اردبیل - ایرنا - معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اردبیل گفت: امسال حدود ۲۰۰ میلیارد ریال برای کمک به نیازمندان زیرپوشش کمیته امداد این استان جمع‌آوری شد که بخشی از این کمک‌ها از سوی مراکز نیکوکاری بوده است.

جلیل قدیمی روز چهارشنبه به مناسبت هفته احسان و نیکوکاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح برنامه‌های امسال جشن نیکوکاری در استان اردبیل اظهار کرد: در این استان ۱۶۰ مرکز نیکوکاری فعال است که این مراکز در محله‌های خود کمک‌های مردمی را جمع‌آوری کرده و در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: این مراکز بدون دریافت هیچ دستمزدی تا امروز ۱۱۰ میلیارد ریال جمع‌آوری کرده در اختیار نیازمندان قرار داده‌اند ، فعالان و خیرین در این مراکز نیازمندان محلات مختلف در استان را شناسایی کرده و کمک‌ها را در اختیار آنها قرار می‌دهند.

قدیمی تصریح کرد: علاوه بر مراکز نیکوکاری طبق روال هر سال جشن نیکوکاری در مدارس استان به مدت ۲ روز برگزار می‌شود ، دستگیری از نیازمندان سنت حسنه‌ای است که هر گونه کمکی که از طریق اولیای دانش‌آموزان اهدا می‌شود از طریق مربی پرورشی و رئیس مدرسه جمع‌آوری شده و از طریق مدرسه در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار می‌گیرد.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اردبیل گفت: بیش از ۲۰ هزار نفر در این استان حامی ایتام بوده و به طور مستقیم کمک‌های خود را در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار می‌دهند و ما قدردان آنها هستیم.

وی افزود: از اول بهمن ماه امسال جمع‌آوری کمک‌های مردمی در قالب رویداد ملی احسان و نیکوکاری و روز جشن نیکوکاری آغاز شده و علاوه بر خیرین استان خیرین عزیز در سراسر کشور هم مشارکت کرده و کمک‌های خود را در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در جشن نیکوکاری امسال ۲۶۰ میلیارد ریال انواع کمک‌های خیرین جمع‌آوری شده و در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار بگیرد.

وی افزود: کمیته امداد به عنوان بزرگترین نهاد حمایتی در کشور تحت تاثیر نفس بابرکت اما راحل ایجاد شد و این نهاد هم‌اکنون علاوه بر ایران اسلامی در سایر کشورها هم الگوی کمک‌رسانی را ترویج کرده است.

وی وجود فقر و فقیر در جامعه را مایه تاسف دانست و گفت: ما نباید در جامعه محروم داشته باشیم ، در عین حال ناملایمات اقتصادی باعث بروز حوادث و شرایطی شده و برخی از هموطنان عزتمند به دلیل مشکلاتی مانند از دست رفتن سرپرست خانواده یا هر مشکل دیگر نیاز به حمایت دارند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اردبیل ادامه داد: علاوه بر ۱۶۰ مرکز نیکوکاری، ۲۲۰ پایگاه ثابت و سیار در این استان آماده دریافت کمک‌های مردمی خیرین هستند.

وی شماره کارت بابت جمع‌آوری کمک‌های نقدی مردم را ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۳۰۵۵۲ اعلام کرد و گفت: خیرین می‌توانند کمک‌های خود را به این شماره واریز کنند.

وی همچنین در خصوص آخرین اقدامات مربوط به صندوق امداد ولایت در استان اردبیل اظهار کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) قبل از تاسیس صندوق امداد ولایت هم از محل منابع امدادی به خانواده‌های نیازمند تسهیلات پرداخت می‌کرد و با راه‌اندازی این صندوق این تسهیلات از طریق این صندوق پرداخت می‌شود.

قدیمی یادآورشد: در حال حاضر وام قرض‌الحسنه به افراد زیرپوشش با سود صفر درصد اعطا می‌شود و افراد زیرپوشش همین مبلغ را با اقساط بین یک تا هفت ساله پرداخت می‌کنند.

وی اضافه کرد: اگر در جریان تحقیق و بررسی مددکاران تشخیص داده شود که فردی نیازمند قصد استفاده از منابع این صندوق داشته باشد، به این افراد هم ۱۰۰ میلیون ریال وام قرض‌الحسنه با سود صفر درصد پرداخت می‌شود اما اگر بیش از آن مبلغ باشد، با سه درصد کارمزد تسهیلات داده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: حداکثر تسهیلات برای وام‌های اشتغال یک هزار و ۵۰۰ میلیون ریال از منابع امدادی و بانکی تعیین شده است ، برای سایر اقشار نیازمند هم این میزان ۵۰۰ میلیون ریال است به شرطی که نیازمندی وی از طریق مددکاران احراز شود.

وی در زمینه اجرای طرح قرض ماندگار در استان نیز گفت: اگر فردی بخواهد کمک کند و کار ماندگاری انجام دهد بخواهند کمک‌ها در قالب وام در اختیار نیازمندان قرار می‌گیرد ، اگر موسسات خیریه علاوه بر مراکز نیکوکاری بتوانند مبلغی در اختیار صندوق امداد ولایت قرار دهند معادل همان هم به صندوق امداد ولایت اضافه شده و برای نیازمندان موسسات خیریه با همان درصد در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

قدیمی افزود: علاوه بر این اگر شرکت و کارخانه‌ای بخواهد در قالب مسئولیت اجتماعی تسهیلاتی پرداخت کند، می‌تواند در صندوق امداد ولایت سپرده‌گذاری کند ، کمیته امداد هم برای نیازمندان کارخانه و یا کارکنان شرکت می‌تواند تسهیلات بدهد.

وی تصریح کرد: شعبه صندوق امداد ولایت در اردبیل است ولی واحد مربوط به آن ادارات کمیته امداد در شهرستان‌های استان مستقر است که همان اقدامات شعبه را انجام می‌دهد.

استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است.

۴۳ هزار و ۵۰۰ خانوار با جمعیت بیش از ۹۰ هزار نفر در استان اردبیل تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.