مهدی اسلام خواه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۴۸ شرکت تعاونی در این بازه زمانی در خراسان شمالی تاسیس شد و با ثبت تعاونیهای جدید شمار این شرکت ها به یکهزار و ۷۵۸ مورد در استان افزایش یافت.
وی با اشاره به مزایای ایجاد اشتغال و تولید ثروت از طریق تعاونی ها، گفت: با تجمیع سرمایه های خرد و توان جمعی در سطح استان می توان شرکت های تعاونی تاسیس کرد که ضمن ایجاد اشتغال های پایدار و ارزان، تولید سرمایه های کلان به وجود آورد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: با توجه به وجود ظرفیت های خوب استان در بخش کشاورزی از مردم انتظار می رود با تشکیل شرکت های تعاونی در این حوزه، ضمن استفاده از توانمندی های بومی در تولید با کیفیت و ایجاد اشتغال از حمایت های بخش تعاون بهره مند شوند.
اسلام خواه با بیان اینکه این اداره کل بیش از ۲۰ تفاهم نامه با دستگاه های مختلف منعقد کرده است، گفت: در راستای سند توسعه تعاون، تفاهم نامه ای با استانداری خراسان شمالی منعقد شده است و در این زمینه تلاش می شود تا با شناسایی ظرفیت ها و رسته های اولویت دار استان برای تکمیل زنجیره ارزش آن گام های موثر برداشته شود.
وی افزود: تلاش می شود تا در قالب تفاهم نامه همکاری با ستاد نهضت احیای واحدهای اقتصادی با رویکرد احیا، نوسازی و فعال سازی واحدهای اقتصادی غیرفعال و نیمه فعال در اولویت قرار گیرد.
سهم اشتغال خراسان شمالی در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است و سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.