به گزارش ایرنا، چادرخوابی به عنوان بخش جذاب یکی از شاخه های گردشگری یعنی "طبیعت گردی" به شمار می رود اما بخش جذاب و دلچسب این شیوه گردشگری، در مازندران به شکل دیگری درآمده است مبنی بر اینکه از چادر به عنوان محل اقامت چند روزه خود در این استان استفاده کنند.
مازندران به واسطه دارا بودن طبیعت جذاب که همواره روح سیری ناپذیر طبیعت گردان را به سمت خود می کشاند از جمله مقاصد سفرهای گردشگران طبیعت می تواند باشد. جنگل های پرپشت و انبوه مملو از انواع درختان بلند قد که نور آفتاب هم به سختی می تواند تشعاتش را به اعمال جنگل برساند، ییلاقات و مراتع پراکنده در مناطق کوهستانی که بستر رنگارنگ خود را بسان مادری برای درآغوش کشیدن طبیعت گردان باز کرده است و سواحل دریای نیلگون خزر که دیدن شب های پرستاره در حاشیه آن خود صفای دیگری دارد.
با وجود این ظرفیت های موجود اما مشاهده می شود در ایام مختلف سال بویژه تعطیلات آخر هفته و یا تعطیلات رسمی عید نوروز و دیگر اعیاد چادرهای مسافرتی همچون قارچ در گوشه و کنار خیابان ها، کوچه ها و پارک های داخل شهرهای مازندران سر بر می آورند که این نوع شیوه شب گذرانی اصلا سنخیتی با اصل موضوع چادرخوابی طبیعت گردان ندارد و "گرانی" فاکتور اثرگذار در استفاده از چنین شیوه نامتعارف اقامت چند شبانه روز مسافران در این استان است.
پیش از این به نقل مسوولان ارشد مازندران خبری مبنی بر اینکه "چادرخوابی مسافران در مازندران ممنوع شد " مخابره شد مبنی بر ممنوعیت چادرخوابی مسافران در ایام نوروز پیش رو به عنوان یکی از مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده نشست ستاد اجرایی خدمت سفر عنوان شد.
البته با توضیح ذکر شده مبنی بر اینکه چادرخوابی بخشی از یک شاخه از گردشگری به شمار می رود و همچنین مسافران علاقمند به انجام این شیوه شب مانی کوتاه مدت در دل جنگل و یا سواحل دریا وجود دارد مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران در آستانه سال جدید و ورود میلیونی مسافران به این خطه از شمال کشور در خصوص چادرخوابی در این استان توضیح داد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: چادرخوابی بخش جدایی ناپذیر گردشگری طبیعت در جهان به شمار می رود و مازندران نیز قطب داشته های طبیعی به شمار می رود.
حسین ایزدی ادامه داد:البته چادرخوابی مازندران به موضوعی فراتر از طبیعت گذرانی تبدیل شده است به طوریکه افراد برای کاستن هزینه سفر و نپرداختن هزینه اقامت مبادرت به برپا کردن چادر در حاشیه جاده ها و خیابان ها می کنند.
وی افزود:به همین منظور و با تصمیمات اتخاذ شده از سوی ستاد اجرایی خدامات سفر مازندران تصمیم بر آن شد تا نقاطی به عنوان مکان های مجاز برای چادرخوابی در ایام نوروز پیش رو تعیین شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران از پارک های جنگلی، تفرجگاه های سواحل دریا و نیز پارک های شهری به عنوان بخشی از نقاط در نظرگرفته شده برای این منظور نام برد.
وی ادامه داد:براساس تصمیمات اتخاذ شده بساط هر گونه چادرخوابی در غیر نقاط تعیین شده جمع می شود اجازه این کار به مسافران داده نمی شود.
ایزدی اظهار داشت : با زیرساخت های فراهم شده مازندران از زیرساخت های اقامتی خوبی برای حضور و ماندگاری مسافران برخوردار است که افراد بدلیل کمبود مکان اقامت مجبور به چادرخوابی نشوند.
مراکز اقامتی مسافران به ۲ نوع مراکز اقامتی رسمی و غیر رسمی تقسیم می شود که مراکز اقامتی رسمی شامل در قالب هتل، متل، هتل آپارتمان، مسافرخانه، بومگردی است که بیش از یک میلیون و ۲۵۰هزار نفر ظرفیت این نوع اقامتگاه ها در مازندران است.
مراکز اقامتی غیررسمی نیز شامل خانه، ویلا، زائرسرا، پلاژ های شخصی ساحلی و کمیپینگ ها است که آمار دقیقی از تعداد این نوع مراکز در استان مازندران وجود ندارد اما پیش از این مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تاکید کرد که تعداد این نوع مراکز اقامتی چندین برابر ظرفیت اقامتگاه های رسمی است.