به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ولادیمیر پوتین دو روز مانده به انتخابات ریاستجمهوری روسیه – که وی یکی از چهار نامزد این دوره است- به سؤالات دیمیتری کیسیلیوف از شبکه تلویزیونی "راسیا ۱" و خبرگزاری ریانووستی پاسخ داد.
رئیسجمهوری روسیه با تاکید بر اینکه تاکنون نیازی به استفاده از تسلیحات هستهای تاکتیکی در جنگ اوکراین وجود نداشته است، گفت: اگر آمریکا آغازگر چنین نبردی باشد، ما آمادهایم. ( برای مطالعه خبر سخنان پوتین در این باره، اینجا را کلیک نمایید.)
فعالیت اقتصادی واگنر در آفریقا و ریشه خشم پاریس از مسکو
در بخش دیگری از این مصاحبه تلویزیونی، مجری با اشاره به مواضع اخیر مکرون رئیسجمهوری فرانسه درباره اعزام نیروهای ناتو به اوکراین، از پوتین پرسید: آیا مکرون تصمیم گرفته است که از روسیه انتقام بگیرد، به این دلیل که ما در آفریقا، پا روی دُم او گذاشتهایم؟
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ به این پرسش گفت: بله، من فکر می کنم نوعی نارضایتی وجود دارد؛ زمانی که ما با او تماس مستقیم داشتیم، کاملاً آشکارا در مورد این موضوع صحبت کردیم.
بنا بر متن مشروح این مصاحبه که در سایت کرملین انتشار یافته است، پوتین در این باره افزود: ما به آفریقا نرفتیم و فرانسه را از آنجا بیرون نکردیم؛ مشکل فرق می کند. گروه معروف واگنر ابتدا تعدادی پروژه اقتصادی را در سوریه انجام داد و سپس به کشورهای آفریقایی نقل مکان کرد.
به گفته وی، وزارت دفاع روسیه از این فعالیتها پشتیبانی می کند، اما فقط بر این اساس که این یک گروه روسی است، نه بیشتر.
رئیس جمهوری روسیه گفت: بنابراین، ما کسی را بیرون نکردیم؛ فقط رهبران برخی کشورهای آفریقایی با فعالان اقتصادی روسیه توافق داشتند، می خواستند با آنها کار کنند، اما به هیچ وجه نمی خواستند با فرانسوی ها کار کنند. این حتی ابتکار ما نبود، این ابتکار از طرف دوستان آفریقایی ما بود.
پوتین گفت:شاید چنین واکنش شدید و نسبتاً احساسی از سوی رئیس جمهور فرانسه با آنچه در برخی از کشورهای آفریقایی اتفاق میافتد نیز مرتبط باشد.
وی ادامه داد:اگر یک کشور مستقل بخواهد با شرکای خود از کشورهای دیگر از جمله روسیه روابط خود را توسعه دهد، مشخص نیست که چرا باید در این زمینه آزرده شویم. ما به حوزه آنها، استعمارگران سابق فرانسه، در این کشورها دست نزدیم.
رئیس جمهوری روسیه گفت: اگرچه من کشورهای آفریقایی دیگری را می شناسم که آنها در مورد حضور فرانسویها مخالفتی ندارند و می گویند "بله، این برای ما مناسب است، ما آماده همکاری با آنها هستیم." اما در برخی کشورها نمیخواهند. ما کاری به آن نداریم. ما در آنجا کسی را تحریک نمی کنیم، کسی را علیه فرانسه قرار نمی دهیم.
وی ادامه داد: صادقانه بگویم، ما فقط با کشورهای آفریقایی دوست هستیم، همین. آنها می خواهند روابط خود را با ما توسعه دهند.
کره شمالی، چتر هستهای خود را دارد
در ادامه این مصاحبه، مجری تلویزیونی پرسید: در فرانسه می گویند که در حال حاضر هیچ «خط قرمزی» در ارتباط با روسیه باقی نمانده است و هیچ چیز غیرممکن نیست و همه چیز ممکن است... آیا ما نیز باید راه حل های غیر متعارف را در پیش بگیریم و در مقطعی از ارتش دو میلیونی کره شمالی کمک بگیریم؟ به عنوان مثال، در ازای "چتر هسته ای" ما ؟
ولادیمیر پوتین در پاسخ گفت: نخست آنکه، جمهوری دموکراتیک خلق کره "چتر هسته ای" خود را دارد، آنها در این زمینه از ما چیزی نخواستند.
کشورهایی که خط قرمزی در ارتباط با روسیه ندارند
رئیسجمهوری روسیه در ادامه گفت: نکته دوم اینکه همانطور که از نتایج آنچه در میدان جنگ می گذرد می بینیم، با وظایفی که برای خود تعیین کردهایم کنار می آییم. در مورد کشورهایی که می گویند در رابطه با روسیه «خط قرمزی» ندارند، باید درک کنند که روسیه نیز هیچ «خط قرمزی» در رابطه با این کشورها نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در مورد کشورهای کوچک اروپا، ما در درجه اول با همه با احترام رفتار می کنیم، مهم نیست که چه کشوری باشد. ثانیاً، وقتی این کشورهای کوچک، خواستار تشدید سیاست در قبال روسیه و اتخاذ برخی اقدامات افراطی از جمله اعزام نیرو میشوند، به نظر میرسد که این دولتها، عواقب این اظهارات تحریک آمیز را درک نمیکنند و دولتهایی که این پیامدها را درک میکنند، موضع بسیار محدودتری دارند.
ارسال موشکهای آلمانی به اوکراین
در ادامه این مصاحبه، فعال رسانهای روس از پوتین پرسید: درباره مواضع آلمان در زمینه ارسال موشک تاروس به اوکراین چه نظری دارید؟ از یک طرف اولاف شولتس صدراعظم آلمان میگوید که این موشکها را عرضه نمیکنیم؛ در این میان،انگلیسیها خواهان ارسال این موشکها از خاک خود هستند، از طرف دیگر،افسران آلمانی در حال برنامهریزی برای حمله با این موشکها به پل کریمه هستند، نه تنها این پل، بلکه پایگاههای نظامی در عمق خاک روسیه. دراین میان، فردی گفته است که این موشکها میتواند کرملین (دفتر ریاستجمهوری روسیه) را مورد اصابت قرار دهد، آیا واقعا آنها در رؤیاهای خود گم نمیشوند؟
پوتین در پاسخ گفت: آنها خیال پردازی می کنند، اول خودشان را تشویق می کنند و بعد اینکه سعی دارند ما را بترسانند.
رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: اگر موشکهای آلمانی به پل کریمه که بخشی از سرزمین روسیه است، آسیب وارد کند، نقض قانون اساسی جمهوری فدرال آلمان خواهد بود،از این رو، آنها مشکلاتی در این زمینه دارند.
وی اظهار داشت: واقعیت این است که اپوزیسیون در آلمان حتی رفتار تهاجمیتری از خود نشان میدهد. بیایید ببینیم آنها در مورد چه چیزی می توانند به توافق برسند. ما از نزدیک این موضوع را رصد می کنیم. اوکراینیها از موشک های انگلیسی و آمریکایی استفاده می کنند. این وضعیت در میدان جنگ را تغییر نمی دهد. بله، آنها به ما آسیب می رسانند، البته، این واضح است. اما، در اصل، روند خصومتها و پیامدهایی را که ناگزیر برای طرف مقابل رخ می دهد، تغییر نمیدهد.
پوتین گفت: می شنویم که در آلمان کانالهای تلویزیونی گزارشهایی از افراد نیازمند به درمان، ساختارهای نیازمند به مدرنسازی و ... پخش میکنند و اینکه چند نفر از کار افتادهاند؛ مواردی وجود دارد که مقامات آلمان باید به آنها فکر کنند. افراد باهوش بیشتر به این موارد فکر میکنند.
خود را تغییردهنده سرنوشت جهان نمیدانم
مجری این مصاحبه تلویزیونی در بخش دیگری از این مصاحبه خطاب به پوتین گفت: زمان آن فرا رسیده است که بپذیریم که شما نقش کلیدی را نه تنها در روسیه، بلکه در جهان ایفا می کنید، زیرا میلیاردها نفر به شما برای عدالت بین المللی، برای حفاظت از کرامت انسانی، برای حمایت از مردم جهان امید بسته اند. ارزش های سنتی احساس مسئولیت در چنین مقیاسی چگونه است؟
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ گفت: صادقانه بگویم، من اصلا این را احساس نمی کنم. من تنها در راستای منافع روسیه و به نفع مردممان کار می کنم.
وی ادامه داد: اینکه احساس کنم به نوعی تغییر دهنده سرنوشت جهان هستم، چنین احساسی در من وجود ندارد. باور کنید، حتی به این احساس نزدیک هم نیستم. من به سادگی وظیفه خود را در قبال روسیه و مردم ما که روسیه را سرزمین مادری خود می دانند، انجام می دهم.
وی اظهار داشت: در ارتباط با سایر کشورهای جهان نیز این مسأله ارتباط بسیار نزدیکی با نحوه برخورد با مردم کشورها دارد... دوست دارید توجه را به چه چیزی جلب کنید؟ در اینجا شما کاملاً درست می گویید، بسیاری از مردم جهان به ما نگاه می کنند، به آنچه در کشور ما می گذرد و در مبارزه ما برای منافع خود. این چیزی است که مهم است.
توپ خون آشام در حال پایان است
پوتین ادامه داد: اینکه چرا این اتفاق می افتد؟ نه به این دلیل که ما رسماً عضو بریکس هستیم یا نوعی روابط سنتی با آفریقا داریم. این نیز مهم است، اما نکته به نظر من کاملاً متفاوت است. (نگاه مردم جهان به روسیه) در این واقعیت نهفته است که این به اصطلاح میلیاردر طلایی برای قرن ها، نزدیک ۵۰۰ سال، عملاً به مثابه انگل برای سایر ملل بوده است. آنها مردم بدبخت آفریقا را از هم پاشیدند، از آمریکای لاتین و کشورهای آسیایی استثمار کردند و البته هیچکس این را فراموش نکرد... شهروندان عادی این کشورها در قلب خود احساس می کنند که چه اتفاقی می افتد.
رئیس جمهوری روسیه گفت: آنها مبارزه ما برای استقلال و حاکمیت واقعی خود را با آرزوهای خود برای حاکمیت و توسعه مستقل خود مرتبط می دانند. اما این امر با این واقعیت روبرو میشود که نخبگان غربی برای توقف تغییر وضعیت ناعادلانه موجود در امور بینالملل تلاش میکنند.
پوتین افزود: آنها قرن هاست که عادت کرده اند شکم خود را از گوشت انسان پر کنند و جیب خود را از پول. اما آنها باید بفهمند که توپ خون آشام در حال پایان است.
نقشه غرب برای تقسیم روسیه
رئیسجمهوری روسیه گفت: رهبران و نخبگان غربی در کشورهای خودشان هم مردم را فریب میدهند تا جایی که بسیاری در این کشورها بر این باورند که مقابله با روسیه به نفع آنهاست، زیرا آنها نمی خواهند کشور بزرگی مانند روسیه در مرزهای خود داشته باشند. بزرگترین در جهان از نظر قلمرو، بزرگترین در اروپا از نظر جمعیت؛ البته نه با چین و نه با هند قابل مقایسه نیست، اما روسیه بزرگترین در اروپا و در حال حاضر نیز دارای رتبه پنجم جهان در اندازه اقتصاد خوب است.
پوتین گفت: (آنها میگویند:) چرا ما به چنین رقیبی نیاز داریم؟ آنها فکر می کنند: نه، بهتر است، همانطور که برخی از کارشناسان آمریکایی پیشنهاد کردند، آن (روسیه) را به سه، چهار، پنج قسمت تقسیم کنیم - برای همه بهتر است.
پوتین در بخش دیگری از این مصاحبه تلویزیونی گفت: دستکم بخشی از نخبگان غربی که از روسهراسی خود کور شدهاند، از اینکه پس از تلاشهای ما برای توقف جنگ آغاز شده توسط غرب در اوکراین در سال ۲۰۱۴، روسیه به سمت عملیات نظامی ویژه پیش رفت، آنها خوشحال بودند، چون معتقد بودند که با کمک رگبار تحریمها و سلاحهای غربی در دست نیروهای ملیگرای اوکراین، کار را تمام و شکست استراتژیک را به روسیه تحمیل میکنند اما بعداً متوجه شد که این امر بعید است و حتی بعداً غیرممکن است.
وی ادامه داد: آنها فهمیدند که به جای شکست استراتژیک، با ناتوانی و ناتوانی مواجه شدند، با وجود اینکه بر قدرت همه جانبه آمریکا تکیه داشتند.، ما به اتحاد مردم روسیه، سیستم مالی و اقتصادی باثبات و توانایی های رو به رشد نیروهای مسلح فدراسیون روسیه متکی بودیم.
رئیسجمهوری روسیه گفت: دراین شرایط افراد باهوشتر در غرب شروع به فکر کردن کردند که لازم است نوعی استراتژی را درقبال روسیه تغییر داد، سپس این ایده به وجود آمد که روند مذاکرات را از سر بگیریم، راهی برای پایان دادن به این درگیری پیدا کنیم و به دنبال این باشیم که منافع واقعی روسیه کجاست.
وی خطاب به فعال رسانهای روس گفت: شما قبلاً وقتی در مورد امکان فرآیند مذاکره پرسیدید... اینجا است که تضاد دیدگاهها درباره مذاکره در جامعه غربی را شاهد هستیم. این یک امر آشکار است، ما آن را می بینیم.
پوتین گفت: قرار نیست ما به دنبال ایجاد انشعاب در میان کشورهای غربی باشیم، آنها خودشان این کار را عالی انجام خواهند داد اما ما مطمئناً تلاش خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که منافع ما رعایت می شود.
انتخابات آینده آمریکا
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه ریاستجمهوری بایدن یا ترامپ برای وی ارجحیت دارد،نیز گفت: ما به هیچ وجه در هیچ انتخاباتی دخالت نمی کنیم و همانطور که بارها گفته ام، با هر رهبری که مورد اعتماد رای دهندگان آمریکایی باشد، کار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: نکته جالب اینجاست. آقای ترامپ بیش از چهار سال قبل در آخرین سال کار خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا، به خاطر ابراز همدردی با بایدن، مرا مورد سرزنش قرار داد. ترامپ به من گفت: "شما می خواهید "جو خوابیده" برنده شود. او این را زمانی که هنوز رئیس جمهور بود به من گفت. و سپس، در کمال تعجب، شروع به آزار و اذیت بایدن کردند، زیرا ظاهراً ما از او به عنوان نامزد حمایت کردیم. خب این (حمایت از بایدن) کاملا مزخرف است.
پوتین گفت: در مورد وضعیت امروز آمریکا پیش از انتخابات میتوان گفت که این کشور به طور فزاینده ای در حال غیرمتمدن شدن است. من نمی خواهم در این مورد هیچ نظری بدهم اما فکر میکنم برای همه واضح است که نظام سیاسی آمریکا نمیتواند ادعا کند که به تمام معنا دموکراتیک است.
نیروهای هستهای روسیه در حالت آمادگی رزمی هستند
رئیسجمهوری روسیه در پاسخ به پرسشی درباره ایده الکساندر دوگین فیلسوف و متخصص ژئوپلیتیک روسیه که خواستار آمادگی عملی برای جنگ هستهای شده است، نیز گفت: از نقطه نظر نظامی-فنی، ما البته آماده ایم. آنها [نیروها] دائماً در حالت آمادگی رزمی هستند.
وی در ادامه گفت:این واقعیتی پذیرفته شده است که تسلیحات سه گانه هسته ای روسیه مدرن تر از هر سه گانه دیگری است و فقط ما و آمریکایی ها چنین سه گانه ای داریم. ما در اینجا پیشرفت بسیار بیشتری داشته ایم. تسلیحات ما مدرن تر است و تمام اجزای هسته ای دارد. در کل، از نظر حامل و ذخیره، ما و آمریکا تقریبا وضعیت برابری داریم اما مال ما مدرن تر است.
پوتین گفت: همه این را می دانند، همه متخصصان این را می دانند. اما این بدان معنا نیست که ما باید خود را با تعداد حامل ها و کلاهک ها بسنجیم، بلکه باید در این مورد بدانیم. و کسانی که به آن نیاز دارند، تکرار می کنم - کارشناسان، متخصصان، نظامیان - آنها این را خوب می دانند.
وی گفت: متخصصان در حال توسعه همه اجزای این تسلیحات هستند و ما هم همینطور. اما این بدان معنا نیست که به نظر من آنها آماده هستند تا فردا این جنگ هسته ای را آغاز کنند. اگر آنها می خواهند - چه باید کرد؟ ما نیز آماده ایم.
در ادامه مجری تلویزیون پرسید: شاید برای قانعکنندهتر شدن آن، در مقطعی آزمایشهای هستهای انجام دهیم؟ بالاخره ما هیچ محدودیت بین المللی برای این کار نداریم؟
رئیس جمهوری روسیه در پاسخ گفت: توافقنامه ای وجود دارد که آزمایش هایی از این نوع را ممنوع می کند، اما متأسفانه ایالات متحده این توافق را تصویب نکرده است. بنابراین، برای حفظ برابری، این تصویب نامه را پس گرفتیم. از آنجایی که این معاهده مورد تایید آمریکا قرار نگرفت، در نهایت به دلیل عدم دریافت مصوبات قانونی، لازم الاجرا نشد، با این وجود، ما به این قراردادها پایبند هستیم.
وی ادامه داد: ما می دانیم که چنین آزمایشاتی در ایالات متحده در حال بررسی است. این به این دلیل است که همانطور که برخی از کارشناسان معتقدند وقتی کلاهک های جدید ظاهر می شوند، آزمایش آنها فقط روی رایانه کافی نیست و این بدان معناست که آنها باید در شکل طبیعی خود آزمایش شوند. چنین ایده هایی در محافل خاصی در ایالات متحده مطرح هستند، آنها وجود دارند، ما در مورد آن اطلاعات داریم.
پوتین اظهار داشت: ما هم نظاره گر وضعیت هستیم، اگر آنها چنین آزمایشاتی را انجام دهند، من آن را رد نمی کنم، لازم نیست، ما به آن نیاز داریم یا نه، ما هنوز باید در مورد آن فکر کنیم، اما ممکن است که ما بتوانیم همین کار را انجام دهیم.
مجری روس از پوتین پرسید: آیا ما از نظر فنی برای این کار آماده هستیم؟
رئیس جمهوری روسیه گفت: بله، ما همیشه آماده ایم. من می خواهم روشن شود که این ها انواع سلاح های معمولی نیستند، این نوع، نوع نیروهایی است که در آمادگی رزمی دائمی هستند.
در ادامه از پوتین سوال شد:آیا پارسال در شرایط سخت عملیات نظامی در خارکف یا خرسون، آیا هرگز فکر سلاح های هسته ای تاکتیکی به ذهن شما خطور کرد؟
رئیس جمهوری روسیه گفت: به پیشنهاد فرماندهی وقت، طرف ما تصمیم گرفت که نیروها را از خرسون خارج کند. اما این اصلا به این معنی نبود که جبهه ما در آنجا از هم می پاشید، این کار تنها برای اینکه متحمل ضررهای غیرضروری بین نیروها نشود انجام شد.. این مهمترین انگیزه بود، زیرا در شرایط عملیات رزمی، زمانی که تامین کامل گروه مستقر در ساحل راست (رودخانه دنیپر) غیرممکن بود، به سادگی متحمل خسارات غیرقابل توجیه پرسنل می شدیم. به همین دلیل تصمیم گرفته شد که به کرانه چپ نقل مکان کنیم.
وی ادامه داد: درستی این انتخاب با آنچه فرماندهی اوکراین سعی کرد در مناطق خاصی از کرانه چپ، در همان شهرک کرینکی انجام دهد تأیید شد: آنها به سادگی افراد خود را مانند چرخ گوشت به آنجا انداختند. آنها اخیراً به معنای واقعی کلمه پابرهنه در آنجا می دوKد. آنها سعی میکنند با قایق های تندرو و پهپاد مهمات را به آنجا پرتاب کنند. دلیل آن چیست؟ آنها به سادگی برای کشته شدن، فرستاده شدند.
پوتین ادامه داد:بنا بر این، چرا ما باید از سلاح های کشتار جمعی استفاده کنیم؟ هرگز چنین نیازی وجود نداشته است.
مجری تلویزیون روس در ادامه پرسید: پس این فکر هرگز به ذهن شما خطور نکرد؟
پوتین در پاسخ گفت: نه. برای چه؟ سلاح هایی برای استفاده وجود دارد. ما اصول خودمان را داریم، درباره چه چیزی صحبت می کنند؟ ما آمادهایم از سلاحهای خود برای مقابله با آسیب به حاکمیت و استقلال روسیه دفاع کنیم. ما همه چیز را در استراتژی خود مشخص کرده ایم. ما آن را تغییر ندادیم.