نوشهر- ایرنا- جمعی از مردم در دیدار با مدیران کل دستگاه های اجرایی در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر یکی از چالش های اساسی غرب مازندران را مشکلات زیست محیطی برشمردند که دامنه آن روز به روز بیشتر شده و بر نگرانی اهالی افزوده است.

به گزارش ایرنا، انشعابات چهارگانه، مساعدت مالی و وام و نهادهای حمایتی بیشترین درخواست متقاضیان دیدار مردمی هفته جاری با مدیران کل نهادهای اجرایی در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر اعلام شد اما شماری از آنان در حاشیه این دیدار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر ضرورت حل مشکلات عدیده زیست محیطی در غرب مازندران از سوی نهادهای مربوط و نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی تاکید کردند.

غرب مازندران ۲۱ شهر، هزار و ۱۵۰ روستا و هفت شهرستان و افزون بر یک میلیون فر جمعیت دارد. نور. نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران واقع شدند که سالانه پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.

به اعتقاد این شهروندان یکی از چالش های اساسی غرب مازندران مشکلات زیست محیطی بوده که متاسفانه هر روز در حال تشدید است و تاکنون برای برطرف کردن آن برنامه ریزی جدی نشده و حتی نهادهای مربوط نیز برای رفع آن برنامه ارایه نکرده اند.

در زمان حاضر بهترین و زیباترین نقاط جنگلی غرب مازندران میزبان پسماند است که از آن نه تنها به عنوان طلای کثیف استفاده نشده بلکه شیرابه ها و آلودگی های آن سلامت مردم را تهدید می کند و نارضایتی زیادی را ایجاد کرده است.

این چالش جدی در کنار سایر مشکلات مربوط دیگر نظیر ورود پساب ها به رودخانه های منطقه امروز مشکلات عدیده ای را برای اهالی غرب مازندران به وجود آورده است.

این شهروندان با تاکید بر ضرورت حمایت از طرح های مربوط به حفظ و احیای محیط زیست، تشدید مجازات متخلفان زیست محیطی از سوی نهادهای ذیربط را دیگر راهکار و اولویت کاری مدیران برشمردند.

لزوم آگاهی بخشی به مردم

حاج حسین شادمان یکی از شهروندان متقاضی روز گذشته دیدار مردمی با مدیران کل در دفتر غرب استانداری مازندران بود که در پاسخ خبرنگار ایرنا غرب مازندران با چه چالش های زیست محیطی مواجه است، افزود: نبود مدیریت واحد و عدم آگاهی مردم نیست به محیط زیست از جمله مواردی است که مسوولان امر باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

وی اظهارداشت : برای حل مشکلات زیست محیطی منطقه غرب مازندران نیازمند تدوین طرح آمایش سرزمین است و با ادامه وضعیت موجود هر گونه زیان متوجه مردم می شود نه بخش دیگر.

این دانش آموخته بازنشسته آموزش و پرورش از تنکابن یادآور شد : آمایش سرزمین برای حفظ و حراست از محیط زیست باید در اولویت برنامه ریزان امر قرار گیرد تا جلوی هرگونه مشکلات فرارو در این زمینه گرفته شود.

شادمان بیان کرد : نابودی پوشش گیاهی، موجب تخریب محیط زیست و تهدید حیات وحش می‌شود پس باید تدابیر اصولی اندیشید تا فرهنگ حفاظت از محیط زیست در منطقه با توجه نظام آموزشی پایه در جامعه نهادینه بشود.

راهکارهای علمی ارایه شود

جلیل ارجمندی که از مرزن آباد به دیدار مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری مازندران حاضر شد، گفت : اکوسیستم غرب مازندارن که زیبا و بی بدیل است نباید به هم بخورد چراکه احیا آن بسیار سخت است و بسیاری از متخصصان می گویند افزایش جمعیت انسانی در این منطقه نباید عامل نابودی طبیعت بشود باید راهکارهای علمی ارایه کرد و فرهنگ سازی را جدی گرفت.

وی بیان کرد: برای پیشگیری از مشکلات زیست محیطی غرب مازندران و در جهت حفظ و حراست از محیط زیست و منابع طبیعی، لازم است آموزش‌های لازم از سوی دستگاه‌های متولی این منطقه به مردم و مسافران ارائه شود.

وی اضافه کرد : محیط زیست همانند امنیت است و اگر تخریب بشود عموم مردم، در معرض تهدید و خطر قرار می گیرند و آسیب می بینند پس بهتر است شهروندان و مسافران این خطه را بیش از پیش آموزش داد تا از این طریق مانع از تخریب طبیعت و محیط زیست شد.

این شهروند مرزن آبادی تاکید کرد : پیشگیری از تخلف زیست محیطی و کمک به حفظ محیط زیست باید رویکرد اصلی نهادهای مربوط باشد چرا که اگر در مواجهه با تخریب طبیعت، تهدید واحدهای آلاینده و ورود پساب ها به داخل رودخانه ها و سرانجام منتهی به دریای خزر، برخوردی جدی صورت نگیرد به طور قطع با مشکلات عدیده ای مواجه خواهیم شد.

ارجمندی افزود : در بخش محیط زییست ضمن شناسایی دقیق چالش های مربوط باید برنامه علمی ارایه شود تا این برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اجرا شود و مردم نیز بهره این راهبرد علمی را متوجه بشوند.

این شهروندان دپوی پسماند در عرصه های جنگلی را از چالش های جدی غرب مازندران برشمردند و بر ضرورت رفع آن از سوی مسوولان استانی و کشوری تاکید کردند.

به گفته مسوولان و کارشناسان امر در غرب مازندران در ادوار گذشته به این چالش اساسی اهالی پاسخ داده نشد اما دولت سیزدهم به این مهم توجه کرده است و مسوولان امر باید جهادی به این معضلات رسیدگی کنند.

ضرورت هم افزایی نهادهای اجرایی

موسی رحمانی دیگر شهروند امروز دیدار مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری مازندران تصریح کرد: دولت سیزدهم تاکنون توجهات زیادی به رفع مشکلات زیرساختی غرب مازندران داشته امید که برای رفع چالش های زیست محیطی تدابیر اصولی بیندیشد.

وی بیان کرد: هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی می‌تواند مشکلات زیست محیطی غرب مازندران را کاهش داده و به مطالبات اجتماعی در این حوزه پاسخ دهد.

مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری مازندران از پاسخگویی به درخواست ۹۲ متقاضیان در ملاقات مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری این استان خبر داد.

اسماعیل مهرافزا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مهم ترین موضوعات متقاضیان به ترتیب انشعابات چهارگانه، تسهیلات بانکی، مساعدت مالی، نهادهای حمایتی بوده است.

به گفته وی متقاضیان دیدار مردمی این هفته از شهرهای تنکابن، عباس آباد، نشتارود، رامسر، نوشهر، چالوس، مرزن آباد، کجور واقع در غرب مازندران بودند.

وی به حضور ۶ مدیرکل نهادهای اجرایی در ملاقات مردمی امروز دفتر غرب استانداری اشاره کرد و گفت: طبق آمار موجود دفتر غرب استانداری مازندران از آغاز فعالیت این دفتر تا امروز افزون بر پنج درخواست مردمی در سامانه سامد استانداری مازندران متخص این دفتر ثبت شده است.

از زمان راه اندازی این دفتر، استاندار مازندران طبق گزارش‌های موجود، مدت پنج بار در این دفتر حضور پیدا کرد و از نزدیک با ریز مشکلات مردم آشنا شد و پای درد و دل آنها نشست و دستورات لازم برای رسیدگی به حل مشکلات مردم غرب مازندران صادر کرد.

دفتر غرب استانداری مازندران دستاورد دولت سیزدهم

دفتر نمایندگی استانداری مازندران در اول دی ماه سال گذشته با پیگیری استاندار، با هدف دسترسی آسان مردم غرب استان به مدیران ارشد مرکزنشین در نوشهر راه اندازی شده است.

خطرات جاده‌ای، طولانی شدن رسیدگی به در خواست‌های اداری و دسترسی نداشتن آسان به مدیران استانی از دغدغه‌ها و رویاهای دست نیافتنی مردم غرب مازندران بود که با شکل گیری دولت جهادی سیزدهم و استقرار این دفتر گامی مؤثر برای جلوگیری از تمرکز زدایی و توزیع عادلانه خدمات در این خطه غربی مازندران برداشته شد.

طبق آمار مسوول دفتر استانداری غرب مازندران از زمان راه اندازی این دفتر تاکنون افزون بر پنج هزار نفر از مردم خطه غربی استان پس از مراجعه به دفتر و ارائه درخواست‌هایشان به مدیران استانی پاسخ دریافت کردند.

غرب مازندران ۲۱ شهر، هزار و ۱۵۰ روستا و هفت شهرستان و افزون بر یک میلیون فر جمعیت دارد. نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران واقع شدند.