به گزارش ایرنا ، سینا ربیع روز سه شنبه در حاشیه بازدید جمعی از خبرنگاران از کارخانه زمزم سه شرکت فولاد خوزستان اظهارکرد: احداث کارخانه تولید مگامدول آهن اسفنجی از سال ۱۳۹۸ طی قراردادی بین شرکت فولاد خوزستان و مجموعه ام ام تی ای به مبلغ ۱۳۵ میلیون یورو آغاز شد.
وی افزود: از ابتدای کار مشکلات و موانعی از قبیل تحریمها، بیماری کرونا و موانع مختلفی سد راه تکمیل این کارخانه بودند اما با این وجود به همت نیروهای داخلی بدون استفاده از نیروی خارجی در ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ این کارخانه به بهره برداری رسید.
مدیر پروژه های ناحیه احیای فولاد خوزستان گفت: ظرفیت تولید آهن اسفنجی در این کارخانه در حال حاضر یک میلیون و ۷۶۰ هزار تن است که با به بهره برداری رسیدن کارخانه زمزم ۳، شرکت فولاد خوزستان از خرید آهن اسفنجی به میزان ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن در سال بی نیاز می شود.
وی تصریح کرد: برای بالانس کردن زنجیره تامین، نیاز به خرید این میزان آهن اسفنجی بود که با راه اندازی این کارخانه علاوه بر تکمیل این زنجیره تولید ، برای حدود ۲۰۰ نیز به صورت مستقیم ایجاد شده و ۴۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم در آینده ای نزدیک مشغول به کار می شوند.
ربیع خاطرنشان کرد: میزان تفاوت نرخ آهن اسفنجی با نرخ تولید داخل هر تن ۶ میلیون تومان است و با توجه به میزان تولید در کارخانه زمزم، از خروج سرمایه با ارزشی از استان جلوگیری شده است.
وی یکی از مواردی که همواره از پرسش های افکار عمومی و رسانه است را موضوع رعایت موارد زیست محیطی این کارخانه عنوان کرد و گفت: در این خصوص باید بگوییم که تمامی ضوابط و مجوزهای زیست محیطی برای راه اندازی این کارخانه از ابتدای احداث آن، رعایت شده است.
به گزارش ایرنا ، شرکت فولاد خوزستان در میان سه صادرکننده اصلی فولاد کشور قرار دارد که در تلاش است با تامین مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سهم خود را در صنعت فولاد بیش از پیش کند. در این باره شاید نیاز است تا طرح های توسعه ای در بخش تامین مواد اولیه، تولید و تامین انرژی صورت بگیرد.
یکی از پروژه هایی که می تواند در افزایش تولید نقش مهمی ایفا کند، بهره برداری از پروژه زمزم سه به صورت رسمی است. این پروژه با هدف تامین آهن اسفنجی مورد نیاز فولاد خوزستان در دستور کار قرار گرفته است.
احداث پروژه مگامدول آهن اسفنجی (زمزم سه) با ظرفیت تولید سالانه ۱.۷۶ میلیون تن آهن اسفنجی، با درجه فلزی ۹۳ درصد و کربن ۲.۲ درصد بر اساس کیفیت مواد ورودی تعیین شده در طرح و با هدف تامین کمبود آهن اسفنجی مورد نیاز، برای ایجاد پایداری تولید فعلی و توسعههای آتی شرکت فولاد خوزستان تعریف و در حال اجرا است که حالا به گفته مدیر عامل مشعل آن روشن و تست های تولید در آن آغاز شده است.
با بهره برداری از این پروژه به میزان ۳۵۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی سالانه صورت می گیرد و آهن اسفنجی مورد نیاز این مجموعه تامین و منجر به تولید پایدار می شود.
این مگاپروژه تقریبا در بین طرحهای موجود در کشور ازظرفیت بسیار بالایی برخوردار است. پروژه زمزم سه دارای سیستم تزریق اکسیژن که قابلیت افزایش تولید آهن اسفنجی تا ۱.۹ میلیون تن در سال را دارد و از تکنولوژی جدید برخوردار است و حدود ۶۰ درصد از پروژه از دانش بومی استفاده کرده است.
زمزم سه، بزرگترین مدول تولید آهن اسفنجی کشور است که ایران را از این حیث بی نیاز خواهد کرد، در نتیجه می تواند قدرت فولاد خوزستان در بین تولیدکنندگان فولاد را افزایش دهد.
با بهره برداری از این سیستم، فولاد خوزستان می تواند یکه تاز حلقه آهن اسفنجی باشد و در ادامه با تولید پایدار سهم خود را در بازار داخلی و خارجی افزایش دهد. در واقع بهره برداری از این پروژه بر قدرت این مجموعه چه در حوزه تولید و چه فروش می افزاید و می تواند وضعیت نماد «فخوز» در بازار بورس را هم تحت تاثیر قرار دهد.
از سویی استفاده از آهن اسفنجی با کیفیت بالا ، باعث می شود تا کیفیت محصول نهایی نیز با افزایش همراه شود و این موضوع قدمی مهم در راستای مشتری مداری خواهد بود. در واقع بهره برداری از این پروژه از چندین منظر حائز اهمیت است که به نفع فولاد خوزستان و سهامداران آن خواهد بود.
سرمایه گذاری ۱۴۰ میلیون یورویی در زمزم سه
قرارداد عملیات اجرایی طرح زمزم سه از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ با سرمایه گذاری ۱۴۰ میلیون یورو آغاز شده است.
با توجه به اینکه یکی از اهداف استراتژیک فولاد خوزستان، تکمیل زنجیره تولید در فنس داخلی شرکت است. با راه اندازی و بهره برداری از بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی کشور علاوه بر بی نیازی از خرید آهن اسفنجی به میزان ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن در سال، ظرفیت فروش و صادرات این محصول نیز فراهم میشود.
این درحالی است که در گام چهارم توسعه فولاد خوزستان ۳۲۵ پروژه به ارزش چهل هزار میلیارد تعریف شده که مهمترین آن ها زمزم سه است.
کارخانه زمزم سه در زمینی حدود ۲۱ هکتار ایجاد شده که به زودی بهرهبرداری میشود و بیش از ۶۰ درصد آن داخلیسازی است. پروژه ماشین ریختهگری اسلب عریض، کارخانه اکسیژن چهار به همراه احداث نیروگاه اختصاصی ۵۲۰ مگاواتی از دیگر پروژه های مهم فولاد خوزستان در دست اجرا هستند. هدف فولاد خوزستان دستیابی به ظرفیت ۱۳ میلیون و ششصد هزار تُن در افق ۱۴۱۰ یعنی سهم ۲۵ درصدی بازار فولاد کشور است.
محصول بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی کشور پیشفروش شد
در آستانه چهل و پنجمین بهار آزادی و ایامالله دهه فجر، محصول بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی کشور در قالب پنج قرارداد و به میزان ۱۹۰ هزار تُن در بازار فیزیکی بورس کالای ایران پیشفروش شد.
این حجم از پیشفروش در حالی صورت گرفت که کارخانه زمزم سه، در آستانه بهرهبرداری است و این مهم، نشان از اعتماد بازار بورس و تولیدکنندگان صنایع فولادی به بزرگترین عرضهکننده شمش فولادی کشور دارد.
گفتنی است، در معامله کشف پریمیوم (پیشفروش) تولیدکنندگان صنایع بالادست و پاییندست حوزه فولاد، امکان برنامه ریزی بلندمدت تولید و فروش را با استفاده از ظرفیت بورس کالا پیدا میکنند.
کشف پریمیوم (پیشفروش) به عنوان قراردادی کارآمد در جهت برنامهریزی تولید است که در بازار فیزیکی بورس کالای ایران معامله میشود و به موجب آن، طرفین متعهد میشوند که در زمان مشخصی در آینده (تحویل، حمل یا بارگیری) کالا را براساس قیمت نهایی (قیمت مبنا به علاوه مابهالتفاوت توافق شده) معامله کنند.