به گزارش ایرنا، به نقل از رسانه های عربی، «ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر در این باره اعلام کرد: ما به توافق آتشبس در غزه نزدیک نیستیم اما همچنان خوشبین هستیم.
وی تاکید کرد: نه برای آتشبس کوتاهمدت چندروزه، بلکه با هدف آتشبس پایدار در غزه تلاش میکنیم.
الانصاری ادامه داد: قطر بهعنوان میانجی در مذاکرات برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه، بر هیچ طرف فشاری اعمال نمیکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه قطر همچنین تصریح کرد: مذاکرات ادامه دارد و با حلول ماه مبارک رمضان سرعت گرفته است.
الانصاری در این باره اضافه کرد: روی نقش آمریکا برای اعمال فشار بر اسرائیل در مذاکرات حساب میکنیم. ما همچنان خواستار باز کردن گذرگاههای زمینی برای ورود کمکها به غزه بدون محدودیت هستیم.
شبکه «الجزیره» پنجشنبه ۱۷ اسفند به نقل از منابع مطلع اعلام کرد: مذاکرات آتشبس در قاهره بدون دستیابی به توافق پایان یافت و اسرائیل درخواست حماس برای آتشبس دایمی، خروج از نوار غزه و بازگشت بیقیدوشرط آوارگان فلسطینی به خانههایشان را نپذیرفت.
منابع الجزیره گفتند: میانجیگران در قاهره تلاش کردند تا اختلافات میان حماس و اسرائیل را رفع کنند اما تلاشهای آنها بینتیجه بود.
در همین راستا، یک مقام جنبش حماس به «رویترز» اعلام کرد که رژیم صهیونیستی تمامی تلاشهای میانجیگران را ناکام گذاشته است.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت چهارروزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای جبران شکست اطلاعاتی - نظامی خود در عملیات طوفان الاقصی و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.