به گزارش ایرنا، سیوچهارمین نشست هیات اجرایی کمیته ملی المپیک صبح امروز سهشنبه ۲۲ اسفندماه برگزار شد. سیدمناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در خصوص مصوبات این نشست در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نخستین دستور درخصوص شاخصهای اعتبارات سال جدید بود. سال قبل کار خوبی انجام دادیم و کمیته برای کمک به فدراسیونها شاخص قائل شد. درنهایت با اعضای هیات اجرایی به شاخصها و ملاکهایی رسیدیم از جمله این که فدراسیونهای المپیکی و فدراسیونهایی که در رویدادهای گذشته کسب مدال کردهاند را ویژه بببینم. اصلیترین برنامه سال آینده المپیک پاریس، مسابقات داخل سالن تایلند و المپیک زمستانی است. البته برای بازیهای آسیایی ناگویا هم پیشبینیهایی کردهایم که چه تلاشهایی را شروع کنیم تا در شان جمهوری اسلامی ایران برای این رویدادها برنامهریزی کنیم. به همین خاطر درخصوص شاخصها بحث زیادی شد و وقت زیادی از جلسه را اختصاص دادیم. تصمیم نهایی این شد اعضای اهیات اجرای سه نفر از جمله عزیزی رئیس فدراسیون گلف، پاکدل رئیس فدراسیون هندبال و گودرزی رئیس قبلی سه گانه به نمایندگی از اعضای هیات اجرایی ظرف یک ماه با تیم کارشناسی کمیته جلسه برگزار کرده و عدد نهایی در قابل بسته حمایتی را مشخص کنند تا این عدد را در جلسه فروردین ماه هیات اجرایی مصوب کنیم.
مناف هاشمی درخصوص دومین مصوبه جلسه امروز گفت: نکته دوم درخصوص شرکت توسعه بازرگانی کمیته بود و اعضا اختیار کامل به ریاست کمیته دادند که این شرکت چگونه کار کند تا کارش را ادامه دهد. در جلسه امروز درخصوص ناظرین فدراسیون ها هم به توافق قطعی نرسیدیم و قرار شد کمیته در قالب مرکز نظارت و سنجش افرادی را به عنوان ناظر در نظر بگیرد که تلاشها فدراسیونها را نظارت کنند و گزارش این ناظرین مبنای تصمیمات کمیته باشد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک افزود: امروز بهداد سلیمی یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران پیشنهاد افزادیش حقوق المپینها را داد. حقوق المپینها رقم ناچیزی بود. تا سال گذشته رقم این حقوق کمتر از ۵۰۰ هزار تومان بود. سال گذشته بیش از ۲۰۰ درصد این رقم رشد یافت و رقم دریافتی برخی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. همین رقم یا کمی بیشتر هم از صندوق می گیریند. در جلسه امروز تصمیم گرفتیم به هر نفر از المپینها ابتدای سال ۵ میلیون تومان حقوق بدهیم یعنی تمام عقب ماندگیها را در سال جدید با بیش از ۲۰۰ درصد رشد در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ جبران کردیم.
وی با اشاره به گزارشات ارائه شده از سوی رئیس، دبیرکل کمیته ملی المپیک در جلسه امروز ادامه داد: بودجه ۱۰۰ درصدی فدراسیون را تا برج ۹ پرداخت کردیم. برای سه ماه پایان سال هم پرداختی خواهیم داشت. امروز متمم شماره ۲ را هم نهایی میکنیم تا به فدراسیونهای المپیکی ظرف سه روز آینده کمک کنیم. این بیسابقه بوده که هم بودجه بدهیم و هم متمم شماره یک پرداخت کنیم و هم متمم شماره ۲ را. بودجه ما ۲۰۰ میلیارد تومان بود و متمم شماره یک ما ۵۰ میلیارد برای فدراسیونها بود حالا باید ببنیم چقدر از بودجه باقی مانده که در قالب متمم شماره ۲ به فدراسیونها کمک کنیم. شاید عدد حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیارد تومان باشد. این نشان میدهد که کمیته تعهدات خود را انجام داد و باید منتظر باشیم فدراسیون ها به تعهدات خود عمل کنند.
سخنگوی کمیته ملی المپیک درخصوص نخستین تخصیص به فدراسیونها از بودجه سال ۱۴۰۳ کمیته هم گفت: هنوز دولت بودجه قطعی کمیته و دستگاههای دولتی را اعلام نکرده است. باید پیشبینی کنیم این بودجه کی به دست ما میرسد. هنوز اعداد جدید را نداریم. اگر متمم شماره ۲ را قبل از سال بپردازیم گره بسیاری از فدراسیونها باز میشود. حتی اگر بودجه مصوب نشد عددی به صورت علی الحساب به فدراسیونها میدهیم. ما در مسیر حرکت هستیم و نمیتوانیم به ورزشکار و فدراسیون بگوییم کسب سهمیه نکن تا بودجه برسد.
مناف هاشمی درخصوص به نتیجه رسیدن کمیته در خصوص لباس کاروان المپیک هم گفت: پشتیبانیهای کمیته برای المپیک پاریس از فدراسیونها ادامه دارد و احتمال میدهیم ۱۵ تا ۲۰ سهمیه دیگر در کشتی، وزنهبرداری، تکواندو، تیراندازی و غیره بگیریم و حتی با وایلد کارت سهمیه بگیریم. این فرایند در حال پیگیری است. پشتیبانی در پرواز هوایی انجام دادهایم و بخشی از هزینه پرواز را قبل از سال پرداخت میکنیم تا به افزایش قیمت سال جدید نخوریم. برای لباس هم برای اولین بار در قابل پیشنهاداتی که شده بخش خصوصی ورود کرده و در یک کمیته تخصصی در حال بررسی است. اجازه بدهید فعلا اسم مجموعه را نگویم. در قالب مذاکره با افرادی که در گذشته در کمیته ملی المپیک یا پارالمپیک تجربه داشتند نیز برای لباس به توافقاتی رسیدهایم و ۲ مسیر را دنبال میکنیم تا در فاصله ۳ ماه مانده به المپیک لباس ها مشخص و به تایید کمیته بین المللی المپیک رسیده باشد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در واکنش با سوالات المپینها درخصوص این که چه زمانی حقوق ۲۰۰ میلیونی کسب سهمیه را دریافت میکنند، هم گفت: در حال حاضر کسانی را داریم که بین ۸۰ ، ۱۵۰ و ۱۵ میلیون حقوق میگیرند و این سوال از اساس اشکال دارد. ۵ شاخص داریم و کسانی که این ۵ شاخص را رعایت کرده و ما را به پیشبینیها درخصوص مدال المپیک امیدوار کنند، حقوق کامل میگیرند. در حال حاضر در کشتی و شمشیربازی کسانی را داریم که حداکثر حقوق را میگیرند.
وی درخصوص عضویتش در هیات رئیسه فدراسیون جهانی کبدی هم گفت: همانطور که میدانید رئیس فدراسیون جهانی کبدی یک ایرانی است(عباس اورسجی) و وی علاقهمند است که ایرانیان بیشتری در این فدراسیون فعالیت کنند و کرسی جهانی داشته باشند تا بتوانیم از حقوق این رشته در سطح جهانی دفاع کنیم. همان طور که دیدیم در بازی های آسیای عنوان شد که درخصوص تیم کبدی ایران ناداوری صورت گرفت البته برخی هم گفتند که ناداوری نبوده است. خواستگاه این رشته بعد از هند و پاکستان، ایران است و من نیز به عنوان عضو هیات رئیسه انتخاب شدم و امیدوارم که بتوانم موثر باشم.
هاشمی درخصوص بازدید اخیرش از دهکده بازیهای داخل سالن تایلند عنوان کرد: ۳۸ رشته در رقابتهای داخل سالن که عمدتا رشته های رزمی هستند، از اول تا ۱۰ آذرماه با هم رقابت میکنند. ۲ رشته نمایشی است و ما در ۳۶ رشته می توانیم تیم اعزام کنیم. ایران در دوره های قبل نتایج خوبی گرفته. رقابتها در این دوره در ۲ دهکده برگزار میشود. ما نیز برای بازدید از دهکده بازیها و امکانات میزبان راهی محل برگزاری مسابقات شدیم و ثبت نام اولیه نیز صورت گرفت. اما دبیران کل همه کشورها اعلام کردند که بررسی میکند تا ثبت نام ها دقیق تر شود. رویداد بزرگ و خوبی است. فدراسیون را میسنجیم و برای بازیهای آسیایی آماده میشویم. همین فرصت بسیاری خوبی برای کشورمان است اما جزییات اعم از این که چه رشتههایی به این مسابقات اعزام شود، بستگی به فدراسیونها و رشتههای ورزشی دارد و در سه ماه اول سال کار کارشناسی آن مشخص میشود. هنوز سرپرست کاروان بازیهای داخل سالن مشخص نشده است و بعد از عید اعلام میشود.