به گزارش روز جمعه اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، سعید رستگاری افزود: سال گذشته، برخی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، مطالباتی را برای ایجاد فرمانداری ویژه شهرستان های حوزه انتخابیه خود داشتند، اما با توجه به شرایط خاص و ویژه ای که قانونگذار برای ایجاد فرمانداری ویژه قائل شده است هیچ یک از شهرستانهای استان از این شرایط برخوردار نبودند.
وی ادامه داد: با توجه به فشار و پیگیری های متعدد برخی شخصیت ها، با تاکید استاندار یزد، چندین مرحله مکاتبه و رایزنی هایی در این رابطه با وزارت کشور صورت پذیرفت و این پیگیری ها در نهایت منجر به تهیه و تنظیم سه درخواست جداگانه برای سه شهرستان استان به منظور ایجاد فرمانداری ویژه گردید.
مدیر کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری یزد گفت: مسئله ایجاد فرمانداری ویژه، امری کاملا تخصصی و مبتنی بر ضوابط قانونی است و با عنایت به عدم برخورداری شهرستانهای مزبور از شاخص های قانونی مورد نیاز برای ایجاد فرمانداری ویژه و برای جلوگیری از هرگونه شائبه و تبعیضی، استانداری یزد در مکاتبات با وزارت کشور همواره بر تحقق یا عدم تحقق این امر برای هر سه شهرستان به صورت همزمان تاکید داشته و دارد.
رستگاری ادامه داد: با توجه به عدم برخورداری شهرستانهای مزبور از ضوابط قانونی برای ایجاد فرمانداری ویژه و همچنین ضرورت رعایت عدالت میان این شهرستانها، موضع ثابت استانداری یزد از ابتدا، تحقق یا عدم تحقق آن برای هر سه شهرستان به صورت همزمان بوده است.
وی اظهار داشت: توقف طرح های مربوط به تقسیمات کشوری توسط وزارت کشور در ماههای منتهی به برگزاری انتخابات برای جلوگیری از ایجاد هر گونه شائبه، امری مسبوق به سابقه بوده و اتفاق جدیدی نیست و دفتر تقسیمات کشوری استانداری همچنان بر درخواست ایجاد فرمانداری ویژه برای هر سه شهرستان بصورت همزمان و یکسان تاکید داشته و مستمرا نسبت به پیگیری آن اقدام خواهد کرد.
مدیر کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری یزد گفت:بر اساس قانون، فاصله مسافت ۱۲۵ کیلومتری مرکز شهرستان با مرکز استان، برخورداری شهرستان از جمعیت بیش از ۲۵۰ هزار نفر و جمعیت مرکز شهرستان بالغ بر ۱۲۵ هزار نفر، مساحت بیش از ۱۰ هزار کیلومتری شهرستان و سابقه بیش از ۵۰ ساله فرمانداری شهرستان از مهم ترین شاخص های ایجاد فرمانداری ویژه است.
فرمانداری ویژه یکی از مراکز دولتی وابسته به وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران است که از نظر سلسله مراتب اداری فراتر از فرمانداری و پایینتر از استانداری قرار دارد. فرمانداری ویژه بخش عمدهای از اختیارات استانداری را دارد و تشکیلاتی است که از فرمانداری گستردهتر، توانمندتر و بزرگتر ولی از استانداری کوچکتر و محدودتر است.