به گزارش خبرنگار ایرنا آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در جریان بازدید از مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان بیان کرد: بعد از جلسهای که در هیات دولت و خبرگان داشتم، بلافاصله به چابهار حرکت کردم با این هدف که برای بارشهای بعدی با توجه به هشدارهای هواشناسی و وقوع احتمالات از هم اکنون اقدامات و تدابیر لازم پیرامون پیشگیری، پیشبینی و برخورد مناسب در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: در این سفر با ستاد بحران تشکیل جلسه خواهیم داد تا بتوانیم نسبت به وضعیت سیلی که ایجاد شده و کارهایی که باید انجام شود بویژه در حوزه جادهای و مشکلاتی که رخ داده و امدادرسانیها تصمیم گیری کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر درست به این مساله توجه نشود سیل آتی نگران کننده خواهد بود، بنابراین از نزدیک در منطقه حاضر شدم تا در کنار سایر مسوولان برای اجرای کار بهتر اقدام کنیم.
به گزارش ایرنا، باران سیلآسایی که از یکشنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۲ تا پنجشنبه دهم اسفندماه هفته گذشته جنوب سیستان و بلوچستان را فرا گرفته بود به بخشهای مختلف زیرساختی و کشاورزی این استان خسارتهای زیادی وارد کرد، همه نیروهای خدمات رسانی و امداد رسانی بسیج شدند تا جلوی خسارتهای احتمالی به جنوب استان را بگیرند اما با توجه به شدت بارشها، سیلاب به وقوع پیوست و با وجود تلاشهای فراوان جنوب استان متحمل خسارتهای زیادی در بخشهای مختلف شد.
در این مدت یکهزار و ۹۴۷ روستای سیستان و بلوچستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت و واحدهای مسکونی زیادی بر اثر جاری شدن سیلاب آسیب کلی و جزئی دیدند همچنین چهار سد آبگیری و سرریز شد همچنین تعداد ۲۵۲ روستا به دلیل آسیبهای وارد شده در خطوط انتقال، شبکههای توزیع و تأسیسات تأمین و پمپاژ آب با مشکل قطعی آب مواجه شدند.
اکنون روند امدادرسانی به سیلزدگان شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان با قوت در حال پیگیری است؛ ضعف و سستی در مسیر امدادرسانی مشاهده نمی شود و با مدیریت درست تاکنون اقدامهای شایسته ای برای حادثه دیدگان ارائه شده است.
از ابتدای شروع بارندگی های سیل آسا در جنوب استان وزرای کشور، نیرو، جهادکشاورزی، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، رئیس مرکز امداد هوایی جمعیت هلال احمر و برخی دیگر از مسئولان کشوری و لشکری برای پیگیری وضعیت مردم راهی این منطقه شده اند.