به گزارش ایرنا، غلامرضا امیرخانی مشاور رئیس و عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نخستین سالگرد مرحوم عبدالله انوار اظهار داشت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، قرار بود امسال تالاری به نام این استاد فقید نامگذاری شده و کتابخانه شخصی آن مرحوم نیز به کتابخانه ملی منتقل شود، اما به دلیل طولانی شدن روند انتقال کتابخانه مرحوم انوار، این مهم در سال ۱۴۰۳ به انجام خواهد رسید و این کتابخانه عظیم و پربار در دسترس عموم مردم و فرهنگ دوستان قرار می گیرد.
وی خاطرنشانکرد: کتابخانه استاد انوار بین پنج تا ۶ هزار جلد کتاب اعم از فارسی، لاتین و فرانسه و تعدادی کتاب چاپ سنگی و نسخه خطی دارد. اهمیت این کتابهای بهخاطر حواشی است که مرحوم انوار در این کتابها نوشته بودند و این حاشیهنگاری برای پژوهشگران و محققان حائز اهمیت است.
امیرخانی همچنین از رونمایی کتاب یادنامه استاد انوار با نام «آسمان معرفت» خبر داد و گفت: این کتاب که نزدیکبه یکهزار صفحه است، مقالاتی درباره مرحوم انوار و یا مقالاتی که به او اهداء شده را شامل میشود.
به گفته وی، این مقالات توسط نویسندگان، پژوهشگران و مترجمان برجسته داخلی و خارجی در حوزههای نسخههای خطی، تاریخ معاصر و تاریخ قاجار، فقه، فلسفه و تهرانشناسی به نگارش درآمده است.
امیرخانی ابراز امیدواری کرد این کتاب همزمان با نامگذاری تالار به نام استاد انوار در سال ۱۴۰۳، منتشر و رونمایی شود.
مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: استاد انوار متولد ۱۳۰۳ بود و سال ۱۴۰۳ در واقع صدمین سال تولد مرحوم انوار است که برنامههای سازمان نیز به همین مناسبت خواهد بود.
وی گفت: استاد سید عبدالله انوار عمر خود را به پژوهش، آموزش و تصحیح متون گذراند و مدت ۲۰ سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی بود و در این مدت ۱۰ جلد از فهرست نسخ خطی کتابخانه ملی را منتشر کرد.