مسکو- ایرنا- احضار سفیر آلمان در مسکو به وزارت امور خارجه روسیه علاوه بر موضوع فایل صوتی افسران آلمانی درباره مشارکت در حمله به پل کریمه با طرح اعتراض مسکو به برلین درباره نوع رفتار با روزنامه‌نگاران روسی نیز همراه بود.

به گزارش ایرنا، یک روز پس از آنکه وزارت خارجه روسیه در احضار الکساندر لامبسدورف سفیر آلمان به وی اعلام کرد که تلاش‌های مقامات برلین برای محدود کردن فعالیت روزنامه‌نگاران روسی بی‌پاسخ نخواهد ماند، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز به صراحت از این موضوع سخن گفت.
خبرگزاری ریانووستی روز سه‌شنبه به نقل از ماریا زاخارووا نوشت:‌ تلاش مقامات آلمانی برای مقابله با کار روزنامه نگاران روسی منجر به این می شود که نمایندگان رسانه های آلمانی مجبور به ترک روسیه خواهند شد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه که در یک برنامه زنده سخن می‌گفت، افزود: مقامات آلمان قبلاً از طریق کانال‌های دیپلماتیک در پایتخت این کشور از این موضوع مطلع شده‌اند که اگر اقدامات برلین منجر به پایان فعالیت روزنامه‌نگاران روس شود، روزنامه‌نگاران آلمانی نیز روسیه را ترک خواهند کرد.
زاخارووا یادآور شد: آلمان قصد دارد خبرنگاران روسی را اخراج کند و ویزا یا اعتبار آنها را برای کار در این کشور تمدید نکند.

وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه سفیر آلمان در مسکو را احضار کرده بود. در این احضار، به او گفته شد که تلاش‌های مقامات آلمان برای محدود کردن فعالیت‌های روزنامه‌نگاران روسی غیرقابل قبول است و چنین اقداماتی بی‌پاسخ نخواهد ماند.

وزارت خارجه روسیه در این باره همچنین اعلام کرد: در احضار سفیر آلمان درباره فایل صوتی کمک افسران آلمانی به اوکراین از وی توضیح خواسته شد؛ به وی یادآوری شد که ارسال موشک‌های کروز دوربرد و ارائه کمک‌های عملی به نیروهای مسلح کی‌یف به وضوح نشان‌دهنده دخالت "غرب جمعی" از جمله برلین در درگیری در اوکراین است.

احضار سفیر آلمان پس از آن صورت گرفت که یک فایل صوتی منتسب به افسران ارتش آلمان درباره کمک آنها به اوکراین برای حمله آتی به پل کریمه منتشر شد. بنا بر متن انتشار یافته رسانه‌های روس از این فایل صوتی،‌ افسران نظامی ارتش آلمان در مورد توانایی موشک های تاروس برای تخریب پل کریمه و جزئیات آماده سازی برای چنین حمله ای در این فایل صوتی صحبت می‌کنند.
انتشار این فایل صوتی درباره مشارکت افسران ارتش آلمان در حمله به زیرساخت های روسیه بر خلاف اظهارات اخیر صدراعظم این کشور است.
اولاف شولتس پیش از این در پیامی تصویری در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفته بود: ما نمی‌خواهیم جنگ روسیه علیه اوکراین به جنگی میان روسیه و ناتو تبدیل شود و همه متحدان در این مورد اتفاق نظر دارند.
وی همچنین گفت: این به معنای عدم دخالت آلمان در جنگ نیز است! به صراحت می‌گویم که من به عنوان صدراعظم آلمان، هیچ سربازی از نیروهای مسلح خود را به اوکراین نمی‌فرستم.

بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان روز یکشنبه در نخستین واکنش به فایل افشاشده فرماندهان ارشد ارتش آلمان که درباره حملات به پل کریمه صحبت می‌کنند، مدعی شد: روسیه یک «جنگ اطلاعاتی» را با هدف ایجاد تفرقه در آلمان انجام می‌دهد.

یک روز قبل (شنبه)، سخنگوی وزارت دفاع آلمان در این باره اعلام کرد که نمی‌تواند صحت این مکالمه ضبط شده را تایید کند اما اداره فدرال «سرویس ضد جاسوسی نظامی» آلمان در حال بررسی این موضوع است و تمام اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

دیمیتری مدودف رئیس‌جمهور سابق روسیه که اکنون معاون رئیس شورای امنیت روسیه است، روز یکشنبه 13 اسفندماه 1402 گفت که این مکالمه ضبط شده نشان می‌دهد که برلین برای جنگ با مسکو آماده می‌شود.

سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه نیز دوشنبه 14 اسفندماه 1402 گفت: فایل صوتی انتشار یافته از مکالمه چهار افسر ارتش آلمان نشان‌دهنده آن است که وزارت دفاع این کشور به صورت مشخص در حال بررسی طرح‌هایی برای حمله به خاک روسیه است؛ این موضوع نیاز به تفسیر ندارد و همه چیز روشن و آشکار است. دیمیتری پسکوف با اشاره به اظهارنظر صدراعظم آلمان مبنی بر اینکه یک بررسی سریع، کامل و مؤثر در این زمینه انجام خواهد شد، اظهار داشت: ما امیدواریم که به نحوی، یعنی حتی از طریق رسانه ها، متوجه شویم که این بررسی به چه نتیجه ای رسیده است.
پسکوف گفت:‌ مکالمه بین افسران ارتش آلمان این سوال را مطرح می‌کند که آیا طرح‌هایی که مورد بحث قرار گرفته‌اند بخشی از سیاست دولت آلمان است یا خیر.
سخنگوی کرملین گفت: اگر همه موضوعاتی که افسران آلمانی درباره آن صحبت کردند بخشی از سیاست دولت این کشور باشد، ناامید کننده خواهد بود و در غیر این صورت، این سوال مطرح می شود که تا چه حد ارتش توسط مقامات آلمان کنترل می شود.
وی خاطرنشان کرد: مکالمه بین افسران ارتش آلمان، دخالت مستقیم کشورهای غربی در درگیری اوکراین را ثابت می کند.

ولفگانگ بوشنر معاون سخنگوی دولت آلمان روز دوشنبه، ادعای مسکو درباره برنامه‌ریزی برلین برای حمله به خاک روسیه را رد کرد و آن را «تبلیغات پوچ» خواند.
به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، انتشار شنود این مکالمات، همچنین طوفان سیاسی در آلمان به راه انداخته و باعث نگرانی‌های عمیق درباره امنیت ارتباطات دولتی شده است.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز با اشاره به واکنش مقام‌های آلمان به انتشار فایل صوتی افسران آلمانی درباره حمله به پل کریمه گفت: جای تعجب است که آلمان نگران گفتگوها در مورد حمله به پل کریمه نیست، بلکه نگران درز پیدا کردن آنها است.

پل کریمه، این شبه‌جزیره را که در سال ۲۰۱۴ به روسیه ملحق شد به سرزمین اصلی متصل می‌کند.
اوکراین پیش از این حملات موفق و ناموفقی را برای تخریب این پل داشته است.
حمله ۱۷ ژوئن (۲۶ تیرماه ۱۴۰۲) اوکراین به پل کریمه آسیب زد و به گفته مقام‌های روس جان ۲ شهروند غیرنظامی را نیز گرفت. این دومین حمله اوکراین به این گذرگاه بود که سرویس امنیت اوکراین مسئولیت آن را برعهده گرفت.
وزارت دفاع روسیه ۲۱ مردادماه ۱۴۰۲ اعلام کرد که اوکراین سعی در حمله به پل کریمه با استفاده از موشک‌های S-۲۰۰ داشت ولی این حمله توسط روسیه خنثی شده است. پیش از این، همچنین انفجار یک کامیون روی پل کریمه منجر به کشته شدن سه نفر شده بود.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند. 

برچسب‌ها