به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد حاجیزاده عصر دوشنبه در ششمین جلسه کمیسیون برنامهریزی و هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز قم که در تالار امام جواد(ع) استانداری برگزار شد، اظهار داشت: پدیده شوم قاچاق کالا، آسیبهایی زیادی را به اقتصاد کشور وارد میکند.
وی در ادامه همچنین بررسی عملکرد دستگاههای مربوطه در استان در زمینه مبارزه با قاچاق کالا را ضروری عنوان کرد و گفت: مبارزه با قاچاق کالا یک اقدام عملگرایانه است، اگر همه دستگاهها و نهادها، نیروها و امکانات خود را به میدان نیاورند، نتیجه مطلوبی به دست نمیآید.
معاون استاندار قم با بیان این مطلب که استفاده از ظرفیتهای مردمی تاثیر بسزایی در تحقق هدفهای مورد نظر در مبارزه با قاچاق کالا دارد یادآور شد: قاچاق کالا یک کار سازماندهی شده است، به همین علت باید با پیوندی که میان بخشهای مختلف ایجاد میشود، کلیه مبادی که قاچاق کالا صورت میگیرد را شناسایی کنیم.
این مقام استانداری قم در ادامه سخنان تاکید کرد: برای مبارزه با قاچاق کالا باید از سوی حوزه اقتصادی استان نظارتهای دقیقی اِعمال شود.
معاون استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تلاش دشمنان برای ناکارآمد نشان دادن مسئولان کشور خاطرنشان کرد: مسئولان برای مدیریت بازار اهتمام بسیاری دارند، باید این عملکردها به اطلاع مردم برسد.
حاجیزاده خاطرنشان کرد: مردم وقتی در جریان زحمتهای مسئولان برای حل مشکلهای اقتصادی قرار بگیرند، به نظام اسلامی دلگرم میشوند.
معاون استاندار قم همچنین با یادآوری اینکه آمار مشارکت این استان در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری نسبت به دوره قبل، ۱۲ درصد افزایش پیدا کرد بیان داشت: بالا رفتن درصد حضور مردم قم در انتخابات حاکی از رضایتمندی آنان از عملکرد مسئولان است.
۹۰ درصد کشفیات قاچاق در قم سوخت است
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی قم نیز با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۹۰ درصد کشفیات کالاهای قاچاق این استان مربوط به سوخت بوده است گفت: برغم چند برابر شدن بازرسیها، میزان قاچاق سوخت کشف شده، سیر نزولی داشتهاست.
محمدرضا حصیری با اشاره به اقدامهای صورت گرفته برای پشگیری از قاچاق سوخت در استان تصریح کرد: امسال حدود یک میلیون لیتر سوخت که امکان قاچاق آن وجود داشت را شناسایی کردهایم.
وی ارزش پروندههای تشکیل شده برای قاچاق سوخت در استان را بالغ بر ۸۵۰ میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: ۱۳۵ هزار لیتر سوخت قاچاق نیز کشف شد.
۲۱ خودروی شوتی در قم توقیف شد
مدیرکل تعزیرات حکومتی قم نیز توقیف ۲۱ خودروی شوتی در استان در سالجاری را مورد توجه قرار داد و گفت: برای ۱۹ خودرو رای به محکومیت و پرداخت جزای نقدی داده شده است.
تقی حسام با بیان این نکته که جریمه هر خودروی شوتی بین ۷۰ میلیون ریال تا ۲۴۰ میلیون ریال است افزود: جریمه خودروهای توقیفی در استان را از متخلفان گرفتهایم.
این مقام قضایی با تاکید بر اینکه خودروهای شوتی که توقیف میشوند حتی پس از پرداخت جریمه نیز باید ۶ ماه در داخل پارکینگ بمانند گفت: ما برای این اقدام، نیازمند مصوبه شورای تامین استان هستیم.
حسام اظهار کرد: ماهیت بیشتر کالاهای قاچاق در استان شوتی است، که از استانهای دیگر به قم آمدهاست.
وی در ادامه افزود: ما برای پیگیری موضوع خودروهای شوتی باید به استانی که مبدا کالای قاچاق بوده، نیابت قضایی بدهیم که به طور معمول و به دلیل نبودن انگیزه کافی، مورد رسیدگی قرار نمیگیرد.
وی با ذکر این نکته که قم در حوزه کالاهای قاچاق بالاترین نیابت قضایی را دارد خاطرنشان کرد: هر استان که از استان دیگر در مورد قاچاق کالا نیابت قضایی دارد، باید آن را جزو آمار خود حساب نموده، و با دقت به پرونده رسیدگی نماید.
حسام همچنین در بخشی از سخنان خود بیان داشت: در سال جاری رقمی که در رابطه با تشکیل پروندههای قاچاق کالا در قم وصول شده، بالغ بر ۹۷۰ میلیارد ریال است.
ارزش ریالی پروندههای قاچاق کالا در قم ۴۹ درصد افزایش یافت
سرپرست پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی قم نیز با ارائه آماری از کالاهای قاچاق کشف شده در این استان از ابتدای سال جاری تا پایان بهمنماه گفت: ارزش ریالی پروندههای قاچاق کالا در استان در مقایسه با سال گذشته، ۴۹ درصد رشد دارد.
سرهنگ علی تیموری با بیان اینکه در زمینه کشف مشروبهای خارجی ۲۲۸ درصد رشد داشتهایم گفت: در لوازم خانگی قاچاق نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، تقریبا هزار و ۳۸۰ درصد افزایش کشف صورت گرفتهاست.
این مقام انتظامی افزایش ۱۵۵ درصدی لوازم یدکی مکشوفه قاچاق را هم مورد توجه قرار داد و گفت: میزان کشف داروهای قاچاق نیز هزار و ۴۰۰ درصد رشد پیدا کرد.
تیموری همچنین با اشاره به اینکه تعداد سیگارهای قاچاق کشف شده حدود ۶ درصد کاهش داشته افزود: خودروهای توقیفی کشف شده نیز با ۲ درصد افزایش مواجه میباشد.
وی با بیان این مطلب که تعداد متهمان قاچاق کالا که دستگیر شدهاند چهار درصد رشد پیدا کرده است گفت: پروندههایی که مربوط به قاچاق کالا بوده و بیش از پنج میلیون ریال ارزش داشته نیز ۲۷ درصد رشد یافته است.
پروندههای تخلف اصناف قم ۲۲۹ درصد رشد کرد
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز با بیان اینکه از آغاز سال جاری تا به حال، تعداد پروندههای تشکیل شده برای اصناف متخلف در استان، ۲۲۹ درصد افزایش پیدا کرده است گفت: ارزش ریالی پروندههای تشکیل شده نیز ۲ هزار و ۱۷۱ درصد رشد داشته است.
سیاوش فولادی وندا با بیان این مطلب که وزات صمت در گروههای مختلف کالایی از جمله دخانیات سیاستهایی را در نظر گرفته است گفت: امسال درآمد حاصل از مالیات بر دخانیات ارزش بالایی داشته، نظارتها را تقویت کردهایم، و کشفیات بسیار خوبی در این حوزه داشتیم.
وی همچنین یادآور شد: چون قم به عنوان یک شهر و استان مقدس باید عاری از دخانیات باشد، با دادستانی، تعزیرات حکومتی همچنین پلیس امنیت اقتصادی و اتاق اصناف گشتهای مشترکی را انجام دادیم.
معاون صمت قم با بیان اینکه در بخش مربوط به شکر چهار فقره قاچاق سازمان یافته را کشف کردیم گفت: قم در خصوص ارزش ریالی پروندههای قاچاق کالا، چهارمین استان کشور است.
۲۰ هزار بازرسی از اصناف قم انجام شد
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف قم نیز انجام ۲۰ هزار و ۱۷۳ مورد بازرسی از اصناف این استان طی سال جاری را مورد توجه قرار داد و گفت: در مورد تخلفهایی مانند فروش کالاهای قاچاق و خارجی و یا درج نکردن قیمت روی اجناس، هفت هزار و ۳۲۴ مورد تذکر زبانی صورت گرفت.
عباس جعفری در بخش دیگری از سخنان، با اشاره به تنظیم ۲۶ مورد صورت جلسه اضافه کرد: پنج مورد از این تخلفها به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شد.
مداخله دولت در تامین کالاهای اساسی کاهش پیدا کرد
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی قم نیز با بیان اینکه امسال در رابطه با تامین کالاهای اساسی مانند برنج و شکر شرایط باثباتتری داشتیم گفت: نیاز به مداخله دولت برای تامین کالاهای اساسی به یک سوم کاهش پیدا کرده است.
هادی مومنی نسب همچنین افزود: با توجه به نوسانهای موجود در بازار شکر، تامین این کالای اساسی از طریق سامانه بازارگاه عملیاتی شد.
مدیر توسعه بازرگانی استان گفت: الان حدود ۲ هزار تُن شکر در این سامانه توزیع شده و حدود هزار تن هم آماده توزیع است.
وی همچنین اظهار کرد: برغم کاهش ۴۰ درصدی ورود دام به استان، در شرایط فعلی در تامین گوشت قرمز شرایط با ثباتی داریم.
وی افزود: طی سه ماه اخیر، بالغ بر ۲۰۰ تن گوشت قرمز منجمد وارد استان شده، اکنون حدود ۴۰ تن گوشت منجمد را به صورت ذخیره داریم و شرایط متعادل است.
مومنی نسب همچنین با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام در حال خرید و ذخیرهسازی مرغ منجمد میباشد گفت: بالغ بر ۵۰۰ تن مرغ منجمد خریداری شده است.
مدیر بازرگانی جهاد کشاورزی استان در بخش دیگری از سخنان با بیان این مطلب که در تامین نهادههای دامی از قبیل ذرت، جو و سویا شرایط پایداری را پشت سر گذاشتهایم گفت: در تمام ایام سال، جو و ذرت زیر قیمت مصوب عرضه شد.
وی همچنین بیان کرد: با وجود نوسان ایجاد شده در قیمت سویا، ولی این نهاده دامی نیز به میزان لازم تامین شد.