یاسوج- ایرنا- روستای کریک به عنوان نگین گردشگری جنوب ایران از لحاظ شباهت‌های ظاهری خواهرخوانده‌ ماسوله محسوب می شود این روستا در دامنه ارتفاعات دنا و در ۱۵کیلومتری جنوب غربی سی سخت و ۲۵کیلومتری شهر یاسوج قرار دار اما در آستانه عید نوروز راه اصلی دسترسی به این روستا رانش کرده و عبور مردم و گردشگران از این مسیر با چالش جدی مواجه است.

به گزارش ایرنا، روستای کریک از توابع بخش مرکزی شهرستان دنا ، با مختصات جغرافیایی ۵۱ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی و ۳۰ درجه و ۴۸ دقیقه عرض شمالی است .روستای کوهستانی کریک ، حدود ۱۷۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. بافت دهکده بسیار قدیمی بوده و خانه ها به صورت پلکانی است، به‌گونه‌ای‌که حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگر محسوب می‌شود.

این روستا، دارای آب وهوای بسیار مطبوع و خنکی بوده و چشمه های متعددی در روستا جاری است. انواع درختان نظیرچنار،بید،انگور،گردو،سیب و شالیزهای سرسبز ، به‌گونه‌ای که این روستا از دیدنی ترین نقاط گردشگری استان محسوب می شود.

این روستا سالانه میزبان گردشگران زیادی است که در ایام تعطیل و اعیاد مختلف به ویژه نوروز در این روستا جای سوزن انداختن نیست اما اینک روزهای آخر زمستان را سپری می‌کنیم و شمارش معکوس تا عید نوروز امسال آغاز شده است و مسیر اصلی ارتباطی این روستا در آستانه نوروز رانش کرده عبور و مرور مردم به سختی صورت می گیرد و این روستا هنوز خود را برای پذیرایی از گردشگران تعطیلات نوروز مهیا نکرده است.

یکی از اهالی این روستا گفت: چند سالی است که روستا با رانش این جاده مواجه بوده و اکنون جان ما در خطر است و نیاز است چاره ای اساسی اندیشیده شود.

زهرا حسینی افزود: هر لحظه امکان سقوط خودروها وجود دارد و مردم روستا به جد خواهان اصلاح و بهبود این مسیر هستند.

دهیار روستای کریک در این باره به ایرنا گفت: زیر مسیر اصلی جاده دسترسی به روستای کریک یک کانال عبور می کند که مربوط به نیروگاه برق است و این کانال چند سالی است که نشتی دارد.

دانش فلاحی افزود: نشتی این کانال زیر جاده را خالی کرده و شسته است، تاکنون چندین بار این اتفاق افتاده و ما پیگیر رفع موضوع بوده ایم.

وی تاکید کرد: اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای دو بار اقدام به آسفالت کرده و اعلام کرده است که در این خصوص شاکی آب و نیرو شده اند و هر بار جاده به صورت فرمالیته آسفالت شده و پس از گذشت مدتی دوباره این کانال نشتی می کند و جاده رانش می کند و آسفالت از بین می رود.

دهیار این روستا تاکید کرد: هم اینک جان مردم روستا و حتی گردشگران که می خواهند به روستا وارد شوند در خطر است و مردم انتظار دارند هر چه سریع تر این راه اصلاح شود.

فلاحی عنوان کرد: نیاز است اول نشتی این کانال زیر جاده گرفته شود بعد راهداری اقدام به آسفالت کند تا بیت المال هدر نرود.

روستای گردشگری کریک در یک نگاه

روستای خوش آب و هوای کریک در میان دره باصفای آن و در مسیر دسترسی به منطقه ییلاقی و زیبای سی‌سخت واقع شده است، این مسیر یکی از مسیرهای صعود به قله دنا محسوب می‌شود .

این روستای از توابع بخش مرکزی شهرستان دنا ، با مختصات جغرافیایی ۵۱ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی و ۳۰ درجه و ۴۸ دقیقه عرض شمالی است .روستای کوهستانی کریک ، حدود ۱۷۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

بافت دهکده بسیار قدیمی بوده و خانه ها به صورت پلکانی است، به‌گونه‌ای‌که حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگر محسوب می‌شود. این روستا ، دارای آب وهوای بسیار مطبوع و خنکی بوده و چشمه های متعددی در روستا جاری است. انواع درختان نظیرچنار،بید،انگور،گردو،سیب و شالیزهای سرسبز ، به‌گونه‌ای که این روستا از دیدنی ترین نقاط گردشگری استان محسوب می شود.

رودخانه کریک از میان روستا عبور می‌کند و بر طراوت و شادابی فضای روستا افزوده است . روستای کریک یکی از قدیمی‌ترین روستاهای شهرستان دنا به شمار می‌رود که یک‌جانشینی در این منطقه، به دوران قبل از مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران مربوط است.

مردم روستای کریک مردمانی لر زبان و از زاگرس نشینان جنوبی به شمار می‌آیند.عبور شاهراه سلطنتی هخامنشی از ۱۵ کیلومتری کریک، سبب رونق تجارت و رفت و آمد بیشتر در این ناحیه شده است.در این روستا چهار امام‌زاده وجود دارد. بارگاه امام‌زاده عسگر و امام‌زاده اسحاق در داخل روستا و بقعه امام‌زاده‌گان‌علی (ع) و شاه نعمت‌ا...در نزدیکی روستا قرار دارند. مردم کریک نسب خود را به امام‌زاده عسگر و امام‌زاده اسحاق می دانند.

قدیمی‌ترین و پرجمعیت‌ترین خاندان ساکن در روستا، خاندان سادات است. در این روستا بافت دو هزار ساله نیز وجود دارد که این موضوع نشانگر قدمت این روستاست.