به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه پرشمارگان لو فیگارو فرانسه، هدف از تصویب این قانون، علاوه بر حفاظت از حقوق و امنیت در حوزه هوش مصنوعی، حمایت از نوآوری عنوان شده است.
نمایندگان پارلمان اروپا با اکثریت بسیار زیاد ۵۲۳ رای موافق در برابر ۴۶ رای مخالف به تصویب متن این قانون منحصر به فرد رای دادند.
به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا ابتدا در سال ۲۰۲۱ قانون هوش مصنوعی را پیشنهاد داد و کشورها و قانونگذاران این اتحادیه سرانجام در ماه دسامبر در مورد پیشنویس این قانون به توافق رسیدند.
اما تردید فرانسه و آلمان در مورد برخی بخشهای این پیشنویس باعث شد که دور جدیدی از مذاکرات دشوار در مورد آن انجام شود و در نهایت، سفرای اتحادیه اروپا اواسط بهمن گذشته به توافق تازهای در این زمینه دست یافتند.
در آن تاریخ تیری برتون کمیسیونر فناوری اتحادیه اروپا این توافق را «تاریخی، نخستین در جهان و پیشرو» نامید و افزود: اعضای اتحادیه از توافقی سیاسی که در ماه دسامبر حاصل شده بود، حمایت کردند.
لازم به یادآوری است که چین در سال گذشته قوانینی در ارتباط با هوش مصنوعی ارائه کرد و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هم با صدور فرمانی خواستار تدوین قوانین مربوط به این حوزه شد. اما کارشناسان معتقدند که قوانین پیشنهادی اتحادیه اروپا از سایر کشورها جامعتر است و الزامات قابل توجهی در زمینههای مختلف از جمله کپیرایت ارائه میکند.