مسکو- ایرنا- خبرگزاری ریانووستی گزارش داد: یک عضو کمیسیون انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه در بردیانسک - از مناطق الحاق شده به این کشور - در یک حمله تروریستی جان باخت.

بنا بر گزارش ایرنا از این رسانه روس،‌ یک بمب دست ساز روز چهارشنبه ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۰ زیر خودروی این بانوی عضو کمیسیون انتخابات روسیه در نزدیکی خانه‌اش در خیابانی در بردیانسک جاسازی شده بود که پس از سوار شدن وی به ماشین، منفجر شد. وی بر اثر شدت جراحات وارده در مرکز درمانی جان باخت.
بنا بر اعلام مقامات محلی، پرونده جنایی با موضوع «حمله تروریستی» تشکیل شده و عملیات شناسایی عاملان این اقدام و بازجویی از شاهدان عینی آغاز شده است.
یوگنی بالتسکی سرپرست فرمانداری منطقه زاپروژیا، این حادثه را یک تراژدی خواند و خاطرنشان کرد: بانوی جان‌باخته مادر و همسر و فرد وطن‌پرستی بود که در مرکز شهر بردیانسک به کودکان در زمینه خلاقیت، آموزش می‌داد.
پیشتر رئیس جنبش عمومی منطقه ای "ما با روسیه هستیم" که در زمینه ادغام مناطق جدید به روسیه نیز مسئولیت دارد، با اعلام خبر این حمله تروریستی گفته بود: مواد منفجره قرار گرفته در زیر خودروی متوفی حدود یک و نیم کیلوگرم تی‌.ان.تی بوده است.
ولادیمیر روگوف اظهار داشت: تروریست‌ها با ارتکاب چنین جنایاتی سعی در ارعاب غیرنظامیان و اخلال در انتخابات ریاست جمهوری در این منطقه را دارند.

انتخابات ریاست جمهوری روسیه قرار است روزهای ۲۵ تا ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شود، انتخاباتی که در آن ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری کنونی این کشور و سه نامزد دیگر حضور دارند.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند.

بنا بر برخی گزارش‌ها، شهر بردیانسک اوکراین هشتم اسفندماه ۱۴۰۰ و همزمان با روزهای نخست عملیات نظامی روسیه تحت کنترل روس ها قرار گرفت. این شهر که در آن یک پایگاه کوچک نیروی دریایی اوکراین قرار داشت، حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
در همین حال، مهرماه ۱۴۰۲ ایرینا ولک سخنگوی وزارت کشور روسیه اعلام کرد که حدود ۸۳ درصد از ساکنان جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک (DPR و LPR) و مناطق خرسون و زاپروژیا برای گذرنامه روسی درخواست داده‌اند.
ولک اظهار کرد: از سال ۲۰۱۹ تاکنون بیش از ۳ میلیون نفر در مناطق جدید روسیه (جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک و مناطق خرسون و زاپروژیا) گذرنامه روسی دریافت کرده‌اند که گذرنامه بیش از ۲.۲ میلیون آنها بین ۵ اکتبر ۲۰۲۲ (۱۳ مهر ۱۴۰۱) تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۳ (۸ مهر ۱۴۰۲) صادر شده است.
ولک افزود: علاوه بر این، وزارت کشور روسیه یک پلتفرم دیجیتال راه‌اندازی کرده است و ساکنان مناطقی که به تازگی به این کشور الحاق شده‌اند، می‌توانند برای دریافت گذرنامه روسی از طریق این پلتفرم اقدام کنند.

به نوشته خبرگزاری تاس، در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲ (۸ مهر ۱۴۰۱) ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و سران دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق زاپروژیا و خرسون معاهده‌هایی را در مورد الحاق خود به روسیه امضا کردند.
سند تأسیس روز اتحاد و پیوستن مجدد روسیه با جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک و همچنین اتحاد با مناطق خرسون و زاپروژیا توسط پوتین در ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) به مجلس سفلی این کشور ارائه شد، دومای ایالتی روسیه قانون مربوطه را در ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) و شورای فدراسیون این کشور آن را در ۲۵ سپتامبر (۳ مهر) تصویب کردند.
بر اساس نتایج همه‌پرسی که از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱ تا ۵ مهر ۱۴۰۱) برگزار شد، ساکنان این مناطق به الحاق مجدد به روسیه رأی دادند (دونتسک با ۹۸.۴۲ درصد آرا، لوهانسک با ۹۹.۲۳ درصد آرا، خرسون با ۸۷.۰۵ درصد آرا و زاپروژیا با ۹۳.۱۱ درصد آرا) و این مناطق در ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۲۲ بخشی از روسیه شدند.

برچسب‌ها