به گزارش ایرنا، کیومرث هاشمی در گردهمایی مدیران کل ورزش و جوانان استانهای سراسر کشور اظهار داشت: هدف ما این است با توجه به برگزاری این جلسات بتوانیم بهترین خروجی را داشته باشیم. پیشبینی کردهایم سلسله جلساتی را با حضور روسای فدراسیونها و روسای تربیت بدنی شهرستانها به صورت وبیناری و حضوری برگزار کنیم.
وی با اشاره به حضور پررنگ جامعه ورزش و جوانان در انتخابات ۱۱ اسفندماه گفت: تشکر دارم از همه همکاران سراسر کشور که مشارکت خوبی در انتخابات مجلس و خبرگان رهبری داشتند. جامعه ورزش همیشه در انتخابات پیشقدم و تاثیرگذار بوده است.
وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: مدیران کل استانها باید توجه کنند هر آنچه فکر میکنید در بحث مدیریت ستادی قابل تفویض به استانهاست عنوان کنند که ما در صورت امکان اجرای برخی موضوعات را به استانها بدهیم. ما در وزارت اعتقاد به کار اجرایی نداریم. نقش ستاد مشخص است و آنهم سیاست گذاری است که باید بحث اجرا را به استانها بدهیم. از معاونین و مدیران کل ستادی میخواهیم آن چیزی که قابل تفویض است شناسایی و ابلاغ کنند که اجرای آن را به مدیران کل استانها بدهیم.
وی خاطرنشان کرد: مدیری که ریسک نداشته باشد به موفقیت نمیرسد و مدیران کل استانها در کارهایشان باید ریسکپذیر باشند. مجموعههای نظارتی وزارت نیز به دنبال این هستند که کمک استان ها باشند. باید سعی کنیم به عنوان دستگاه نظارتی کنار مجموعه مدیرانمان باشیم و مواردی که هست، گوشزد کنیم.
کیومرث هاشمی به تغییرات صورت گرفته در معاونت جوانان اشاره کرد و گفت: باید با همکاری و همافزایی همه مدیران این معاونت بتوانیم عملکرد حوزه جوانان را بیشتر نشان دهیم. موضوع جوانان مورد تاکید ماست و نباید فراموش شود. در بیشتر استانها شورای عالی جوانان استان تشکیل شده ولی در چند استان زیاد به موضوع شورای عالی جوانان پرداخته نشده و مدیران کل به عنوان متولی این بخش با همکاری استانداران سعی کنند که جلسات شورای عالی جوانان برگزار شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت توسعه ورزش همگانی در کشور بیان کرد: در توسعه ورزش همگانی غفلت و در دورههای مختلف کوتاهی شده است و دچار روزمرگی شدهایم. سیاستها را در حوزه همگانی باید براساس آمایش سرزمینی و طرح ملی توسعه ورزش برنامهریزی کنیم. سیاستها را شورای عالی ابلاغ میکند و ما همه تکلیف داریم که به این دو موضوع بپردازیم و از همه مدیران کل استانها میخواهیم با توجه به فرصتی که رییسجمهور برای اجرایی کردن این دو طرح دادهاند هرچه سریعتر کار خود را آغاز و اطلاعات را آماده کنند.
وی ادامه داد: در بحث خدمات لجستیکی طرح آمایش سرزمینی مدیران کل باید به ما کمک و در استان تاکید کنند که این پروژه ملی است و باید در اولویت قرار دهیم. همه دستگاههایی که عضو شورای عالی ورزش هستند وظیفه دارند که در بحث آمایش سرزمینی به ما کمک کنند.
وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: ورزش همگانی برای ما مهم است و به زودی معاون مربوطه نیز معرفی خواهد شد. باید از همه ظرفیتهای دستگاههای استانی نیز استفاده کرد برای اینکه ورزش همگانی را توسعه دهیم. در این بخش ضعف داریم و آماری که بیرون میآید وضعیت خوبی را نشان نمیدهد.
وی ادامه داد: ارتباط مدیران کل استانها با نمایندگان مجلس باید حفظ شود چون نمایندگان به توسعه ورزش کمک میکنند.
کیومرث هاشمی با اشاره به احکام درنظر گرفته شده برای ورزش در برنامه هفتم توسعه گفت: زمانی که در وزارت حضور پیدا کردیم هیچ حکمی برای ورزش درنظر نگرفته شده بود ولی با رایزنی که صورت گرفت احکام خوبی برای ورزش درنظر گرفته شده است و تلاش خواهیم کرد که این احکام مصوب شود.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه صحبتهایش با اشاره به اکران فیلم پرویزخان در جشنواره فجر خاطرنشان کرد: این فیلم به صورت عمومی در ایرانی عید نوروز پخش میشود. فیلم پرویزخان متعلق به وزارت ورزش است و شعار آن "ما میتوانیم" است. این فیلم درخصوص زندگی پرویز دهداری است. تبلیغ این فیلم باید در سطح استان و شهرستانها انجام گیرد و خروجی این کار میتواند به سود ورزش باشد و قطعا مورد استقبال خانوادهها و جوانان قرار خواهد گرفت.
وی همچنین درخصوص اهمیت باشگاهداری در این جلسه گفت: توسعه باشگاههای ورزشی اهمیت بالایی دارد به ویژه باشگاههایی که از طریق ماده ۵ تاسیس میشوند. این باشگاهها میتوانند به ایجاد شغل کمک کنند. توسعه باشگاهداری موضوع اساسی ما است که میتواند به اهداف ما کمک کند.
هاشمی با تقدیر از استانهایی که میزبان رویدادهای بینالمللی شدهاند گفت: میزبانی مسابقات در اولویت است. شرایط کشور به نحوی است که باید با استفاده از میزبانی به توسعه گردشگری ورزشی کمک کنیم. حُسن این میزبانیها این است که نگاه دنیا را به کشور ما تغییر میدهد و ما نیز از میزبانی استانها حمایت میکنیم.
هاشمی ادامه داد: امروز بحث تاسیس پایگاه قهرمانی بحث روز است البته اگر نگاه ما از تشکیل این پایگاهها مربوط به دهه ۶۰ است باید تغییر کند. وظیفه ادارات کل تشکیل پایگاه قهرمانی نیست بلکه این وظیفه باشگاهها است. باید تعریف مشخصی برای پایگاه قهرمانی داشته باشیم. صرف ساخت پایگاه ملاک نیست بلکه داشتن برنامه برای این پایگاه مهم است.
وزیر ورزش و جوانان همچنین با اشاره به برگزاری شورای عالی ورزش با حضور رییس جمهور و مصوبات این شورا اظهار داشت: سیاست ما این است که مدیران کل را آزاد کنیم. کار مدیران کل ساخت و ساز نیست و باید به موضوع ورزش و جوانان بپردازند. یک ستادی تشکیل میشود و موضوعات مربوط به پروژههای نیمه تمام را دنبال میکند و مصوبات آن به استانها ابلاغ شده است. هیچ پروژه جدیدی نباید در کشور آغاز شود و این مصوبه شورای عالی ورزش است تا زمانی که طرح آمایش سرزمینی انجام شود.
وی درخصوص بحث واگذاری پروژههای نیمه تمام نیز گفت: همانطور که از قبل نیز عنوان کردیم اولویت ما برای واگذاری پروژهها با قهرمانان، پیشکسوتان و سرمایهگذاران علاقهمند به سرمایهگذاری در ورزش است.
کیومرث هاشمی همچنین با اشاره به وضعیت آمار بیمه ورزشی در کشور بیان کرد: ملاک ما و برنامهریزی که انجام شده تعداد بیمهشدگان ورزشی باید ۸ درصد جمعیت آن استان باشد. شرایط آماری بیمهشدگان ورزشی ما وضعیت خوبی ندارد و باید از همه ظرفیت ها استفاده شود که تا پایان سال ۱۴۰۳ به ۸ درصد برسانیم.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به مشکلات حقوقی اماکن و املاک ورزشی سراسر کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه بیش از نیمی از املاک سراسر کشور فاقد سند هستند و مشکل حقوقی دارند. مدیران کل باید درنظر داشته باشند اگر نیاز است از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده کنیم که بتوانیم املاکی که داریم را به لحاظ حقوقی مشکلاتشان را حل کنیم.
وی ادامه داد: موضوع مولدسازی سیاست دولت است و باید از این ظرفیت خوبی که دولت برای دستگاهها درنظر گرفته استفاده کنیم. با توجه به منابع محدود بودجهای باید از ظرفیت مولدسازی بهره بگیریم. استان خراسان رضوی بسیار خوب در این مسئله عمل کرده است. مولدسازی یکی از ملاکهای ارزیابی ما برای عملکرد مدیران کل استانها است.
یا خر
وی همچنین در پاسخ به برخی از صحبتهای مدیران کل درخصوص انعقاد تفاهمنامه با کشورهای همسایه خاطرنشان کرد: ما نیز از این موضوع استقبال و حمایت میکنیم ولی باید این نکته را مورد توجه قرار داد که برای هرگونه انعقاد تفاهمنامه از شورای برون مرزی مجوز بگیرید. اگر قرار است همکاری صورت گیرد در حوزه ورزش و جوانان باید محوز شورای برون نیز گرفته شود.
وی ادامه داد: تنها مرجع برای ادارات کل درخصوص فرستادن اطلاعات و آمار در حوزههای مختلف تنها باید مرکز اطلاعات فناوری وزارت ورزش باشد است و استانها نباید اطلاعات و آمار خواسته شده از سوی ستاد را به هیچ اداره دیگری بدهند. این موضوع باعث خواهد شد که بسیاری از مشکلات ما حل شود.
وی درخصوص بحث واگذاری پروژههای نیمه تمام نیز گفت: همانطور که از قبل نیز عنوان کردیم اولویت ما برای واگذاری پروژهها با قهرمانان، پیشکسوتان و سرمایهگذاران علاقهمند به سرمایهگذاری در ورزش است.
کیومرث هاشمی همچنین با اشاره به وضعیت آمار بیمه ورزشی در کشور بیان کرد: ملاک ما و برنامهریزی که انجام شده تعداد بیمهشدگان ورزشی باید ۸ درصد جمعیت آن استان باشد. شرایط آماری بیمهشدگان ورزشی ما وضعیت خوبی ندارد و باید از همه ظرفیت ها استفاده شود که تا پایان سال ۱۴۰۳ به ۸ درصد برسانیم.
هاشمی همچنین درخصوص مسئله فرهنگی ورزش خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی ورزش اقدامات خوبی انجام شده ولی کافی نیست. جنس ورزش در کشور ما فرهنگی است و نباید از آن غفلت کنیم. بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیز باید مورد توجه باشد چون ما هرچه داریم از شهدا و ایثارگریها است. اردوهای راهیان نور و حضور در مناطق عملیاتی نیز باید در برنامههای ادارات کل باشد.
وی ادامه داد: در بحث موضوعات پژوهشی نیز اگر اگر طرحی دارید باید به نحوی باشد که مشکلات استان را برطرف کند. برنامههای پژوهشی باید براساس برنامههای ملی و سیاستهای کلی کشور نوشته شود و خروجی داشته باشد. پژوهش میتواند پیشران ورزش قوی برای ایران قوی باشد.
وزیر ورزش و جوانان بیان کرد: علاوه بر پاداشی که وزارت برای مدالآوران بازیهای آسیایی و پاراآسیایی مقرر میکند امسال شاهد بودیم که اقدامات خوبی نیز از سوی ادارات کل و استانداران انجام شد که قابل تقدیر است و باعث میشود انگیزه قهرمانان بیشتر شود. با توجه به اینکه رقابتهای المپیک و پارالمپیک را درپیش داریم مدیران کل باید از آن دسته از ورزشکاران که برای حضور در این مسابقات آماده میشوند حمایت کنند.
وی گفت: حمایت از قهرمانان از تاکیدات مقام معظم رهبری است و باید مورد توجه همه مدیران کل باشد. ارتباط صمیمی با چهرهها و قهرمانان داشته باشید چون مدال آوری یک قهرمان میتواند باعث عزت و سرافرازی کشور شود.
کیومرث هاشمی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی دو موضوع را در دستور کار خود قرار داده است. یکی نظام جامعه باشگاهداری است و دیگری اصلاح طرح قانون سرباز قهرمان که با اجرایی شدن این دو طرح دست ادارات کل برای جذب قهرمانان باز خواهد شد. همچنین برای معافیت قهرمانان نیز اصلاحاتی در راستای قانون قبلی انجام شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح شهرک مدال برای مدالآوران نیز گفت: هدف ما ایجاد این شهرک به صورت متمرکز است و تمام قهرمانان استانها را مشمول میشود. براساس برمانهریزی که خواهیم داشت نسبت به مدالهایی که کسب میشود یک واحد مسکونی در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
وی همچنین با اشاره به حمایت رهبر انقلاب از جامعه ورزش بیان کرد: هدایایی که مقام معظم رهبری به مدالآوران دادند برای اولین بار بود که اتفاق افتاد و بسیار برای ما ارزشمند است که این هدایا توسط نمایندگان ولیفقیه در استانها به ورزشکاران اهدا شد. از تمامی نمایندگان ولی فقیه تشکر میکنم که به موضوع ورزش اهمیت میدهند. مدیران کل نیز باید تعامل لازم را با نمایندگان ولیفقیه و امامان جمعه داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۳
تهران- ایرنا- وزیر ورزش و جوانان گفت: در توسعه ورزش همگانی غفلت و در دورههای مختلف کوتاهی شده است و دچار روزمرگی شدهایم. سیاستها را در حوزه همگانی باید براساس آمایش سرزمینی و طرح ملی توسعه ورزش برنامهریزی کنیم. سیاستها را شورای عالی ابلاغ میکند و ما همه تکلیف داریم که به این دو موضوع بپردازیم.