به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، در این نشست، محمد سلیمانی (استاد دانشکده مهندسی برق)، کامران دانشجو (استاد دانشکده مهندسی مکانیک) و محمدحسن شجاعیفرد (استاد دانشکده مهندسی مکانیک) به عنوان «استاد ممتاز دانشگاه علم و صنعت ایران در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱» تکریم شدند.
این استادان با توجه به تلاشهای مستمر و دستاوردهای برجسته آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و خدمات اجرایی، بر اساس دستورالعمل انتخاب استاد ممتاز پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مصوبه هیات امنای دانشگاه و پس از طرح و تصویب در شورای انتخاب استاد ممتاز دانشگاه، به این عنوان برگزیده شدهاند.
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در این نشست با تاکید بر سوابق درخشان علمی و پژوهشی هر سه استاد ممتاز دانشگاه و به ویژه خدمات شایان دکتر دانشجو و دکتر سلیمانی در راهاندازی و پیشبرد ماهواره و تحقیقات فضایی در کشور و خدمات دکتر شجاعیفرد در تاسیس دانشکده و پژوهشکده مهندسی خودرو، انتخاب این سه استاد را تکریم و عزم دانشگاه علم و صنعت ایران در ارزیابی و انتخاب استاد ممتاز دانشگاه را تحسین کرد.
وزیر علوم تصریح کرد: جدا از اینکه انتخاب این افراد به دلیل فعالیت هایشان به عنوان سرآغاز برخی از زمینههای فناوری و تحقیقات در کشور بوده است، مطابق آییننامه مربوطه همه امتیازات لازم را هم کسب کردهاند که این کار راحتی نیست. به عنوان مثال مطابق آییننامه، فرد باید پس از ارتقا به رتبه استادی، ۱۰ دانشجوی دکتری را فارغالتحصیل کرده باشد که ۲۵۰ امتیاز پژوهشی را شامل میشود یا باید حداقل سه جلد کتاب تالیفی در زمینه تخصصی خود، بعد از ارتقا به استادی داشته باشد.
زلفیگل با تاکید بر اینکه استاد ممتاز شدن کار راحتی نیست و شرایط آییننامه بسیار دشوار است، گفت: برخی دانشگاهها شاخصهای کلیدی را ساده کردند که بتوانند استاد ممتاز داشته باشند مثلا به جای کتاب، مقاله را جایگزین کردهاند ولی خوشبختانه دانشگاه علم و صنعت ایران به همه اینها توجه کرده است.
وی افزود: باید از هیات رئیسه و دکتر انبیاء ریاست دانشگاه علم و صنعت که این جسارت را به خرج داده و انتخاب استاد ممتاز را انجام دادهاند، تقدیر کرد.
به گزارش ایرنا، فرآیند انتخاب استاد ممتاز در دانشگاه علم و صنعت ایران، همه ساله با ارسال فراخوان عمومی به اساتید دارای مرتبه استاد تمامی آغاز میشود و پس از بررسی علمی پرونده متقاضیان در کمیسیونهای تخصصی هیات ممیزه و کارگروه ارزیابی شاخصهای فرهنگی، به شورای ۹ نفره انتخاب استاد ممتاز متشکل از ریاست و معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه، سه عضو منتخب هیات ممیزه و سه استادتمام برجسته علمی و فرهنگی کشور ارجاع میشود.
شورای انتخاب استاد ممتاز دانشگاه نیز با بررسی پرونده علمی و ویژگیهای شاخص فرهنگی و دانشجوپروری، افراد منتخب را برگزیده و به ریاست دانشگاه جهت صدور حکم ممتازی ارسال میکند.
دانشگاه علم و صنعت ایران تاکنون هشت عضو برجسته علمی خود را به عنوان استاد ممتاز انتخاب کرده است.