به گزارش ایرنا، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی در این آیین گفت: زمانه ما نسبت به دورهای که بزرگانمان در آن میزیستند، قدری تغییر کرده است. با این حال، آن طبایع و آن بزرگان باز هم نزد ما هستند، اما شرایط برای اقبال و استقبال از شعر و اندیشه آنان، شاید کمی کاهش یافته باشد. این امر سبب میشود که ما شخصیتی را در سطح حکیم نظامی به سادگی پیدا نکنیم؛ با این وصف، هستند مفاخری که هنوز هم ناشناختهاند و کسی از جایگاه و منزلت آنان اطلاع ندارد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شاعرانی چون حکیم نظامی ویژگیهای مهمی دارند که از جمله این ویژگیها، آراستگی آنان به لباس حکمت و معرفت است. آنطور که نظامی در زمانه خود شناخته میشد، با آنچه امروز از او میدانیم، تفاوتهایی وجود دارد، با این حال شاید امروز قدر او بهتر دانسته شود و آثارش بیشتر مورد توجه باشد.
شالویی در ادامه اظهار کرد: نظامی، مولانا، فردوسی و... در زمانه خویش آنچنان که باید، شناختهشده نبودند و اندیشه آنان مورد درک و فهم قرار نمیگرفت. ولی ما بسیار خوشبختیم که شعر، اندیشه و آثار بزرگانی چون نظامی در اختیار ماست و میتوانیم در جان و جهان آنان سیر نماییم.
رئیس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی در پایان گفت: نظامی، حکمت و ظرافت را با هم درآمیخته است. از اینرو وقتی ابیات و حکایتهای او را مورد مداقه قرار میدهیم، متوجه میشویم که این شخصیت دارای دانایی وافری بوده است. وقتی با دنیای «خیال» او مواجه میشویم، درمییابیم که او خیال پردازی چون ابن عربی نیست. در اندیشه نظامی، تجربهِ عشق به «آفاق» موجب نوعی تحول درونی برای وی میشود و سببساز روایتهایی به ظاهر خیالانگیز میگردد که حاوی جهانی از اندیشه و معرفت است.
در بخش دیگری از این آیین محمود اکرامی،عبدالجبارکاکایی،هادی سعیدی کیاسری،شاه منصور شاه میرزا،نغمه مستشار نظامی،حمید مبشر و احمد شهریار به خوانش اشعاری درباره حکیم نظامی پرداختند و در پایان، گروه موسیقی «دوار» به سرپرستی محسن تقینژاد برای حاضران برنامه موسیقایی سنتی اجرا کردند.
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۹
تهران - ایرنا - «شب شعر حکیم نظامی»، به همت خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، با حضور و سخنرانی رئیس انجمن و جمعی از شاعران برجسته ایران و جهان پارسیزبان برگزار شد.