به گزارش ایرنا، مهدی رمضانی در اختتامیه دومین جشنواره منطقهای طعم کتاب با عشایر که در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی بیان کرد: خوزستان همواره میزبان بزرگ مردانی بوده است که رشادتهای آنها یادآور بخشی از تاریخ و حماسه آفرینی این خطه است، لذا برای من مغتنم است که به بهانه جشنواره مزین به اسم عشایر و کتاب در این دیار حاضر شدم.
وی افزود: سال گذشته نیز به بهانه جشنواره طعم کتاب در منطقه آرپناه لالی در خوزستان حضور پیدا کردیم که تصاویر آن برنامه را در محضر آقای رییس جمهور ارایه کردیم و ایشان گفتند: آن چیزی که من از عدالت فرهنگی می گویم همین اتفاقی است که در جشنواره کتاب با عشایر اتفاق افتاده است.
عشایر و روستاییان از ذخایر انقلاب اسلامی هستند
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان این که عشایر غیور و روستاییان بزرگ ما از ذخایر انقلاب هستند گفت: وقتی امام راحل، مقام معظم رهبری و رییس محترم جمهور از عشایر به بزرگی یاد می کنند با کسی تعارف ندارند و از این نظر در اداره کشور یک تعلقات دینی و اعتقادی وجود دارد که متفاوت از دیگر کشورها در حکمرانی هستیم.
وی ادامه داد: اگر هم افزایی در این رویداد فرهنگی شکل نمی گرفت اتفاق جشنواره طعم کتاب با عشایر محقق نمی شد و این نکته مبارک و مغتنمی است که تلاقی سازمانهای مسوول در حوزههای مختلف میتواند مشکلات را حل کند.
وی ادامه داد: این جشنواره از درون استان جوشید و با عنوان جشنواره طعم کتاب با عشایر شکل گرفت و بعد ملی شد لذا ما با الگو برداری آن را در کشور تکثیر می کنیم.
رمضانی با بیان این که برای این جشنواره خلاقیتهایی نیز دیده شده است افزود: کولههای کتاب در قالب توشه کتاب، تولید نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای توزیع در بین عشایر طراحی شد و همچنین برنامههای ترویجی و افتتاح کتابخانه یا برگزاری مسابقه برای گسترش برنامههای فرهنگی در بین عشایر ارایه شد.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان نیز در اختتامیه این جشنواره گفت: جامعه روستایی وعشایری کشوراز نگاه جمعیتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در همه حوزهها از جمله اقشار راهبردی کشور هستند که از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل زیادی برخوردارند.
عبدالله افرازه شهاوند ادامه داد: در انتخابات اخیر ظرفیت عشایر را در موضوع مشارکت تجربه کردیم که به صورت میانگین ۳۰ تا ۳۵ درصد جمعیت کشور در استانهای مختلف از جمله خوزستان را جمعیت روستایی و عشایری تشکیل می دهند و نقش بی بدلیلی در حوزههای مختلف دارند.
وی گفت: بر اساس نظر اندیشمندان جامعه عشایری و روستایی نقش اساسی در توسعه ملی دارند لذا اگر قرار است توسعه به معنای واقعی در زمینههای مختلف اتفاق بیافتد ملزوماتی دارد و مهمترین لازمه توسعه ملی در ابعاد مختلف عدالت فرهنگی است که از جمله اهداف این جشنواره ها به شمار می آید.
ترویج فرهنگ کتابخوانی متناسب با زیست بوم زندگی روستایی باشد
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در حوزه روستایی و عشایری باید راهبرد داشته باشد و متناسب با زیست و بوم زندگی روستایی، فرهنگ، اقتصاد، اجتماع و طبیعت هر روستا و منطقه باشد.
شهاوند گفت: فرهنک کتاب و کتابخوانی نباید محدود به شهرها شود و فعالیت نهاد کتابخانهها که کتاب را در میان عشایر می برد مصداق واقعی کار جهادی است که می تواند زمینه ساز رشد جامعه عشایری ما در حوزههای مختلف باشد.
وی بیان کرد: جشنواره طعم کتاب با عشایر امر مبارکی است که باید از طرف نهادهای دیگر حمایت شود و فرمانداران، بخشداران و دهیاران از این نظر بیشتر پای کار باشند تا هم افزایی خوبی شکل بگیرد.
عباس حسین زاده مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان نیز در این برنامه گفت: وقتی در پاییز سال ۱۴۰۱ کتابداران از دل کتابخانه به میان عشایر کوچ کردند تا جشنواره طعم کتاب با عشایر را آغاز کنند کمتر کسی تصور می کرد در پایان زمستان امسال شاهد دومین اختتامیه آن در این شهر باشیم.
وی افزود: جشنواره طعم کتاب با عشایر در خوزستان زاده شد اما این که در استانهای عشایر پذیر کشور مانند چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان و سایر استانها نیز رشد و نمو پیدا کرد محصول تدبیر دبیر، معاونین و مدیران کوشا در نهاد کتابخانههای عمومی کشور بوده است.
حسین زاده ادامه داد: اگر نگاهی تحول گرا به کارکرد کتابخانه ها و توسعه خدمات کتابخانه وجود نداشت امروز در این جایگاه نبودیم و اگر این گامهای گشاینده و این ذهنهای بالنده نبود بستری فراهم نمی شد تا در این مسیر گام برداریم.
۲۰۵ توشه کتاب با محتوای ۱۰ هزار نسخه کتاب در بین عشایر توزیع شد
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان با اشاره به برگزاری ۳۰ رویداد در مناطق مختلف عشایر پذیر گفت: کتابخانه عشایری رویش در منطقه فتح المبین بزرگترین سایت عشایری کشور است که حدود ۲۰۵ توشه با محتوای ۱۰ هزار نسخه کتاب در بین عشایر توزیع شد.
وی ادامه داد: جشنواره طعم کتاب با عشایر میوه کوچ اندیشه است و این موفقیت حاصل نمی شد جز به مدد همکاری کتابدارانی که به صفت کوچنده و پوینده مزین هستند، کتابدارانی که بار سفر را بستند و خاطره ای خوش از کتاب در جان عشایر کاشتند.
در پایان این مراسم از مدیرکل کتابخانههای استان های شرکت کننده در این جشنواره، فرمانداران برخی شهرستانها، مدیر کل امور عشایر خوزستان، رییس انجمنهای کتابخانههای خوزستان و دانش آموزان برگزیده با اهدا لوح تقدیر تجلیل شد.