کلام الله صفری روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: علاوه بر این مراکز آموزشی و رفاهی معلمان، مراکز درمانی معلمان و نیز مدارس شبانه روزی استان هم برای اسکان مسافران نوروزی امسال آماده سازی و پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: ۲۶۷ مورد از این کلاس ها جزو کلاس های با کیفیت ویژه بوده و مجهز به تختخواب، حمام، آبدارخانه و آشپزخانه، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مناسب، تلویزیون و یخچال بوده و شرایط مطلوبی برای اسکان دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل بیان کرد: ۱۸۱ کلاس درس نیز با امکانات مطلوب به همراه ۶۰ کلاس درس با امکانات محدود برای اسکان مسافران فرهنگی در ایام تعطیلات نوروز در استان اردبیل آماده سازی شده است.
وی گفت: ۲۸۳ نفر از عوامل آموزش و پرورش در ستاد نوروزی اسکان استان اردبیل در ۱۹ پایگاه مستقر در نواحی و مناطق آموزش و پرورش آماده خدمات رسانی به مسافران و گردشگران فرهنگی نوروزی هستند.
صفری از پذیرش مسافران فرهنگی استان اردبیل در این مراکز از روز ۲۸ اسفندماه امسال تا یک روز قبل از پایان تعطیلات نوروزی در نیمه فروردین ماه سال آینده خبر داد و افزود: شرایط و ثبت نام پذیرش اسکان مسافران نوروزی از طریق سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش مهیا شده است.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش رقیبی برای جامعه هتلداران نیست و با توجه به حجم گسترده سفرهای نوروزی در ایام تعطیل پایان و آغاز سال نو، اسکان مسافران فرهنگی نوعی کمک به مدیریت اسکان مسافران و گردشگران انبوه استان اردبیل نیز محسوب می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل همچنین بیان کرد: هنگام پذیرش مسافران نوروزی استان، بسته های فرهنگی از قبیل راهنمایای گردشگری استان و نیز بسته های فرهنگی، بهداشتی و انتظامی به آنها ارائه شده و در کنار آن، اماکن اقامتی و پذیرایی استان نیز برای اسکان احتمالی متقاضیان معرفی می شود.
وی اظهار کرد: استان اردبیل در نوروز و تابستان سال گذشته با پذیرش بیش از سه هزار و ۱۸۵ خانوار مسافر و گردشگر فرهنگی، امکان اسکان نزدیک ۱۲ هزار نفر از مسافران نوروزی را فراهم کرد و در زمینه کیفیت خدمات نیز جزو استانهای پیشرو کشوری بود.
صفری با اشاره به تقارن ایام تعطیلات نوروزی امسال با ماه مبارک رمضان گفت: خدمات سفر فرهنگیان به مسافران نوروزی استان در چارچوب قواعد شرعی و تکالیف سازمانی خواهند بود.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل با حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجان شرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ۲ واحد اقامتگاه بوم گردی با ۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.
استان اردبیل همواره در ۲ مقطع تعطیلات نوروز به خصوص ایام تابستان طی سالهای گذشته همواره از مقاصد مهم گردشگری کشور بوده و شهرستان سرعین به عنوان قطب مجتمعهای آبدرمانی کشور نقش موثری در رونق گردشگری این استان دارد.