شهرکرد- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با نصب علائم، راهسازی و اقدامات پیشگیرانه در جاده‌های ارتباطی استان، اقدامات ایمنی‌سازی راه‌ها در استان ۱۰ برابر سال‌های گذشته افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی حیدری روز چهارشنبه در سومین نشست مجمع سلامت این استان افزود: با وجود ارتقای ایمنی راه‌ها در استان، تخلفات رانندگی در استان ۲ برابر شده و همین موضوع موجب افزایش تصادفات شده است.

وی ادامه داد: در خصوص ساماندهی معضل پسماند در استان نیز برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است و شهرداری در این خصص ورود پیدا می‌کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص معضل سگ‌های ولگرد نیز این اختیار را به فرمانداران داد تا مطابق دستورالعمل‌ها این معضل را برطرف کنند.

افزایش ۴۱ درصدی تصادفات در استان

اقدامات ایمنی‌سازی راه‌های چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم ۱۰ برابر افزایش یافت

رییس پلیس راهور چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از افزایش ۴۱ درصدی وقوع تصادفات در استان در ۱۱ ماهه امسال خبر داد و گفت: تصادفات منجر به فوت نیز ۶ درصد و تعداد مصدومین نیز ۱۳ درصد افزایش یافته است.

ایرج حسین‌پور افزود: تصادفات در استان از سال ۹۷ روند افزایشی به خود گرفته است و اصلی‌ترین علت این حوادث، انسانی بوده است.

وی یادآور شد: بیشترین جانباختگان تصادفات در استان مربوط به شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، لردگان و فارسان است.

رییس پلیس راهور چهارمحال و بختیاری تعداد جانباختگان ناشی از تصادفات درون شهری استان طی سالجاری را ۳۵ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۹ نفر عابرین پیاده بوده‌اند.

حسین‌پور به یکی از مصوبات مجمع سلامت استان مبنی بر اصلاح ۲۹ نقطه حادثه‌خیز برون شهری استان نیز اشاره کرد و توضیح داد: از این تعداد تاکنون ۱۳ نقطه اصلاح شده است.

۲۸ مصوبه مجمع سلامت استان به مرحله اجرا رسید

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به مصوبات دومین مجمع سلامت استان، گفت: تمامی این مصوبات به مرحله اجرا رسیده است.

محمد حسین اعرابی با بیان اینکه مجمع سلامت در استانها یکبار در سال برگزار می‌شود، تصریح کرد: اولویت‌هایی که در مجمع به آن پرداخته می‌شود پیرامون موضوعاتی نظیر جوانی جمعیت، پزشک خانواده، تامین آب شرب سالم، حوادث ترافیکی، آسیب‌های اجتماعی، تغذیه سالم، پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر و سبک زندگی سالم است.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کلان و دانشگاه‌های علوم پزشکی در استانها تنها متولی ۲۵ درصد حوزه سلامت بوده و ۷۵ درصد دیگر آن مربوط به دستگاه‌های دیگر است، افزود: برای تحقق سلامت در جامعه همه دستگاه‌ها دخیل هستند.

ثبت ۶ هزار مورد سگ‌گزیدگی در استان

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به معضل سگ‌های ولگرد اشاره کرد و گفت: ماهانه حدود ۵۰۰ مورد سگ‌گزیدگی در استان ثبت می‌شود و در سالجاری ۶ هزار مورد گزارش به مرکز بهداشت می‌رسد.

علی‌ضامن صالحی‌فرد افزود: هزینه درمان هر فردی که دچار سگ‌گزیدگی می‌شود حدود ۳۰ میلیون تومان است که بر همین اساس خسارتی که در این خصوص بر استان طی سالجاری تحمیل شده است ۱۸۰ میلیون ریال است.

وی با بیان اینکه ۳۷ مرکز درمان هاری در استان وجود دارد، اظهار داشت: اگرچه امسال در کشور مواردی از ابتلا به هاری ثبت شده اما در استان مورد مثبتی گزارش نشده است.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: ابتلا به هاری ۱۰۰درصد منجر به مرگ می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از واکسینه کردن ۱۹ هزار قلاده سگ در استان طی سالجاری خبر داد و گفت: واکسینه سگ‌ها به منظور پیشگیری از بروز بیماری هاری است.

محمد اسدی افزود: در سال جاری ۱۳ کانون هاری در استان شناسایی شد که هشت مورد آن مربوط به سگ‌های بدون صاحب، یک مورد مربوط به روباه و یک مورد دیگر مربوط به یک سگ صاحب‌دار بود.

وی با اشاره به وجود ۲ کمپ نگهداری سگ‌های ولگرد در شهرهای شهرکرد و بروجن، تصریح کرد: وجود سگ‌های ولگرد و گزیدگی انسان از سوی این حیوانات خطرناک است.

به گزارش ایرنا، در این نشست در خصوص نحوه ساماندهی سگ‌های ولگرد، ساماندهی پسماندها، ارتقای بهبود کیفیت نان مصرفی استان، بررسی وضعیت استان در خصوص تصادفات ترافیکی، پایش محصولات کشاورزی از نظر سموم و آفت‌کش‌ها و وضعیت استان در خصوص آسیب‌های اجتماعی بحث و تبادل نظر شد.

فرمانداران شهرستان‌های ۱۲ گانه استان نیز در خصوص آخرین وضعیت شهرستان خود در حوزه سلامت، چالش‌ها و مطالبات موجود نیز گزارش دادند.