به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد معین روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته منابع طبیعی در گرمسار بیان کرد: همزمان با آغاز طرح کشوری کاشت یک میلیارد نهال، شهرستان گرمسار تا کنون توانسته ۲۰ هزار نهال اکالیپتوس را تولید و بین واجدین شرایط برای کاشت این نهال توزیع کند.
وی افزود: این طرح در یک بازه زمانی چهارساله برنامهریزی شده است که هدف از آن ترسیب کربن، توسعه زراعت چوب، احیای جنگل های طبیعی، افزایش فضای سبز و مقابله با توفان های شن و ماسه است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان گرمسار رتبه اول را در پیشبرد این طرح و کاشت نهال در استان سمنان به خود اختصاص داد، گفت: ۲۵ هزار نهال دیگر برای اجرای این طرح در حال تولید است؛ این در حالی است که در کل استان سمنان تا کنون ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نهال تولید و توزیع شده است.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار با بیان اینکه این نهال ها بین نهادهای دولتی از جمله شهرداری، شوراها، دهیاری ها و غیره توزیع شده است، گفت: تولید و کاشت ۱۰ میلیون نهال سهم استان سمنان از طرح یک میلیارد نهال است که باید در بازه زمانی چهار سال این طرح انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون از استان های همجوار حدود ۱۰ هزار نهال وارد شده است و ۱۷ هزار نهال سنجد، ارغوان، سرو، زیتون تلخ از سایر شهرهای استان سمنان در گرمسار توزیع شده است.
معین از پیگیری برای تعیین تکلیف ۲۰ پرونده حقوقی منابع طبیعی در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: امسال زمینهایی با مساحت ۲ هکتار از تصرف غیرقانونی خلع ید شد و برای پنج هکتار از این متصرفات هم حکم صادر شده است.
این مسئول یادآور شد: در این بخش یگان حفاظت با تعداد پنج نیرو در حال گشت زنی هستند و تلفن های گویا به شماره ۱۵۰۴ و ۱۳۹ برای دریافت گزارش های مردمی در حوزه حراست از منابع طبیعی در بخش های مختلف آتش سوزی ، تصرف و تخریب ساماندهی شده است.
تعلیم ۱۵ هزار دانش آموز و به کارگیری ۶۵۰ نفر همیار طبیعت
وی از آموزش ۱۵ هزار دانش آموز گرمساری در بحث ترویج و حفظ منابع طبیعی خبرداد و گفت: ۶۵۰ نفر از دانش آموزان گرمساری عضو همیار طبیعت شدند و ۱۰۰ نفر از مجریان و بهره برداران این شهرستان نیز در سرفصلهای مرتعداری، آتش سوزی، حفظ و حراست از منابع طبیعی آموزش های لازم را فراگرفتند.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار با اشاره به طرح های آبخیزداری در ایوانکی گفت: در بخش آبخیزداری در سال جاری ۳۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب لایروبی ، ۲۰۰ متر مکعب بند سنگی کار شده و لایروبی بند خاکی روستای چنداب ایوانکی در ۵۰ هزار متر مکعب که برای تخصیص اعتبار در سال آینده در دستور کار قرار دارد.
خسارت زیاد سیلاب در گرمسار و ایوانکی
وی با بیان اینکه لایروبی بند خاکی سنگاب به طول سه هزار متر مکعب، لایروبی بند خاکی شهرک صنعتی ایوانکی به طول ۳۰ هزار متر مکعب، لایروبی بند خاکی روستای کرک ایوانکی به طول سه هزار مکعب در دستور کار است، ابراز داشت: سیلاب در حوزه غرب استان سمنان در مدت کم اما با شدت زیاد رخ می دهد که خسارت های سنگینی به بار می آورد؛ بنابراین طرح ایجاد ۵۰ هزار متر مکعب سنگ و ملات در مسیر های سیلگیر گرمسار و ایوانکی در دستور کار است که با تأمین اعتبار لازم این طرح اجرایی می شود تا از خسارت ناشی از وقوع سیلاب در گرمسار تا حد ممکن کاهش یابد.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای لایروبی بندهای خاکی در بالادست روستاهای چنداب، سنگاب، حسین آباد کروس و شهرک صنعتی ایوانکی در دستور کار است، خاطرنشان کرد: اجرای سازه های آبخیزداری در بالادست دانشگاه ادیبان گرمسار نیز از دیگر طرحهای پیشنهادی این اداره است.
معین در رابطه با پوشش گیاهی در ایوانکی گفت: در روستای شورقاضی ایوانکی ۱۰۰ هکتار نهالکاری غیرمثمر تاغ انجام شد که با استقبال مردم روستا برای توسعه این طرح به طول ۱۰۰ هکتار دیگر در حال پیگیری است.
طرح منابع طبیعی برای محورهای ارتباطی با استانهای همجوار
وی افزود:طرح های پیشنهادی از جمله احداث بادشکن غیرزنده در جاده گرمسار- قم درخت انجیر، شاخه پنبه و ساقه برنج به صورت بذرپاشی در این مسیر انجام شد که با بارندگی در مسیر شرقی این جاده سبز شد و مورد استقبال کارشناسان در سایر استان ها قرار گرفت.
این مسئول احداث بادشکن غیرزنده در تپه ماهورهای آزادراه گرمسار به قم و اجرای پروژه مالچ ریگی در محدوده عوارضی آزادراه گرمسار به قم را از دیگر طرحهای اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار برای تثبیت شن و ماسه و جلوگیری از توفان های گرد و غبار در سنوات گذشته برشمرد و تاکید کرد: این طرح ها مورد استقبال کارشناسان و صاحب نظران واقع شده است.
خبرنگاران پس از نشست خبری از محل تولید و نگهداری نهال ها بازدید کردند و در محیط منابع طبیعی گرمسار کاشت نهال کاشتند.