داربستها، بهعنوان یکی از تجهیزات قدیمی پرکاربرد در صنعت ساختوساز، شناخته میشوند و استفاده از آنها برای دسترسی به قسمتهای مرتفع و سخت ساختمانهای در حین ساخت، موردتوجه قرار میگیرد. لولههای داربست، درواقع لولههای سبک و سنگینی هستند که برای سرپا کردن داربست، استفاده میشوند. این لولههای فلزی، در اندازه استاندارد و با ویژگیهای خاصی تولیدشده و با لولههایی که بهعنوان انتقالدهنده استفاده میشوند، متفاوت هستند. این محصول، انواع مختلفی دارد و قیمت لوله داربست، در انواع مختلف آن، متفاوت است. این لوله که بهعنوان لوله صنعتی نیز شناخته میشود، بیشتر حکم نگهدارنده را دارد. با ما همراه باشید تا ضمن بررسی انواع مختلف این لوله و ویژگیهای آن، قیمت لوله داربست را نیز موردبررسی قرار دهیم.
لوله داربست چیست؟
قبل از بررسی قیمت لوله داربست یا انواع مختلف آن، بهتر است به تعریف دقیقی از این محصول صنعتی برسیم. در معرفی این نوع لوله، میتوان گفت که تنها، کاربرد صنعتی دارد و در صنایع و سازههای مختلف، مورداستفاده قرار میگیرد. سایز استاندارد این لوله، به این صورت است که حدود ۵ میلیمتر قطر خارجی، ۳ میلیمتر ضخامت دیواره و ۳ تا ۶ متر، طول دارد. چیزی که در تولید لولههای داربستی، موردتوجه قرار میگیرد، استفاده از این مواد اولیه، در شرایط وزنی مختلف است. به همین خاطر، این محصول با آلیاژهای مختلف، در دو نوع سبک و سنگین، تولید میشود. اگر بخواهیم انواع لوله داربست را معرفی کنیم، میتوانیم آن را به دو نوع درزدار و بدون درز نیز دستهبندی نماییم. لولههای بدون درز، مقاومت و استحکام بیشتری دارند. طبیعتاً قیمت لوله داربست بدون درز نیز نسبت به مدلهای درزدار آن، بیشتر است. این لولههای فولادی، به روش نورد گرم، تولید میشوند. با توجه به اینکه در تولید این نوع لوله، از ورق سیاه استفاده میشود، بیشتر ویژگیهای آن، باقابلیتهای تعریفشده برای ورق سیاه، یکسان است.
نکته
قیمت لوله داربست، و همچنین قیمت قالب فلزی بتن بهصورت مستقیم، به قیمت ورق سیاه بستگی دارد. اگرچه در تعیین قیمت این لولهها، فاکتورهای بسیار دیگری نیز مؤثر هستند. هنگام خرید لولههای داربستی، باید توجه داشته باشید که سایز و ابعاد این لولهها، بهعنوان مشخصات فنی آنها، ممکن است در کارخانههای مختلف، متغیر باشد. به همین خاطر، باید ابعاد استاندارد آن را در نظر بگیرید. وزن این لولهها، با توجه به طول و ضخامت آنها، متفاوت است.
کاربردهای لوله دربست
از این لولههای صنعتی، در ساخت داربستهای چکشی سکهای شکل، داربستهای چکشی ستارهای شکل و داربستهای مثلثی استفاده میشود. انواع مختلف این محصول، در صنعت ساختوساز و عمران، مورداستفاده قرار میگیرد اما طراحی ویژه آن، سبب شده که کاربرد این لولهها، به صنایع ساختوساز، محدود نشود. از این لولهها، در پروژهها و صنایع مختلفی استفاده میشود. بهعنوانمثال، استفاده از این لولهها، برای ایجاد سکوها و سازههایی که در کارخانه و کارگاهها ایجاد میشوند تا فضای کاری در این محیطها را بهینهسازی کنند، دیده میشود. علاوه بر آن، این لولهها در صنعت کشاورزی برای ایجاد سیستمهای آبی، در صنعت هوا و فضا برای ساخت قطعاتی از ایستگاههای فضایی و موشکها، در صنعت نفت و گاز برای ایجاد سیستمهای لولهکشی، در صنعت خودروسازی برای تقویت بعضی از قسمتهای خودرو مانند، فریم و شاسیها، مورداستفاده قرار میگیرند.
نکته
با توجه به کاربردهای گسترده و مهم این لولههای داربستی، میتوان ویژگیهای خاصی را در آنها جستوجو کرد. این لولهها، باید نسبت به فشار و دمای بالا، وزن زیاد، خوردگی و زنگزدگی و...، مقاومت بالایی داشته باشند. این لولهها، باوجود استحکام بسیار زیادی که دارند، از وزن سبکی، برخوردار هستند. قیمت لوله داربست نیز یکی از ویژگیهای قابلتوجه در این ابزار است. قیمت مناسب، در کنار مقاومت و انعطافپذیری بالا، سبب شده که این لولهها در تقویت و پشتیبانی از سازهها، به فراوانی بهکار گرفته شوند.
فرایند تولید لوله داربست
تولید این لولهها، طی مراحل پیچیده و مختلفی انجام میشود و درنهایت، لولههایی با ویژگیهای منحصربهفرد، تولید میگردد. آنچه در فرایند تولید این لولهها موردتوجه قرار میگیرد، دقت و کنترل دقیق برای رسیدن به کیفیت و مشخصات دقیق لولهها است. نحوه تولید این لولهها، به این صورت است که ابتدا ورقهای سیاه را آمادهسازی کرده و در دستگاههای خاص، شکلدهی آنها را انجام میدهند. سپس، طی فرایند جوشکاری مقاومتی، اتصال لبههای لوله انجامشده و بعد از جوشکاری، لولهها در طولهای مختلفی برش داده میشوند. برخی از تولیدکنندگان این لولهها مانند، شرکت مدرن سازان، با کنترل دقیق فرایندهای تولید لوله داربستی، آن را باکیفیت بسیار بالا و مقاوم در برابر وزن و فشار و در اندازههای دقیق، تولید میکنند.
قیمت لوله داربست
قیمت لولهها، به عوامل مختلفی بستگی دارد. جنس مواد اولیه، ابعاد و ضخامت، نحوه تولید، فاکتورهای ایمنی مانند، مقاومت در برابر خوردگی، برند تولیدکننده و میزان عرضه در بازار جهانی و فاکتورهایی از این قبیل، در تعیین قیمت لولههای داربستی، نقش دارند. با توجه به اینکه این محصول، با استفاده از ورقهای فولادی گالوانیزه تولید میشود، قیمت ورقها و ویژگیهای تعریفشده برای آنها مانند، ضدزنگ بودن یا ضد خوردگی، در قیمت لوله داربست، نقش دارد. علاوه بر ضخامت و ابعاد که تأثیر آن در قیمت نهایی این محصول مشخص است، فرایند تولید نیز در قیمتگذاری لولهها، موردتوجه قرار میگیرد.
بهعنوانمثال، برخی از تولیدکنندگان، از فرایندهای حرارت دهی و روغنکشی، برای افزایش کیفیت لولهها استفاده میکنند که این مرحله، هزینه اضافی به همراه دارد. مزایای رقابتی در فروش این لولههای داربستی، در کنار میزان عرضه و تقاضا، سبب شده که شما بتوانید بهترین لولههای داربستی را باقیمت مناسب، خریداری کنید. شرکت مدرن سازان، بهعنوان برترین تولیدکننده لولههای داربست، انواع لولههای درزدار و بدون درز سبک و سنگین را با مزایای رقابتی و قیمت مناسب، عرضه میکند. این شرکت، مدام لیست قیمت قالب فلزی بتن، لوله داربست و سایر تجهیزات کاربردی در صنعت ساختوساز را در وبسایت خود، بهروزرسانی میکند.
جمعبندی
در این مطلب، راجع به لوله داربست، انواع مختلف آن و مشخصات فنی این لولهها، صحبت کردیم. همانطور که اشاره کردیم، این لولهها، با استفاده از ورقهای فولادی گالوانیزه تولیدشده و در فرایند تولید آنها، به کنترل دقیق اندازهها و ابعاد لوله، توجه بسیاری میشود. این لولهها، بهصورت گسترده در صنعت ساختوساز و سایر صنایع، مورداستفاده قرار میگیرند. قیمت لوله داربست در شرکت مدرن سازان، بسیار مناسب است؛ چراکه شما میتوانید آن را با مزایای رقابتی و بهصورت مستقیم، از خود تولیدکننده خریداری کنید. قیمت قالب فلزی بتن و سایر تجهیزات فولادی نیز در این شرکت، مناسب است.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.