کرج - ایرنا - رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: پس از صادرات محصولات و فراورده‌های پزشکی، زمینه صادرات واکسن‌های دامپزشکی این موسسه به عراق نیز به زودی فراهم خواهد شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، علی اسحاقی در خصوص سفری چند روزه به کشور عراق که به منظور بررسی نیازهای بازار واکسن های دامپزشکی این کشور، با همراهی مدیر پژوهش، آموزش و تجاری سازی، رئیس اداره خریدهای خارجی موسسه رازی و مدیرعامل شرکت نمایندگی فروش سرم های درمانی ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی این موسسه در عراق انجام داد، از نمایشگاه "کشاورزی و صنایع دام و طیور" این کشور، دیدن کرد.

وی در این بازدید، ضمن حضور در غرفه‌های مختلف و گفت و گو با مدیران بخش خصوصی فعال در زمینه توزیع و فروش واکسن های دامپزشکی، اظهار کرد: شناسایی نیازهای کشور عراق در زمینه واکسن‌های دامپزشکی و هموارسازی صادرات واکسن های دام و طیور موسسه رازی به این کشور، از اهداف این بازدید است.

رئیس موسسه رازی، گفت: این کشور در حوزه واکسن‌های طیور تخم گذار و گوشتی و نیز واکسن های دامی، بازاری مناسب برای مقاصد صادراتی موسسه رازی است.

وی اظهار امیدواری کرد، پس از صادرات محصولات و فراورده های پزشکی این موسسه به کشور عراق، زمینه صادرات واکسن های دامپزشکی نیز با حمایت سازمان دامپزشکی و بخش خصوصی این کشور به زودی فراهم شود.

سم‌گیری از مارهای محلی و بومی عراق توسط کارشناسان موسسه رازی

اسحاقی در ادامه در خصوص دستاوردها و تصمیم‌گیری‌های این سفر با اشاره به اقدام کارشناسان موسسه رازی برای سم‌گیری از مارهای محلی و بومی عراق، گفت: موسسه رازی با ۷۰ سال سابقه، قدیمی‌ترین مرکز خاورمیانه در حوزه تولید پادزهر جانوران سمی اعم از مار و عقرب است و همین امر موجب ساخت آنتی سرم و آنتی ونوم‌های تخصصی باکیفیت بالا شده و سالانه از مرگ قریب به ۱۴ هزار نفر در ایران جلوگیری می‌کند.

وی افزود: عراق دارای تنوع زیستی گونه‌های مختلف جانوران سمی است و همواره گزش مار و عقرب، جان شهروندان عراقی را تهدید می‌کند ولی سرم‌های درمانی که از سایر کشورها تهیه و به شهروندان عراقی تزریق می‌شود، تطابق صددرصدی با زهر جانوران سمی این کشور ندارد و همین امر موجب بروز تلفات در میان شهروندان عراقی شده است.

رئیس موسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی ادامه داد: طی چندین مرحله مذاکرات مقرر شد با حضور کارشناسان موسسه رازی، جانوران سمی پرخطر کشور عراق همچون مار مورگانی که پادزهر بومی ندارد، توسط کارشناسان موسسه رازی صید شده و با استفاده از دانش فنی محققان و دانشمندان این موسسه، پادزهر اختصاصی برای آن تهیه و تولید شود.

اسحاقی افزود: موسسه رازی همواره حسب وظیفه انسانی و حرفه‌ای خود در حفظ جان هم نوعان در جای جای جهان، همت گمارده و نوع دوستی و تلاش برای حفظ جان انسان ها فارغ از رنگ و نژاد و ملیت، از مولفه های اصلی فرهنگ ایران عزیز و در راستای ظرفیت و توانمندی‌های پرشمار موسسه رازی است که افزایش مودت و توسعه همکاری میان مردم و دولت های کشورهای هدف را موجب می شود.

براساس این گزارش، دیدار با دکتر "هانی"، سرپرست سابق وزارت بهداشت عراق و معاون فنی و قائم مقام وزیر بهداشت این کشور، مذاکره با مدیرکل صدور مجوزهای وزارت بهداشت عراق برای پیگیری صادرات پادزهرهای ضد مارگزیدگی، بازدید از نمایشگاه کشاورزی و صنایع دام و طیور و بازدید از کلین روم (اتاق تمیز) و بخش بسته‌بندی سایت نمایندگی موسسه رازی با هدف حل و فصل نواقص و رفع مشکلات این سایت، از دیگر برنامه‌های علی اسحاقی در مدت اقامت در عراق بوده است.

صادرات پادزهر مارگزیدگی موسسه رازی به عراق تا سال ۲۰۲۹ تمدید شد

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، از اقدام وزارت بهداشت عراق مبنی بر تمدید مجوز ثبت محصولات موسسه رازی به این کشور تا پنج سال آینده خبر داد.

اسحاقی افزود: در نشست با مدیرکل صدور مجوز وزارت بهداشت عراق، درباره ثبت محصولات پزشکی از جمله واکسن های "MMR" و فلج اطفال و پیگیری روند صادرات سرم‌های درمانی ضد مارگزیدگی به این کشور، گفت و گو شد و وزارت بهداشت عراق، ثبت محصولات موسسه رازی را تا سال ۲۰۲۹ تمدید کرد.

وی یادآور شد: عراق تمایل زیادی برای مصرف محصولات و فراورده های بیولوژیک از کشورهای همسایه به ویژه ایران دارد و سرم های درمانی تولید موسسه رازی در این کشور، از اقبال بالایی برخوردار است.