به گزارش خبرنگار ایرنا، سی ان ان به نقل از منابع مطلع از این مذاکرات گزارش داد: توافق آتشبس در غزه بعید است تا آغاز ماه رمضان که دولت بایدن آن را هدف قرار داده بود، اتفاق بیفتد.
یکی از دیپلماتها، مذاکرات را «بسیار پرتلاطم» توصیف کرد و گفت: مذاکرهکنندگان امیدوار بودند که این هفته پس از چند روز ملاقات در قاهره به پیشنویس توافقی داشته باشند، «اما این اتفاق نخواهد افتاد».
دو مقام آمریکایی اعلام کردند که دورنمای توافق اسرائیل و حماس در مورد آتش بس موقت تا آغاز ماه مقدس مسلمانان (مبارک رمضان) در اوایل هفته آینده امیدوار کننده نیست.
یکی دیگر از مقامات آمریکایی گفت: «امید در حال ضعیف شدن است.»
شکست در دستیابی به توافق در چند روز آینده، آنها پس از هفتهها مذاکره در حالی اتفاق میافتد که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و مقامات دولت آمریکا میگویند برای جلوگیری از تشدید جنگ پنج ماهه، باید تا ماه رمضان توافقی امضا شود که این پیش بینی تاکنون درست نبوده است.
بایدن روز سه شنبه هشدار داد که بدون آتش بس تا قبل از ماه رمضان، منطقه ممکن است "بسیار بسیار خطرناک" شود. رئیس جمهور آمریکا هنگام سوار شدن به هواپیمای ریاست جمهوری موسوم به ایر فورس وان در فرودگاه هاگرستون تاکید کرد: ما به آتش بس نیاز داریم.
او توافق روی میز را "پیشنهادی منطقی" خواند و گفت که اسرائیلی ها با آن موافقت کرده اند. بایدن در عین حال، توپ را به زمین حماس انداخت و گفت: باید ببینیم حماس چه می کند.
رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد که اسرائیلی ها همکاری کرده اند و آتش بس ضروری است.
اسرائیل نیز هشدار داده است که اگر «گروگانهای» اسرائیلی که در غزه نگهداری میشوند تا ماه رمضان آزاد نشوند، حمله نظامی به رفح در جنوب غزه را آغاز خواهند کرد؛ جایی که حدود ۱.۵ میلیون فلسطینی در تلاش هستند از جنگ و حملات بی امان این رژیم در امان باشند.
در پی فشارهای جهانی به دولت بایدن برای حمایت از رژیم اسرائیل و استفاده تل آویو از گرسنگی مردم غزه بعنوان اهرم فشار، سرانجام آمریکا برغم حمایت هایش از این رژیم، در نمایشی تبلیغاتی در آستانه انتخابات آمریکا، هواپیماهای باری ارتش خود را برای انتقال هوایی مواد غذایی و سایر تجهیزات به داخل غزه به عنوان راه حلی برای مخالفت های اسرائیل با ورود کمکها به نوار غزه و رسیدن این کمک ها به نیازمندان ارسال کرده است.
اعضای سازمانهای امدادی بینالمللی این اقدام آمریکا را ناکارآمد و صرفاً یک اقدام تبلیغاتی می دانند.
آمریکا همچنان فشار قابل توجهی به اسرائیل وارد نمی کند و دولت بایدن تاکنون گزینه هایی مانند تحریم اسرائیل یا شرطی کردن میلیاردها دلار کمک نظامی به اسرائیل را بررسی نکرده است.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.