نادعلی کهنسال روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۱۱ ماهه امسال در راستای جلوگیری از تخلف عرضه، نگهداری و فروش کالای قاچاق، پنج هزار و ۱۲۲ مورد بازرسی توسط بازرسان این اداره کل صورت گرفت که از این تعداد، ۴۸۲ مورد منجر به تشکیل پرونده شد.
وی ارزش ریالی این پرونده ها را ۴۲۹ میلیارد ریال ذکر کرد و با بیان اینکه با مفسدان و اخلاگران اقتصادی برابر قانون به شدت برخورد می شود، اظهار کرد: بازرسی از واحدهای صنفی استان به ویژه در روزهای پایانی سال به طور مستمر در دستور کار است.
مدیرکل صمت مازندران بیان کرد: در راستای اجرای طرح تنظیم بازار و جلوگیری از برخی تخلفهای احتمالی، گشتهای نظارتی این استان در ۱۱ ماه گذشته از ۲۰۵ هزار و ۸۸ واحد صنفی مازندران بازرسی به عمل آوردند که از این تعداد سه هزار و ۵۰۹ واحد صنفی به پرداخت ۶ میلیارد و ۸۶ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شدند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران تصریح کرد: همچنین از حوزه نظارت و بازرسی نیز در ۱۱ ماه امسال از ۱۲۵ هزار و ۵۹۱ واحد صنفی مازندران نظارت و بازرسی شد که از این تعداد ۱۴ هزار و ۸۷۵ فقره پرونده تخلف به ارزش سه میلیارد و ۸۹۲ میلیون ریال تشکیل شد.
کهنسال از برپایی نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا و فروش فوق العاده در شهرستان های استان همزمان با فراررسیدن ماه مبارک رمضان و بازار شب عید خبرداد و بیان کرد: با تمهیدات صورت گرفته، ۱۲ نمایشگاه در شهرستان های ساری، بابل، قائمشهر، رامسر، نوشهر، تنکابن، میاندرود، بابلسر، آمل، چالوس و کلاردشت کار عرضه و فروش کالا به شهروندان را بر عهده دارند.
وی گفت که نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در مازندران که از ۱۶ اسفندماه جاری آغاز شده است تا بیست و هفتم همین ماه ادامه دارد و مردم می توانند کالاهای اساسی و مورد نیاز خود با قیمت مصوب دولتی خریداری کنند.
به گزارش ایرنا، مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد. حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند و از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال دارد. ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند.
همچنین مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۱ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.