نرگس بحرینی روز سه شنبه همزمان با روز بزرگداشت شهدا (سالروز صدور فرمان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل بنیاد شهید انقلاب اسلامی) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: روز ۲۲ اسفند روز بزرگداشت مقام شهید و شهادت، روز بازخوانی آموزه های توحیدی، روز نکوداشت ارزش های بنیادین دینی و انسانی، روز بزرگداشت یاد شهیدان و روز پاسداشت اهدای حیات عزتمند به جامعه است.
وی ادامه داد: خورشید، بزرگ ترین موذن صبح است و شهید، والاترین مکبر آزادگی و کدام تکبیر، رساتر و فراگیر تر از شهادتینی که در بی تعلق ترین ثانیه های زندگی بر زبان شهید جاری می شود.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران قشم با اشاره به اینکه شهدا رفته اند و رسالتی از جنس آگاهی و حرکت را بر دوش ما باقی گذاشته اند، گفت: شهدا، مرگ را به سخره گرفته اند تا ما به حقارت دنیا بخندیم، شهدا حیثیت خون را فریاد زدند تا ما گوشت و پوست مان را از جرعه عطش و شور بپرورانیم.
بحرینی اضافه کرد: ۲۲ اسفند، روز بزرگداشت شهدا مصداق کامل این بیت شعر از صائب تبریزی است آنجایی که می سراید، "گل شرم است، که هر فصل بهاران آید/ لاله افکنده سر از خاک شهیدان بیرون".
وی بیان کرد: از این رو در سالروز بزرگداشت شهدا ضمن تکریم تمامی شهدای معزز، یاد و خاطره ارواح طیبه و وارسته شهدا را برای پیدا کردن راه سعادت و یافتن توفیق مصاحبت همواره بر خود فرض می دانیم و بر محضر تمامی خانواده های صبور و مومنی که ثمره عمرشان به باغ بهشت شکوفا شد، ادای احترام می کنیم.
بنیاد شهید در ۲۲ اسفند سال ۱۳۵۸، به فرمان امام(ره) تاسیس شد و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و امور آن طبق مقررات و قوانین مربوط به نهادهای عمومی غیردولتی و در چهار چوب اساسنامه مصوبه و آیین نامه های مربوط زیر نظر رئیس جمهور و با نظارت مقام معظم رهبری اداره می شود.
روز ۲۲ اسفند در تقویم جمهوری اسلامی ایران همزمان با سالروز تاسیس بنیاد شهید به فرمان امام(ره) با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۳ بنام شهدا نامگذاری شده است.
شهرستان قشم با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت ۲۲ شهید(۲۰ شهید دفاع مقدس، یک شهید سلامت و یک شهید مدافع امنیت) ۱۱ آزاده و ۴۷ جانباز را تقدیم انقلاب کرده است.
«عبدالله ملاحی لافتی»، «محمد بازماندگان قشمی»، «غلامشاه ذاکری»، «علی پاکوهی»، «صالح ملاحی لافتی»، «سید عبدالله عقیلی گیاهدانی»، «خلیل عجم قشمی»، «علی سفاری»، «احمد سرودی گلستانی»، «احمد سلامی سوزائی»، «عماد کهوری»، «حسین تارک»، «محمد دریانورد درگهانی»، «ناصر هوشیار»، «محمد کاملی قشمی»، «حسن ذاکری قشمی»، «حسین بازماندگان قشمی»، «محمدرضایی قشمی»، «محمود پاروکش»، «محمد توریانی»، شهید مدافع امنیت «مجتبی امیر دوماری» و شهیده مدافع سلامت «طیبه صادقیان» از شهیدان والا مقام و خوش نام جزیره قشم هستند.
این شهرستان همچنین میزبان پیکرهای پاک ۱۰ شهید گمنام دفاع مقدس پنج شهید در یادمان شهدای گمنام شهر قشم، یک شهید گمنام در جزیره لارک، یک شهید گمنام در جزیره هنگام و سه شهید گمنام در شهر بندری درگهان در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس و سرزمین آب و آفتاب است.
شهید «حسن ذاکری» کوچک ترین شهید دوران دفاع مقدس و سردار شهید «غلامشاه ذاکری» از شهدای شاخص این جزیره هستند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.