اشکان حاجعلیاکبری در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا با تشریح این دستاورد اظهار داشت: امنساز تلفن همراه (فورگ Forg) نامی است که برای این سامانه انتخاب کردهایم. این سامانه در واقع در حوزه ام. دی. ام ( mobile device management / MDM) یا مدیریت دستگاه تلفن همراه توسعه یافته است. این سامانه به سازمانها و شرکتهایی کمک میکند که قصد دارند به کارکنان خود گوشیهای تلفن همراه اندرویدی بدهند و دنبال این هستند که این گوشیهای تلفن به شکل مرکزی مدیریت شود تا بتوانند دسترسیها و منابع و برنامهها را روی این گوشی کم یا زیاد یا نصب کنند و به این شکل از ورود گوشی تلفن همراه به داخل سازمان مطمئن باشند.
وی ادامه داد: همچنین میزان استفاده و در نتیجه استهلاک گوشی در اختیار مدیریت سازمان و قابل ردیابی است. همه این امکانات به صورت مرکزی توسط مدیریت فناوری اطلاعات سازمان مربوطه بررسی میشود.
برگزیده رتبه سوم طرحهای توسعهای در گروه تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات یادآور شد: موضوع مدیریت گوشی تلفن همراه موضوعی در سطح جهانی است و حتی شرکت گوگل در حال توسعه پلتفرمی در این زمینه است و هدف آن هدایت گوشیهای تلفن همراه سازمانی از یک مرکز یا توسط سازمان با اهداف مشخص سازمان است.
حاجعلیاکبری که دانشآموخته رشته مهندسی فناوری اطلاعات از دانشگاه اصفهان است در مورد توسعه برنامه فورگ اظهار داشت: روند تحقیقات و راهاندازی این سامانه ۶ سال به طول انجامیده است و من رییس گروهی بودم که این گروه به طور متوسط ۳ تا ۵ نفر عضو آن بودند.
این کارآفرین حوزه فناوری اطلاعات در مورد تامین مالی این طرح توضیح داد: حمایت دولتی نداشتیم و بخشی از یک شرکت دانش بنیان به نام ایده پژوهان اسپادانا هستیم که از سال ۱۳۹۸ تاسیس شده است، این شرکت دانش بنیان نوع ۱ و مستقر در ناحیه نوآوری اصفهان است و من عضو هیات مدیره و سهامدار این شرکت هستم و سرمایه لازم از شرکت دانش بنیاد یادشده کسب شده است.
حاجعلیاکبری در مورد میزان کاربری این سامانه گفت: در سطح کشور تا امروز ۵۰ هزار تلفن همراه متعلق به سازمانهای دولتی و غیردولتی از این سامانه استفاده میکنند. سلامت گوشی بحث مهمی است و با این سامانه میزان سلامت و طول عمر دستگاه شامل گوشی تلفن همراه یا تبلت اندرویدی افزایش مییابد. این سامانه فقط روی گوشیهای اندرویدی قابل استفاده است، زیرا سازمانها بیشتر از این گوشیها برای کارکنان خود استفاده میکنند و گوشیهای آی. او اس (IOS) برای کارکنان نهادها و سازمان ها به دلیل گرانی زیاد کاربردی ندارد.
به گزارش ایرنا، سامانه امنساز تلفن هوشمند فورگ با هدف ارتقای ضریب امنیت و کنترل دسترسی کاربران تلفن همراه هوشمند طراحی شده است. این سامانه به صورت محلی و نیز مدیریت از راه دور (سرور تحت وب یا فرامین پیامکی) قابل مدیریت است. در این سامانه بسیاری قابلیتهای دستگاه با مجوز صادر شده توسط مدیر در دسترس کاربران قرار میگیرد. این سامانه شامل یک سرور امنساز است که توسط ساختار مدیریتی تحت وب کنترل میشود و برای کنترل تلفن همراه برنامه کاربردی (اپلیکیشن) فورگ روی دستگاه کاربران نصب و به صورت برخط یا بدون اتصال تنظیم میشود.
مدیر سامانه قادر به تعریف کاربران جدید برای هر دستگاه، اختصاص کلمه عبور به آنها، مشاهده فایل تنظیمات هر کاربر و تغییر دسترسی کاربر به برنامهها و سایر امکانات تلفن همراه است. همچنین میتواند اجازه نصب یا حذف برنامههای کاربردی را برای کاربر صادر و تعیین کند که کاربر مجاز به دسترسی به کدامیک از برنامههای گوشی هوشمند همراه روشهای ارتباطی و قابلیت های دستگاه است.
جشنواره خوارزمی در یک نگاه
جشنواره خوارزمی که در سال ۱۳۶۶ بنیان نهاده شد، اکنون باسابقهترین جشنواره علمی جمهوری اسلامی ایران است و جامعه برگزیدگان این جشنواره به اجتماعی چند هزارنفره میرسد. این جایزه بهتدریج تکامل یافت و جشنواره جوان خوارزمی نیز در سال ۱۳۷۸ به آن اضافه شد.
اولین دوره جشنواره نوآوری و فناوری خوارزمی نیز سال گذشته به دیگر بخشهای این جشنواره پیوست و این زنجیره را کامل کرد. سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، متولی برگزاری جشنوارههای خوارزمی است و اعضای هیاتعلمی این سازمان در قالب گروههای مختلف تخصصی داوری اولیه را برعهده دارند.
جشنواره بینالمللی خوارزمی در چهار محور اصلی پژوهشهای بنیادی، طرحهای کاربردی، طرحهای توسعهای، نوآوری و فناوری و ابتکار و در ۱۸ گروه تخصصی شامل زیست فناوری، امنیت غذایی، بحران آب و کشاورزی و منابع طبیعی، صنایع و مدیریت هوشمند فناوری، مواد، متالوژی، نانو فناوری، فناوری اطلاعات، عمران، معماری و شهرسازی، هوافضا، هنر، فناوری های شیمیایی، هوش محاسباتی و فناوری کوانتوم، مکانیک، برق و کامپیوتر و طرح موفق در تولید ملی پذیرای آثار برتر است.
جشنواره جوان خوارزمی هم که سابقه برگزاری اولین دوره آن به سال ۱۳۷۸ برمیگردد، خاستگاه و رهیافت سنجیدهای برای ارزشگذاری و اهمیت بخشیدن به تلاش جوانان دانشمند است. امسال ۴۱۶ طرح به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد هشت طرح شامل ۴ طرح در بخش طرحهای توسعهای و گروههای فناوریهای شیمیایی، فناوری نانو، مواد و متالورژی و انرژیهای نو، برق و کامپیوتر، فناوری اطلاعات و ارتباطات و مکانیک حائز رتبههای دوم و سوم شدند.
آیین اختتامیه جشنوارههای خوارزمی شامل سیوهفتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، بیستوپنجمین جشنواره جوان و دومین جشنواره فناوری و نوآوری خوارزمی هشتم اسفند در محل سالن اجلاس سران جمهوری اسلامی با حضور معاون امور مجلس رییسجمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برگزار شد و برگزیدگان جوایز خود را دریافت کردند.