سرهنگ جهانگیر کریمی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فرماندهی انتظامی استان از یک ماه قبل طرحها و برنامههای خود را برای مقابله با توزیع کنندگان، فروشندگان و سازندگان مواد مُحترقه در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به حوادث سالهای گذشته در آیینهای یاد شده گفت: در سالهای گذشته با موارد متعدد تخریب ساختمان بر اثر انفجار ترقههای در حال ساخت، قطع عضو و نابینایی و حتی مرگ نوجوانانی که از ترقه دستساز استفاده کرده بودند، مواجه بودیم.
این مقام انتظامی، نگهداری و حمل ترقه دستساز را بسیار خطرناک توصیف کرد و گفت: سال قبل ۲ نوجوان بدون اطلاع والدین خود ترقههای دستساز را تهیه و آنها را زیر تخت خود نگهداری کرده بودند که بر اثر گرمای اتاق، منفجر و باعث تخریب منزل آنها شده بود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ۲ جوان موتورسوار در حال حمل پلاستیک پُر از ترقه، بر اثر انفجار ترقهها جانشان را از دست دادند.
وی تصریح کرد: این موارد بسیارند که تَلَنگُری است تا خانوادهها بیشتر مراقب فرزندانشان در این ایام که به مراسم چهارشنبه آخر سال نزدیک میشویم، باشند.
سرهنگ کریمی با بیاناینکه حوادث چهارشنبه آخر سال به نسبت گذشته با شیب نزولی همراه بوده است، گفت: از مسوولان مدارس درخواست میشود در این باره با دانشآموزان در باره خطرات و آسیبهای این موضوع صحبت کنند.
وی همچنین از مسوولان دستگاهها از جمله اورژانس، آتش نشانی و بیمارستانهای سوانح و سوختگی خواست تا با همکاری رسانهها به آگاهسازی شهروندان و بویژه نوجوانان و جوانان بپردازند.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس اصفهان به خانوادهها نیز در باره مدیریت هیجانات فرزندانشان و برپایی جشنها و دورهمیهای آرام و بیخطر در سایه نظارت آنان تاکید کرد.
وی از شهروندان خواست تا گزارش عینی خود از محلهای تهیه، ساخت و توزیع مواد مُحترقه را از طریق تماس با شماره ۱۱۰ به اطلاع پلیس برسانند زیرا رسیدگی دیرهنگام به این موارد سبب وقوع حوادث جبران ناپذیر میشود.