محسن معصوم علیزاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه های نوروزگاهی در جوار جاذبه های گردشگری و بناهای تاریخی استان همدان اجرا می شود.
وی گفت: ظرفیت اسکان استان همدان برای پذیرش مسافران نوروزی ۶ هزار و ۶۰۰ نفر است که با احتساب اقامت گاههای غیر رسمی و اضطراری به بیش از ۲۱ هزار نفر در روز افزایش مییابد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان تعداد کیوسکها و پایگاههای اطلاع رسانی و راهنمای مسافر در مبادی ورودی استان را ۲۵ مورد اعلام کرد و افزود: بیش از ۹۵ هزار نسخه بروشور و اقلام تبلیغاتی چاپ شده در این اماکن توزیع خواهد شد.
معصوم علیزاده با اشاره به اهمیت نظارت و بازرسی از مراکز خدماتی، اماکن و اقامتگاههای گردشگری استان در راستای رضایتمندی گردشگران نوروزی گفت: در این خصوص ۳۵۰ ناظر از بازرسان ادارهکل میراثفرهنگی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و دانشگاه علوم پزشکی کار نظارت را به انجام خواهند رساند.
وی ادامه داد: در نوروز امسال بیش از ۳۵ سفره هفت سین در مبادی ورودی و ترمینالها جانمایی شده و ۱۳ نمایشگاه و بازارچه مخصوص عرضه صنایعدستی و سوغات در سطح استان ایجاد خواهد شد که در ۱۴۰ غرفه ایجاد شده در این نمایشگاه صنایعدستی و سوغات استان به گردشگران ارائه میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: در ایام تعطیلات نوروزی ۵۲ مجتمع خدماتی و پذیرایی بین راهی، ۱۳۰ جایگاه دائمی توزیع سوخت، ۵۵ مسجد فعال و۲۰ مکان موقت برپایی نماز، ۱۱۹ سرویس بهداشتی ثابت و دائمی و ۱۰ حمام عمومی در سطح استان به گردشگران و مسافران نوروزی خدمات رسانی خواهند کرد.
وی به اقدامات شاخص در سطح استان در آستانه نوروز اشاره کرده و گفت: برنامه ریزی برای طرح های ایمنی جاده ای با اجرای کمپین ۳۰-۶۰ در ۱۵ نقطه استان، تجهیز و آماده سازی ۱۷۰ سرویس بهداشتی در سطح استان، برنامهریزی برای اجرای برنامههای فرهنگی متناسب با ایام پیش رو در اماکان تاریخی مانند تپه هگمتانه و دو کاروانسرای ثبت جهانی تاج آباد و فرسفج، برپایی ویژه برنامهای افطار گردشگران همراه با مراسمهای شاد و مولودی ۱۵ماه رمضان تولد امام حسن (ع)، ارسال پیامک به گردشگران همراه با لینک اپلیکیشن معرفی همدان و راهاندازی رادیو گردشگری صدا و سیمای مرکز همدان از جمله برنامههای این ادارهکل و دستگاه های مرتبط در ستاد خدمات سفر استان همدان است.
این مسوول همچنین گفت: برپایی مراسمهای فرهنگی شاد شبانه برای گردشگران، برپایی ایستگاه صلواتی در محل موزهها و جاذبههای گردشگری برای افطار، استقرار راهنمایان عفاف و حجاب اسلامی در محل موزهها و جاذبههای گردشگری استان و بکارگیری افزون بر۶۰ نفر راهنمای گردشگری در جاذبههای گردشگری در طول ایام طرح نوروزی و برگزاری جلسه با تاسیسات گردشگری در خصوص عفاف و حجاب و برگزاری ۲۰۰ عنوان برنامه افزون بر ۶ هزار ساعت برنامه فرهنگی در رویداد عید تا عید از دیگر برنامههای استان همدان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: آمادهسازی موزهها و جاذبههای گردشگری در استان شامل نظافت، گل کاری، نقاشی و چیدمان سفره های هفت سین، استفاده از تکنولوژی های جدید در موزهها و جاذبههای گردشگری نظیر تکنولوژی vr و ir در هگمتانه و برگزاری تورهای همدان گردی با مشارکت تشکلهای گردشگری و هماهنگی برای فعالیت تعدادی از رستورانها و سفرهخانههای سنتی برای فعالیت در ایام ماه مبارک و ارائه خدمات به مسافران با رعایت شئونات این ماه از دیگر اقدامات شاخص همدان در نوروز پیشرو است.
معصوم علیزاده از آمادگی کامل استان همدان برای استقبال از گردشگران نوروزی خبر داد و اظهار کرد: بیش از ۲۰۰ عنوان برنامه و ۶ هزار ساعت برنامه فرهنگی در رویداد عید تا عید در استان همدان اجرایی می شود.
وی ادامه داد: استان همدان به عنوان دروازه ورودی غرب کشور و پایتخت تاریخ و تمدن ، خود را مهیای میزبانی خوبتر از سالیان گذشته از میهمانان کرده است.
به گزارش ایرنا، وجود یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و طبیعی که افزون بر یک هزار مورد آن در فهرست آثار ملی ثبت شده و نام گذاری همدان به نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بیانگر استعداد بالای این کهن شهر در بخش گردشگری است.
آبشار و کتیبه های گنجنامه، تپه باستانی هگمتانه، غارعلیصدر بزرگترین غار آبی جهان، آرامگاه بوعلی سینا، گنبد علویان، بازار سرپوشیده، سرابهای نهاوند، کاروانسرای تاج آباد و آرامگاه استر و مُردخای از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان همدان هستند.