اصفهان- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: تامین منابع آب، یکی از مُطالبات جدی این استان از وزارت نیروست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور شیشه‌فروش روز دوشنبه در آیین درختکاری و پویش مردمی کاشت نهال و بذر در منطقه «آمادگاه» شهرستان دهاقان افزود: طرح‌های تامین آب هنوز در استان اجرا نشده است و وزارت نیرو باید این امر را پیگیری و دنبال کند.

وی ادامه داد: وزارت نیرو باید تعهدات خود را در زمینه تامین آب برای استان اصفهان انجام دهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار داشت: طرح درختکاری ۴۰۰ هکتاری امروز در دهاقان به یاد۴۰۰ شهید این شهرستان و توسعه فضای سبز در شهرک صنعتی این خطه، نیاز به آب دارد و تامین آب هم بر عهده وزارت نیروست.
وی تاکید کرد: درخواست مشخص اصفهان از وزارت نیرو را باید در هر تریبونی اعلام کنیم که این استان نیاز به توجه ویژه از نظر تامین آب دارد.
شیشه‌فروش خاطرنشان کرد: وزارت نیرو باید طرح‌های نیمه‌تمام خود برای اصفهان را به اتمام برساند.
وی بیان کرد: پنج هزار هکتار از عرصه‌های بیابانی استان نیاز به اعتبار دارد و سازمان منابع طبیعی هم باید برای اجرای طرح‌های بیابانزُدایی در استان که مطالعات آنها انجام شده است نیز اعتبار لازم را اختصاص دهد.
مدیرکل مدیریت بحران اصفهان افزود: اجرای طرح‌های آبخیزداری به پیشگیری از وقوع سیل و تقویت سُفره‌های آب زیرزمینی کمک می‌کند و نیاز به تامین اعتبار برای اتمام این طرح‌ها در ۶ هزار هکتار از عرصه‌های استان وجود دارد که سازمان منابع طبیعی موظف است در این بخش به اصفهان کمک کند.
وی گفت: شرایط خاص جغرافیایی، خشکسالی و کم‌آبی را در استان ایجاد کرده است و باید اقداماتی در راستای پیشگیری و کنترل اثرات تغییرات اقلیمی در این خطه انجام شود.
شیشه‌فروش ادامه داد: بر اساس کنوانسیون تغییرات آب و هوا که اجرای آن در کل جهان مصوب شده است، همه کشورها باید طرح‌های«ترسیب کربن»(Carbon sequestration)(ذخیره کربن هوا در خاک و گیاهان ) و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در جو را انجام دهند.
به گفته وی، اجرای طرح‌های نهالکاری هم با هدف ترسیب کربن و پیشگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای در جو انجام می‌شود که در درازمدت تلطیف آب و هوا در مناطق مختلف را بدنبال خواهد داشت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: ایران در این عرصه پیشتاز است و مردمی بودن از مهمترین ویژگی‌های اینگونه طرح‌های نهالکاری محسوب می‌شود.
وی گفت: این طرح با همکاری فرمانداری‌ها و به همت بیش از ۱۱۴ شهرداری و بیش از ۹۰۰ دهیاری در استان در حال انجام است.
شیشه‌فروش اضافه کرد: ۹۸ درصد مساحت استان اصفهان تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد و این درحالیست که زاینده رود بعنوان تنها رودخانه فلات مرکزی ایران خشک است و هیچ حقابه‌ای به تالاب گاوخونی هم داده نشده است.
وی بیان کرد: برغم بارش‌های موثر بهمن‌ و بارش‌های قابل پیش بینی آخر سال جاری و فروردین سال آینده در اصفهان، شرایط خاصی از نظر کم آبی در این استان وجود دارد.

شیشه‌فروش همچنین اظهار داشت: سیلاب اخیر در سیستان و بلوچستان به بیش از ۲ هزار روستا در این استان خسارت وارد کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران اصفهان یادآور شد: تاکنون بیش از ۲۰ دستگاه تریلر و کامیون حامل اجناس و کمک های مردمی اصفهان شامل مواد غذایی و پوشاک به سیستان و بلوچستان ارسال شده است.
وی تاکید کرد: هرگونه کمک مردمی و بخش‌های خصوصی استان به هموطنان سیستان و بلوچستان باید با هماهنگی مدیریت بحران استانداری اصفهان و پس از نیازسنجی از آن منطقه انجام شود.
شیشه‌فروش ادامه داد: استان اصفهان همواره نقش موثری را در کمک‌رسانی به حوادثی که در استان های مختلف و حتی کشورهای دیگر اتفاق افتاده است، دارد.

به گزارش ایرنا، مراسم هفته منابع طبیعی و درختکاری و پویش مردمی کاشت نهال در منطقه نظامی آمادگاه دهاقان با حضور جمعی از مسوولان استان و شهرستان برگزار شد.

این پویش به مناسبت ۱۵ اسفند(روز درختکاری) و آغاز «هفته منابع طبیعی» در سراسر کشور آغاز شده است.

پویش مزبور یک طرح چهار ساله است که در جریان آن سالانه ۲۵۰ میلیون نهال تولید و با همکاری مردم در نقاط مورد نظر کاشته می‌شود.

در این مراسم از خانواده هشت شهید دفاع مقدس شهرستان دهاقان با اهدای لوح و هدایایی تقدیر و به یاد هر کدام از این شهدای والامقام، نهالی در میدان ورودی شهرک صنعتی دهاقان غرس شد.
شهرستان دهاقان با حدود ۳۶ هزار جمعیت در ۹۶ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان قرار دارد.