تهران- ایرنا- رئیس کمیته کشتی باچوخه فدراسیون کشتی گفت: من برای پیشرفت این ورزش همه توان خود را گذاشته‌ام و نمی‌توان کاسه گدایی به دست بگیریم، راه پیشرفت این ورزش حمایت و همدلی است و نباید با تخریب به دنبال اهداف خود باشیم.

به گزارش ایرنا، کشتی سنتی با چوخه خراسان شمالی از ورزش‌های پرطرفدار این خطه است که در سال ۸۷ به عنوان میراث معنوی در فهرست آثار ملی میراث ناملموس ثبت شده است. چوخه واژه‌ای کردی و نام لباسی است که کشتی‌گیران این رشته به تن می‌کنند که از شنل کوتاهی که کشتی‌گیران آن را با شال سفیدرنگی محکم می‌کنند، تشکیل شده و از آنجا که این کشتی از دیرباز در بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده، به کشتی با چوخه معروف شده است.

کشتی باچوخه را می‌توان یکی از ورزش‌های پرطرفدار در مناطق شرقی کشور نام برد که حتی نامش بارها به عنوان یک انجمن مستقل مطرح شد ولی یک سالی است که حضورش از فدراسیون روستایی منفک و به فدراسیون کشتی اضافه شده است ولی مشکلات عدیده مالی کماکان در حول این ورزش همچنان باقی مانده است.

احمد شکفته، رئیس کمیته کشتی باچوخه فدراسیون کشتی در گفت‌وگو با ایرنا به مشکلات اساسی این کمیته اشاره و توضیحاتی را ارائه کرد.

وی گفت: با توجه به ظرفیت این ورزش هنوز کشتی با چوخه با مشکلات مالی مختلفی گرفتار است و باید اعتبارات خاص برای این پیشرفت این ورزش تخصیص پیدا کند. با توجه به حجم مسابقات، اعتبارات از سوی فدراسیون کشتی نمی‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای این ورزش باشد بیان کرد: فدراسیون کشتی حمایت‌های زیادی را به این ورزش داشته ولی ناکافی است، تا زمانی که در این سمت هستم به دنبال پیشرفت و توسعه این ورزش خواهم بود. البته با توجه به حضور بیش از هزاران نفر در هر رویداد، حقش نیست در مدت یکدهه گذشته هنوز ردیف بودجه خاصی برای کشتی با چوخه دیده نشده است، امیدواریم حمایت مسئولان از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارت ورزش و سایر نهادهای دولتی بتواند به توسعه این ورزش کمک کند.

شکفته تصریح کرد: همیشه مردم و خیران برای برگزاری کشتی با چوخه پیش قدم بوده‌اند ولی با توجه به شرایط اقتصادی موجود این رویه کافی نیست، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌خواهم نگاه بیشتری به این ورزش داشته باشند.

رئیس کمیته کشتی باچوخه فدراسیون کشتی به برخی انتقادات به این ورزش گفت: کسانی بدون کوچکترین اطلاعات، ادعاهایی را مطرح می‌کنند که نادرست است. من برای پیشرفت این ورزش همه توان خود را گذاشته‌ام و نمی‌توان کاسه گدایی به دست بگیریم، راه پیشرفت این ورزش حمایت و همدلی است و نباید با تخریب به دنبال اهداف خود باشیم.

وی به آخرین برنامه اتحادیه جهانی برای ثبت جهانی این ورزش گفت: برای ثبت جهانی این ورزش نامه‌نگاری‌های زیادی از سوی فدراسیون کشتی به اتحادیه جهانی شده است. در این خصوص حتی نناد لالوویچ رییس اتحادیه جهانی کشتی، خانم یاشکی و انور رییس کشتی سنتی جهانی همکاری خود را نیز اعلام کردند. بنا شد که رای نهایی پیش از سال میلادی(کریسمس) انجام شود ولی تاکنون این اتفاق رخ نداده است.