به گزارش خبرنگار ایرنا صفدر نیازی شهرکی روز یکشنبه در حاشیه جلسه ستاد مدیرین بحران سیستان و بلوچستان در چابهار افزود: به دستوروزیر جهاد کشاورزی از روز چهارشنبه در این استان حضور یافتیم و با بررسی وضعیت نقاط سیل زده در شهرستانهای مختلف نظیر دشتیاری،چابهار، نیکشهر و قصرقند برای جبران خسارت سیل به بخش کشاورزی این خطه که بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال برآورد شده برنامه هایی در سه قالب کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: در این راستا در گام نخست در قالب برنامه کوتاه مدت ترمیم سریع بیش از ۱۵۰ رشته قنات، کانالها و چاهها به عنوان مهمترین منبع آبی بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان در دستورکار قرار دارد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه یکی از مهمترین منابع تامین آب در سیستان و بلوچستان هوتک است، گفت: با توجه به اینکه هوتک ها سازه های بسیار ارزان قیمت و بهترین منابع آب به دلیل نفوذ ناپذیری و تبخیر کم آب هستند این وزارتخانه در نظر دارد حدود ۲۰۰ هوتک را با کار کارشناسی و مشاورهای در صورت تامین منابع مالی مورد نیاز احداث کند.
وی تاکید کرد: همچنین با توجه به اینکه در جنوب سیستان و بلوچستان بین هر ۲ تا چهار سال یکبار شاهد بارش های سنگینی هستیم و از سوی دیگر به دلیل تغییر اقلیم از این پس بارشهای شدید و سیل آسا در این خطه رخ خواهد داد باید برای این گونه بارش ها آماده بود و بتوان آن را مهار کرد.
نیازی شهرکی ادامه داد: در این راستا برای جلوگیری از هدر رفت منابع آبی تمام استان های کشور مورد بررسی قرار گرفته و در این زمینه برای سه استان شمالی کشور طرح مطالعاتی تهیه و در مرحله اجرایی با کشور چین قرار دارد و برای استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز با توجه به شرایط آب و خاک منطقه هنوز طرحی تهیه نشده است.
وی افزود: بدین منظور به دنبال مطالعه طرح جامع برای استان های ذکر شده هستیم تا با همکاری سایر وزارتخانه نظیر نیرو این طرح همه چه سریعتر با تامین منابع اجرایی شود.
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۸
زاهدان- ایرنا- معاون آب وخاک وزارت جهادکشاورزی گفت: یکی از مهمترین برنامههای دراز مدت این وزارتخانه با همکاری وزارت نیرو انجام مطالعه جامع برای جلوگیری از هدر رفت منابع آبی ناشی از بارندگیهای رگباری در سیستان و بلوچستان است.