رضا معصومی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل بهار و سال نو بازار خرید و فروش جانوار وحشی و دوزیستان در برخی نقاط دایر شده که این اقدام مغایر با صیانت و حفاظت از محیط زیست بوده و ممنوع است.
وی اظهار کرد: لاک پشت گوش قرمز که در بازار عرضه می شود، بومی کشور نیست و رهاسازی آن در منابع آبی نیز باعث از بین رفتن سایر گونه های بومی می شود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: لاک پشت برکه ای نیز از برکه های طبیعی کشور و توسط افراد سودجو صید می شود که این موضوع موجب از بین رفتن جمعیت این گونه شده است.
معصومی گفت: نیروهای یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان و همیاران محیط زیست در ایام باقیمانده از سال جاری برحسب وظیفه قانونی با عرضه کنندگان این گونه ها در بازار مطابق با قانون برخورد جدی خواهند کرد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی افزود: با توجه به عرضه گونه های حیات وحش در این ایام به مناسبت عید نوروز، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارومیه نیز به طور جدی به گشت و کنترل در سطح شهر پرداخته و مناطق غیرمجاز که احتمال عرضه این حیوان ها در آنها وجود دارد را به طور مداوم زیر نظر دارد.
وی با اشاره به اینکه فروش مار و لاک پشت و سمندر اثرات زیست محیطی جبران ناپذیری در پی دارد و بر طبیعت و تنوع زیستی تاثیر می گذارد که متاسفانه اغلب شهروندان از این موضوع بی اطلاع هستند.
معصومی گفت: شهروندان در صورت مشاهده فروش گونههای حیات وحش در اماکنی چون میادین میوه و تره بار، میوه فروشیها یا توسط دستفروشان حاشیه معابر، بلافاصله موضوع را از طریق سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا ماموران بتوانند با متخلفان قاچاق و فروش حیات وحش برخورد و اقدام به جمع آوری این گونهها کنند.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی دارای تنوع زیستی بالاست اما برخی از سودجویان برای کسب درآمد بیشتر برخی از جانوران وحشی را از دامن طبیعت جدا کرده و در سطح شهرها به فروش می رسانند.
به گفته کارشناسان محیط زیست آذربایجان غربی صید، نگهداری و فروش جانوران منجر به ناامن شدن زیستگاه ها و انقراض گونه های مختلف می شود.