به گزارش ایرنا، رشد و گسترش شهرنشینی توام با ساخت وسازها و فعالیت های عمرانی مضاعف، رفاه شهروندان را با افزایش استرس تحت تاثیر قرار می دهد که برای کاهش این مشکلات و ایجاد آرامش برای ساکنان شهری الگوی توسعه پایدار شهری از اولویت های برنامه ریزان شهری قرار می گیرد.
توسعه پایدار بر سه اصل عمده پایداری بوم شناختی، فرهنگی و پایداری اجتماعی استوار است و از آنجا که شهر پدیده ای چندبعدی، پیچیده و پویاست، الگوی شهر پایدار در شکل هـای مختلـف بسته بـه تـاریخ منطقـه، فرهنـگ، فعالیت اقتصادی، اقلیم، محیط طبیعی و سیاست ها نمود پیدا کند.
بنابراین دستیابی به یک وضعیت پایدار واقعی در شهرها، نیازمند تدوین سیاست هایی مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی در قالب افزایش درآمد، گسترش اشتغال، پویایی و رفاه عمومی بروز مییابد.
تقویت فضای سبز را نیز یکی از شاخص های توسعه پایداری شهری یاد می کنند چرا که نقش اساسی در زیبایی سیمای شهر، ایجاد فضاهای عمومی برای برقراری ارتباطات و تعاملات شهروندان و رفاه عمومی دارد.
سطح وسیعی از شهرها را پوششهای بتنی یا آسفالتی فرا گرفته است و درختها در مناطق شهری نه تنها از طریق تصفیه و ذخیره آب به کاهش مقدار آلایندههای محیط کمک می کنند بلکه به بهبود روحیه مردم و کاهش نگرانیهای آنها مؤثر است.
برای ایجاد فضای سبز شهری، نخست با در نظر گرفتن شرایط زیست محیطی شهر و در گام بعدی بر اساس نیازهای مشخص و ارزشهای اجتماعی و فرهنگی، برنامه ریزی توسعه فضای سبز را پیاده کرد.
اغلب ساکنان شهر دهدشت و حتی روستاهای همجوار آن در خانه خود، درخت مرکبات اعم از پرتغال، نارنج و لیمو دارند که لازم است مدیریت شهر دهدشت با توجه به این ظرفیت فضای سبز و حتی خیابان شهر را با کمک منابع طبیعی و حتی ساکنان، این شهر را به بهار نارنج تبدیل کند.
اگرچه شهر بابل یا شیراز در کشور به بهارنارنج معروف است اما مدیریت شهر دهدشت می تواند در یک ابتکاری جدید با اولویت برنامه ریزی، تشویق شهروندان و حتی کلیه سازمان های این شهر را به کاشت درخت نارنج یا دیگر مرکبات ترغیب کرد.
درختان نارنج که در طول سال سرسبز و عطرآگین هستند و شهروندان از بوی شکوفه های آن در فصل بهار در هر کوچه و خیابانی سرخوش و شادمان می شوند نیز فرصتی برای مدیریت شهری است که با برگزاری جشنواره های مرتبط با بهار نارنج بهانهای خوبی برای جذب گردشگران به این خطه گرمابخش را فراهم کنند.