به گزارش خبرنگار ایرنا، مهرعلی باران چشمه روز شنبه در مجمع انتخابات هیات ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی کردستان در سنندج با اشاره به انسجام و همبستگی بسیار خوب بین سرپرست هیات و ورزشکاران این رشته ورزشی، اظهار کرد: مرمت و بازسازی زورخانه ها و احداث زورخانه در شهرهای فاقد این مکان ورزشی در کردستان ضروری است که استاندار کردستان نسبت به آن قول مساعد داد.
وی با بیان اینکه رشته ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی قدمت خوبی در کردستان دارد، افزود: باستانی کاران کردستان در سالهای گذشته همواره در رتبه های اول تا سوم کشور بوده و این رشته علاقمندان بسیاری در استان دارد.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی کشور گفت: ورزش زورخانه ای از رشته های آیینی، سنتی و ملی ما و مورد عنایت رهبر معظم انقلاب است و همه مسوولان کشور نیز اعتقاد خاصی به آن دارند و باید با ترویج هر چه بیشتر آن، بی مهری های گذشته جبران شود.
چشمهباران با بیان اینکه در کشور حدود ۹۳۴ زورخانه داریم که بیش از ۸۰۰ زورخانه فعال هستند و مرتب در آن ورزش و آموزش این رشته انجام می شود، افزود: طرح شهید طوقانی با هدف توسعه ورزش در مدارس سراسر کشور شروع شده و ۸۴ کانون فرهنگی آموزش و پرورش کار تربیت مرشد و نیز آموزش این رشته ورزشی را برای دانش آموزان مقطع متوسطه اول در دست اجرا دارد.
وی ادامه داد: ورزش زورخانه ای با قدمت ۹۰۰ سال، نماد و ورزش ملی کشورمان است و با آموزه های دینی و اخلاقی که در آن وجود دارد به عنوان یک مکتب انسان سازی و ترویج اخلاق مداری باید توسعه پیدا کند.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی کشوریادآور شد: کردستان جزو استان های پیشرو در ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی است و پیشینه قدیمی در این رشته دارد و علاقمندان زیادی در این رشته مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: نبود زورخانه در چند شهرستان استان یکی از مشکلات ورزش زورخانه ای است که امیدواریم این مشکل با حمایت استاندار کردستان رفع شود.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان کردستان هم در این مجمع اظهار کرد: کردستان دارای چندین زورخانه در سطح استان است که بعضی از این زورخانه ها به دلیل جانمایی نامناسب غیره قابل استفاده شده اند.
آمنه غلام ویسی با بیان اینکه بزودی زمین مناسبت برای احداث آکادمی ورزش های زورخانه ای استان در سنندج تامین می شود، افزود: ورزش زورخانه ای و منش پهلوانی دو بُعد جسمانی و معنوی انسان ها را پوشش می دهد.
وی گفت: هیات زورخانه ای کردستان در ۲سال اخیر نتوانست آن جایگاه واقعی خود را حفظ و ارتقا دهد که امروز با انتخاب رییس جدید آن امیدواریم این رشته به جایگاه حقیقی خود در میان سایر استان های کشور برسد و از ظرفیت خیرین و بخش خصوصی برای احداث زورخانه در مرکز استان و سایر شهرستان ها استفاده خواهیم کرد.