به گزارش ایرنا از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیین پایانی نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان امروز جمعه (۱۸ اسفند) با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر در محل تئاتر شهر برگزار شد.
اسماعیلی گفت: یکی از مهمترین نمودهای شعار نهضت بازگشت به مساجد و اینکه مساجد باید کانون های اصلی تربیت نیرو برای فرهنگ، هنر و رسانه باشد برگزاری جشنواره تئاتر شبستان است.
وی افزود: از همه کسانی که برای اجرای این جشنواره زحمت کشیدند قدردانی میکنم، کار مهمی به سامان رسیده شد البته باید توجه داشت که این آغاز کار است. از داوران تشکر ویژه دارم چراکه نفس حضور این افراد در مساجد به عنوان چهره های برگزیده هنری الهام بخش بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انشاالله این جشنواره پیشرفت کمی و کیفی داشته باشد، تصریح کرد: در دهه چهل و پنجاه یکی از موفقیت های مساجد بازکردن پای جوانان با استفاده از ابزارهای هنری بود؛ حاج آقای مروج توانست در ایام نهضت امام راحل، با اجرای تئاتر در مسجد زمینه آشنایی عملی فرزندان زمان خود را با مفاهیم اصیل دینی و انقلابی هموار کنند.
وزیر فرهنگ ادامه داد: به تئاتر، سینما، موسیقی، سرود، هنرهای تجسمی و... به عنوان وسیله ای برای تعالی روح و معنویت در جامعه نگاه می کنیم؛ حضور پررنگ و همراه با شور و هیجان شما در لحظات پایانی این جشنواره ما را نسبت به آینده ای درخشانتر امیدوار می کند.
اسماعیلی گفت: در مسیر فعالیت های هنری از تزکیه، تعلیم و تربیت نباید غافل شد. دوستانی داشتهایم که با انگیزه های صحیح وارد این مسیر شدند اما به دلیل غفلت از این مسایل دچار مشکل شدند.
نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان به همت کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور؛ از ۱۳ تا ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۲ با شعار «مسجد، تئاتر، آگاهی» در سطح مساجد تهران برگزار شد.
جشنواره تئاتر شبستان آغازی برای ورود نیروهای جدید به عرصه هنر است
وزیر فرهنگ در حاشیه این جشنواره در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مهمترین اقدامات ما برگزاری نخستین دوره جشنواره تئاتر شبستان است، امسال برای اولین بار اجرای تئاتر را به مساجد بردهایم.
وی افزود: به امید خدا این اقدام آغاز تحولی جدی برای ورود نیروهای جدید و با انگیزه در کنار همه عزیزانی که در بخش های مختلف هنری فعالیت می کنند به این حوزه باشد.