافه شده که بیش از ۵۲ هزار صندلی به استان تهران و بیش از ۱۱۳ هزار صندلی نیز مربوط به سایر استانهاست.
با رسیدن عدد سالنهای سینما به هزار، به ازای هر ۸۸ هزار ایرانی، یک سالن سینما وجود خواهد داشت که نزدیکترین حالت به نرم استاندارد جهانی این حوزه محسوب میشود.
نهضت سالنسازی در دولت سیزدهم، یکی از ارزندهترین و دلسوزانهترین اقداماتی بود که در حوزه سینما به بهرهبرداری رسید. این اتفاق یکی از آن دست اقداماتی است که تفکرات مختلف در سینما از آن حمایت کرده و رضایت حداکثری مردم را نیز در پی دارد. با هوشمندسازی این نهضت و در نظر گرفتن شهرها و استانهای کمبرخوردار از امکان سینما، شیرینی این نهضت ملی نزد سینمادوستان و عموم مردم کشور، دوچندان شده است.