حاتم شکری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فراخوان ثبتنام از مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر در مناطق روستایی و عشایری در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: به ازای هر فرزند تازه متولد شده سوم به بعد نیز ۲ سال به حق سنوات بیمه اعضا افزوده خواهد شد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر استان همدان با اعلام شرایط احراز، مشمولین فراخوان مرحله نخست و نحوه ثبت درخواست گفت: مشمولان مادران غیرشاغل(خانه دار) ساکن در مناطق روستایی و عشایری دارای سه فرزند و بیشتر، حداقل سه فرزند از یک مادر، حداقل سه فرزند در قید حیات، حداقل سه فرزند دارای تابعیت ایرانی و نیز نرخ باروری شهرستان محل زادگاه شوهر متقاضی(پدر) یا فرزند سوم و بیشتر بالای ۲/۵ نباشد از شرایط این طرح است.
شکری ادامه داد: سطح درآمدی مشمولین سطح یک، درآمدی خواهد بود که تمام حق بیمه سهم بیمه شده و سهم دولت(۱۵٪) توسط دولت پرداخت خواهد شد.
وی یادآور شد: با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازای هر فرزند ۲ سال به سنوات بیمه ای مشمول اضافه می شود و بیمه شدگان حال حاضر صندوق در صورت احراز شرایط مندرج در قانون می توانند در دوره تمدید خود از مزایای این قانون بهره مند شوند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر استان همدان گفت: در خصوص بیمه شدگان مبلغ حق بیمه متعلقه تا سطح یک درآمدی توسط دولت و مابقی حق بیمه در قالب مابه التفاوت از بیمه شده اخذ می شود.
شکری اظهار کرد: با توجه به اولویت بندی ثبت نام مشمولین از سوی ستاد ملی جمعیت، مرحله پیش ثبت نام نخست مربوط به مادرانی است که تاریخ تولد فرزند سوم و بالاتر ایشان از تاریخ ۱۳۹۶/۰۱/۰۱ به بعد باشد.
وی ادامه داد: متقاضیان مرحله نخست می توانند با مراجعه به سایت صندوق به آدرس www.roostaa.ir بخش ثبت نام مادران روستایی و عشایری غیرشاغل، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر استان همدان گفت: پس از احراز شرایط مندرج در ماده (۲۱) از طریق سازمان ثبت احوال کشور استعلام تایید غیرشاغل و عدم دریافت مستمری از سایر صندوق ها و تخصیص بودجه ثبت نام قطعی متقاضیان ثبت و نتیجه از طریق پیامک به ذینفع اطلاع رسانی خواهد شد.
ضریب نفوذ بیمه اجتماعی روستاییان در همدان از ۵۰ درصد عبور کرد
شکری با بیان اینکه ضریب نفوذ این بیمه با حمایت ها و اقدامات دولت سیزدهم در این استان از ۵۰ درصد عبور کرد افزود: در حال حاضر ۱۵۱ هزار نفر در استان عضو این صندوق هستند که معادل ۵۲ درصد جمعیتی است که برای عضویت در این بیمه هدف گذاری شده است.
وی با بیان اینکه روستاییان، اهالی شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، عشایر و کشاورزان امکان عضویت در صندوق بیمه اجتماعی را دارند، یادآور شد: ۲۸۹ هزار نفر در استان همدان امکان عضویت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را دارند.
این مسوول اظهار کرد: با برنامه ریزی مناسب در دولت سیزدهم شاهد افزایش سرمایه صندوق بیمه اجتماعی از ۹۰ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بودیم و همچنین در زمینه گسترش چتر پوشش نیز آمارها قابل توجه بوده است تا جایی که از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۹ هزار نفر به اعضای این صندوق در استان افزوده شده اند.
شکری با اشاره به فعالیت ۵۲ کارگزاری بیمه اجتماعی روستاییان در استان همدان،افزود: روستاییان و کشاورزان، عشایر و سایر افراد واجد شرایط با مراجعه به این کارگزاری ها می توانند به عضویت صندوق بیمه اجتماعی روستاییان درآمده و از مزایای آن از جمله بازنشستگی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه خدمات بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان به ماندگاری افراد در روستاها و پیشگیری از مهاجرت بی رویه به شهرها کمک کرده و تقویت رفاه روستاییان را به دنبال داشته است، اظهار کرد: بخش اعظم حق بیمه این صندوق را دولت پرداخت می کند و افراد می توانند در سه حوزه بازنشستگی، از کارافتادگی و دریافت مستمری از خدمات مربوطه بهره مند شوند.
این مسوول با بیان اینکه در دولت سیزدهم شاهد احیا و ارتقای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر بودیم، افزود: امکان انتقال سابقه بیمه از سایر صندوق های بیمه ای به بیمه اجتماعی روستاییان و کشاورزان و بالعکس و همچنین امکان خدمات دهی در زمینه بیمه تکمیلی درمانی از جمله مزایای کوتاه مدت این صندوق به شمار می رود که به افزایش تمایل افراد جامعه برای عضویت در آن کمک کرده است.