به گزارش خبرنگار ایرنا، واگذاری زمین ملی و تغییر کاربری برای ساخت متلی در منطقه نوندل در قالب فعالیت شرکت تعاونی در نزدیکی دماوند روز گذشته در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مطرح شد که با مخالفت مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران مواجه شد.
عطاالله کاویان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هر گونه فعالیت در ارتفاعات بیش از ۲هزار متری قله دماوند را ممنوع دانست و افزود: فعالیت اقتصادی در ارتفاع ۲ تا چهار هزار متری اثر تخریبی روی قله دماوند می گذارد.
وی توضیح داد: اثر ملی طبیعی قله دماوند نماد بام ایران است که برای حفظ آن تعهد بین المللی وجود دارد، بنابراین ساخت متل در منطقه نوندل نیز عامل افزایش تخریب این منطقه حفاظت شده محسوب می شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: تعهدی نسبت به فعالیت های تعاونی و ایجاد اشتغال حتی در قالب شرکت تعاونی نداریم.
اثر طبیعی ملی قله دماوند درحوزه جغرافیایی بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل استان مازندران با مساحتی بیش از ۲هزارو ۹۵۰ هکتار طی مصوبه شماره ۲۲۱ در۲۱ خرداد ۱۳۸۱ شورای عالی محیط زیست به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوست.
کوه دماوند در سیام تیرماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در قالب میراث طبیعی در فهرست آثار ملّی کشور ثبت و پس از آن موضوع ثبت جهانی این اثر در رسانه های کشور مطرح شد.
قلهای که با ارتفاع بیش از پنج هزار و ۶۰۰ متر و قرارگیری در مسیر کمربند گردشگری کشور سالهاست که در انتظار قرارگیری در فهرست میراث طبیعی یونسکو است. وضعیتی که طولانی شدن آن به یکی از بزرگ ترین دغدغه های دوستداران محیط زیست، میراث طبیعی و مردم مازندران تبدیل شده است. قله ای که امروز در خلاُ ثبت جهانی و حفاظت جهانی میراثی مورد بی مهری قرار گرفته و در دام انبوهی از مسافران و کوهنورد نماها، به جای ثبت جهانی محل تخلیه انواع زباله و تخریب شده است.
کاویان در مورد اهمیت بهره وری آب کشاورزی مازندران نیز اشاره کرد و گفت که با توجه به تنش های خشکسالی و تغییرات اقلیمی، باید علاوه بر مدیریت بر منابع آبی نسبت به کشت ارقام کم آب بر محصولات کشاورزی در استان تجدید نظر کرد.