دکتر حمزه آقا پور کاظمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توضیح این نکته که سالانه انواع آلایش غیرخوراکی دام استان به دلیل مسایل شرعی معدوم و یا به صورت قاچاق عرضه می شود، افزود: با تصمیم دامپزشکی مازندران از این پس همه اجزای غیرخوراکی دام از جمله دنبلان، نرینه و پستان دام به جای معدوم سازی ،صادر خواهد شد.
وی کشور چین را بزرگترین متقاضی انواع آلایش دامی از مازندران دانست و ادامه داد: صادرات اجزای غیر خوراکی دام ارز آوری قابل توجهی برای کشور دارد.
مدیر کل دامپزشکی مازندران با ذکر این نکته که به دلیل تقاضای بیش از حد دنبلان دام که طبق مسایل شرعی حرام محسوب می شود، شاهد قاچاق و یا معدوم سازی آن هستیم، اظهار داشت: با این تصمیم می توان به لحاظ اقتصادی به درآمد زایی ارزی خوبی دست بیابیم.
خون، فضله، نری، فرج، بچه دان و جفت، غدد " دشول"، تخم دنبلان، عضو نخودی شکل در مغز حیوان، مغز حرام که درمیان تیره پشت است، پیی که در دو طرف تیره پشت است، زهرهدان، سپرز "طحال"، بول دان " مثانه"، حدقه چشم و چیزی که در میان سم حیوان قرار دارد " ذات الاشاجع" حرام است.
قانون نظارت بر ذبح شرعی، مصوب سال ۱۳۸۷ مجلس شورای اسلامی است که آییننامه اجرایی آن در سال ۱۳۸۸ به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد و ناظران شرعی اکنون بر اساس همین قانون نسبت به ذبح اسلامی در کشتارگاههای دام و طیور نظارت میکنند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران تصریح کرد: در ۴۶هزار بازدیدی که کارشناسان این اداره کل امسال از مراکز عرضه محصولات دامی استان داشتند با تشکیل ۳۱۶ پرونده قضایی تخلف، علاوه بر این که ۳۵ واحد پلمب شد، ۲۷۰ تن فرآورده های خام دامی غیر مجاز کشف و ضبط شده است.
وی سود فرآورده های خام دامی را بسیار بالا دانست و گفت: بررسی ها نشان می دهد که به دلیل منافع قابل توجه، جریمه نقدی و مجازات برای متخلفان برای تخلف و قاچاق مجدد فرآورده های دامی توجیه اقتصادی دارد.
آقا پور کاظمی از اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام نوروزی و ماه مبارک رمضان با اعزام ۸۴ گروه به صورت روزانه خبر داد و گفت: در این طرح باید تمامی مراکز، تولید، نگهداری و توزیع فرآوردههای خام دامی، سردخانههای مربوطه، کشتارگاههای دام و طیور، رستورانها، هتلها و مجتمعهای تفریحی داخل شهری و بینراهی، آلاچیق داران و کلیه مراکزی که به نوعی با فرآوردههای خام دامی خدمات به مسافرین نوروزی میدهند و خودروهای ویژه حمل فرآوردههای خام دامی مورد بازرسی مشترک قرار گیرند.
مدیر کل دامپزشکی مازندران همچنین یکی از ماموریت های مهم این داره کل را تشدید بر نظارت ترخیص نهاده های دامی در بنادر استان عنوان کرد و گفت: با همکاری دستگاه قضایی امسال ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محموله نهاده دام و طیور ذرت به دلیل آلودگی از مبدا، تخلیه و ترخیص نشده است و به مبدا همان کشور برگردانده شد.
همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم مازندران و همسو با رویکرد گسترش فعالیت اقتصادی واردات و صادرات محصولات مختلف از طریق دریای خزر، بنادر مازندران به خصوص بندر امیر آباد مرکز واردات انواع نهاده های دامی کشور شده است.
وجود بیش ازسه هزارو ۵۰۰ مرکز آبزی پروری با تولید سالانه بیش از ۱۰۰هزار تن، فعالیت ۲هزار و ۵۰۰ مرغداری با تولید سالانه ۲۱۰ هزار تن گوشت سفید، وجود حدود سه میلیون راس دام سبک و سنگین که ۷۰ درصد آن در قالب دامداری کوچک و سنتی است، مصرف سالانه ۹۰۰ هزار تن شیرخام در کارخانه های لبنی مازندران و پرورش انواع ماکیان نقش دامپزشکی استان را در صدور مجوز و نظارت از مزرعه تا سفره را دوچندان کرده است.