گرگان - ایرنا - رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام با بیان این که سال آینده در قالب برنامه‌های جهانی و آسیایی سال پُرکاری برای این رشته در کشور خواهد بود، گفت: در این سال میزبان سه دوره مسابقات آسیایی و جهانی هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا عبدالمهدی نصیرزاده روز پنجشنبه در جمع اعضای هیات بدنسازی و پرورش اندام گلستان در گرگان اظهار کرد: اولین میزبانی مربوط به مسابقات مچ‌اندازی قهرمانی آسیا است که در ۲ بخش مردان و زنان اواخر فروردین ماه سال آینده در جزیره کیش برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: البته این سری مسابقات چندین سال پیش در ایران و آن هم در استان گلستان برگزار شد و از آن زمان تا به امروز میزبانی در این سطح نداشتیم.

وی خاطرنشان کرد: همچین در خرداد ماه مسابقات بین‌المللی که در تقویم فدراسیون با عنوان «مستریونی‌ورز» ثبت شده، به میزبانی ایران برگزار خواهد شد.

رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام گفت: این مسابقات که جایزه ۱۰۰ هزار دلاری نیز دارد، فرصت خوبی برای افرادی است که نتوانستند به هر دلیلی تیم ملی را همراهی کنند و از سوی دیگر بهترین فرصت برای دریافت کارت حرفه‌ای است.

نصیرزاده تاکید کرد: ما از ورزشکارانی که در این مسابقات شرکت کنند، حمایت خواهیم کرد و انتظار داریم تا گلستان، ورزشکاران حرفه‌ای و خوب خود را راهی این رقابت‌ها کند.

وی ادامه داد: همچنین بعد از ۲۶ سال، ایران میزبان یک دوره مسابقات جهانی در مجموع رشته‌های ورزشی شده و قرار است هفتاد و هشتمین دوره مسابقات پرورش اندام و فیتنش قهرمانی جهان در ایران برگزار شود.

وی افزود: این مسابقات که طی روزهای دوم تا هفتم مهر ماه سال آینده برگزار خواهد شد، بعد از مسابقات جهانی کشتی ۱۹۹۸، اولین مسابقه ورزشی جهانی است که میزبانی آن به کشور ما داده شده است.

رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام گفت: مسابقات جهانی پرورش اندام وفیتنش بهترین فرصت برای سربلندی، افتخار و سرافرازی نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی است و انتظار داریم تا همه مسوولان و مدیران برای هر چه بهتر برگزار شدن این رقابت‌ها پای کار باشند.

نصیرزاده بیان کرد: این فدراسیون با حضور مجموعه هیات‌های استان‌ها که در راس آن افراد ذی نفوذ، با ظرفیت و ارتباطات سیاسی، اجتماعی قرار دارند، از قبل فعال‌تر شده و با فعالیت‌ها، شور و نشاطی که در ورزشکارن است، نگاه حاکمیت هم به این مجموعه مثبت شده است.

وی اظهار کرد: در تمام دنیا به‌طور معمول افراد عالی‌رتبه و مقامات ارشد، مسوولیت‌های ورزشی را برعهده دارند تا با استفاده از ظرفیت‌های سیاسی، اجتماعی و منابع ارتباطی که در اختیار دارند، به کمک ورزش بیایند.

وی خاطرنشان کرد: روسای پیشین هیات گلستان، زحمات ارزشمندی برای این مجموعه کشیده و ما با توجه به خالی بودن چندین کمیته در فدراسیون که هر کدام به اندازه یک فدراسیون کار دارند، از این افراد استفاده خواهیم کرد و امروز هم رییس جدید هیات بدنسازی و پرورش اندام این استان (اسماعیل نادری) در دوران سرپرستی، اقدامات اساسی را پیگیری و به ثمر رسانده و با تغییرات به وجود آورده در مجموعه هیات، نظم و انضباط کاری به این جمع در استان بخشیده است.

گلستان خاستگاه مچ‌اندازی کشور است

رییس فدراسیون بندسازی و پرورش اندام گفت: گلستان خاستگاه رشته مچ‌اندازی کشور است و بیش از ۴۰ درصد ملی‌پوشان این رشته را گلستانی‌ها تشکیل می‌دهند.

نصیرزاده افزود: براین اساس نیاز است در طرح آمایش سرزمین، ایجاد و احداث یک خانه یا آکادمی مچ‌اندازی برای اولین بار در کشور، در گلستان دیده شود.

وی یادآور شد: مچ‌اندازی رشته‌ای گمنام و شناخته نشده است و ماهیت خود را پیدا نکرده، اما حضور ۸۰۰ ورزشکار در مسابقات قهرمانی باشگاه‌های کشور انتخابی تیم ملی، نشان دهنده، روند رو به رشد و قابل توجه این رشته دارد.

وی افزود: استقبال حدود هزار نفری از مسابقات باشگاه‌های کشور و انتخابی تیم ملی، بدون شک در ورزش کشور، بی‌سابقه است و انتظار داریم این رشته بیش از گذشته مورد توجه مسوولان قرار بگیرد.

رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام گفت: توجه به رده‌های پایه یکی از سیاست‌ها و برنامه‌های فدراسیون براساس اعلام سیاست‌های ابلاغی فدراسیون جهانی است و ما آن را به استان‌ها ابلاغ کردیم.

نصیرزاده اظهار کرد: یکی از آسیب‌های این رشته که می‌تواند آسیب‌های اجتماعی به همراه داشته باشد، مساله دوپینگ است که برهمین اساس فدراسیون جهانی معتقد است برای مبارزه با این آسیب باید به سمت آموزش و پرورش رفت و رقابت‌های «فیتنس چلنچ» را از سنین ۶ تا ۱۷ سالی برگزار کرد.

وی بیان کرد: این مسابقات می‌تواند سبک زندگی سالم را ترویج دهد و از آنجایی که والدین برای سلامت فرزندانشان هزینه بیشتری می‌کنند، می‌توانیم با این رویکرد به سمت درآمدزایی باشگاه‌ها هم برویم.

وی خاطرنشان کرد: اتنظار داریم تا استانی مانند گلستان با توجه به ظرفیت و پتانسیل‌هایی که دارد، میزبانی مسابقات ملی و بین‌المللی را برعهده بگیرد.

رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام تاکید کرد: تاکید زیادی به مساله آموزش داریم و انتظار داریم تا کلاس‌ها و دوره‌های آموزش «آنتی دوپینگ» به صورت رایگان در همه شهرستان‌ها برگزار شود.

نصیرزاده به نظارت بیشتر بر باشگاه‌ها توسط ادارات کل ورزش و جوانان استان‌ها با همکاری هیات‌های استانی تاکید کرد و افزود: متاسفانه مساله نظارت را هر بخش حتی تا فدراسیون بر گردن دیگری می‌اندازد که برای جلوگیری از این مساله در فدراسیون کمیته‌ سالم‌سازی را تشکیل دادیم و انتظار داریم تا استان‌ها هم این کمیته را در مجموعه خود با محوریت اداره کل ورزش و جوانان فعال کنند.

وی با اشاره به این که این اقدام می‌تواند بزهکاری‌های موجود در این رشته را به شدت کاهش دهد، ادامه داد: ادعای نداشتن ابزار برخورد با متخلفان، غیرواقعی است، زیرا پلمب، باطل کردن کارت مربیگری، نزول درجه داوری و موارد مشابه از اقداماتی است که به عنوان ابزار برخورد با خاطیان می‌توان از آن استفاده کرد.

پخش مسابقه مردان آهنین بعد از هفت سال

رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام گفت: ضعف فرهنگی به شدت در مجموعه ورزش ما مشهود بود، که با اقدامات صورت گرفته توانستیم تاحدودی این مساله را جبران کنیم.

نصیرزاده افزود: در همین راستا، با رایزنی‌های انجام شده، توانستیم مجوز برگزاری مسابقات مردان آهنین و پخش آن از شبکه ورزش را بعد از هفت سال دریافت کنیم.

وی ادامه داد: این مسابقات اکنون در جزیره کیش در حال برگزاری و فیلمبرداری است که باهماهنگی‌های انجام شده، قرار است از اول فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ماه پخش شود.

وی یادآور شد: برگزاری این مسابقات نشان می‌دهد که کار فرهنگی به نتیجه رسیده و این قشر آموزش‌پذیر هستند و اثرات پخش این برنامه می‌تواند بهترین تبلیغ باشد.