مسکو- ایرنا- سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفت: قطب شمال منطقه رویارویی شدید بین قدرت های مختلف بوده و باقی می ماند و تمایل واشنگتن برای تقویت حضور خود در این منطقه، موضوع جدیدی نیست.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس،‌ این سخنان دیمیتری پسکوف روز پنجشنبه ۲۴ اسفندماه ۲۰۲۴ و در پی انتشار مطلبی در سایت بیزینس اینسایدر مطرح شد که در این گزارش آمده است:‌ آمریکا، ارتش خود را برای درگیری در آب و هوای سرد آماده می کند تا از سلطه خود در قطب شمال دفاع کند.
سخنگوی کرملین در پاسخ به این سوال که آیا کرملین خطر افزایش تنش در قطب شمال را پیش‌بینی می‌کند، اظهار داشت: این موضوع، یک چالش جدید نیست. متأسفانه، قطب شمال منطقه رقابت نسبتاً شدید بوده است و خواهد بود.
پسکوف اظهار داشت: روسیه که بزرگترین کشور قطب شمال در جهان است، قطب شمال را یک منطقه استراتژیک مهم از نقطه‌نظر بهره برداری اقتصادی از آن با رعایت همه‌ هنجارها و قوانین حفاظت از محیط‌زیست می‌داند.
دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهوری روسیه گفت: قطب شمال از اولویت‌های توسعه مناطق قطبی ما و بهره‌گیری از ظرفیت اقتصادی آنها است.

پوتین درباره حمله هسته‌ای تهدیدی نکرد
سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه جو بایدن رئیس‌جمهوری این کشور از سخنان ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه در مصاحبه تلویزیونی درباره بکارگیری سلاح هسته‌ای مطلع شده است، موضوع پرسش دیگری از سخنگوی کرملین بود.
پسکوف در این باره گفت:  مباحث مطرح شده در ادامه رویکرد کهنه واشنگتن به تحریف عمدی وقایع و بی‌میلی به گوش دادن به سخنان رئیس‌جمهوری روسیه است.
سخنگوی کرملین تأکید کرد: با نظرات مطرح شده مبنی بر اینکه سخنان پوتین باعث اضطراب برخی در واشنگتن شده است، موافق نیستم.
وی ادامه داد:‌ هیچ تهدیدی در مورد استفاده از سلاح هسته ای از سوی پوتین در این مصاحبه صورت نگرفت و او به سؤالات خبرنگار پاسخ داد؛ این موضوع ( سوال درباره امکان بکارگیری سلاح هسته‌ای روسیه) در میان سؤالات روزنامه نگار بود و در سخنان رئیس‌جمهوری روسیه مطرح نشد، پوتین در این مصاحبه درباره دلایل و اسناد شناخته‌شده در سطح جهان صحبت کرد که می‌تواند استفاده از سلاح هسته‌ای را اجتناب ناپذیر کند اما در غرب، عمدأ این کلمات را حذف کردند.

به نوشته خبرگزاری روسی تاس، بر اساس دکترین هسته ای روسیه، استفاده از سلاح های هسته ای توسط این کشور در صورتی امکان پذیر است که دشمن از این یا انواع دیگر سلاح های کشتار جمعی علیه فدراسیون روسیه و متحدانش استفاده کند. 
بنا بر این گزارش،  کاربرد این سلاح در صورت دریافت اطلاعات موثق در مورد پرتاب موشک های بالستیک به حمله به روسیه و متحدانش، تأثیر دشمن بر تأسیسات مورد نیاز برای اقدامات تلافی جویانه نیروهای هسته ای و همچنین در صورت تجاوز به فدراسیون روسیه با استفاده از سلاح های متعارف و زمانی که موجودیت این کشور در معرض تهدید است،‌ پیش‌بینی شده است. 
پوتین پیش از این در مصاحبه ای تلویزیونی، از احتمال استفاده از سلاح هسته ای در صورت تهدید موجودیت کشور روسیه و آسیب به حاکمیت و استقلال آن خبر داده بود.

واکنش به اقدام اتریش در اخراج دو دیپلمات روس
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری درباره تصمیم اتریش برای اخراج دو دیپلمات روس گفت: وزارت امور خارجه روسیه در این باره موضع‌گیری کرده است و مطلب دیگری برای پیچیده‌تر کردن روابط روسیه و اتریش وجود ندارد.

وزارت خارجه روسیه پیشتر ضمن محکومیت اخراج دو دیپلمات روس توسط وین، مباحث مطرح شده را بی اساس خوانده و تأکید کرده است که اقدامات تلافی جویانه و به موقعی را انجام دهد.
پیش از این، وزارت خارجه اتریش گزارش‌های رسانه‌ای درباره تصمیم برای اخراج دو کارمند سفارت روسیه که گفته می‌شود مرتکب «اقداماتی ناسازگار با وضعیت دیپلماتیک خود» شده‌اند، تایید کرده بود. آنها باید قبل از ۱۹ مارس ۲۰۲۴، اتریش را ترک کنند.

نیازی به ترس از پوتین نیست
خبرنگاری نیز در ادامه این نشست،‌ موضع کرملین را در ارتباط با سخنان رئیس‌جمهوری لیتوانی جویا شد. گیتاناس نائوسدا پس از حمله در کشورش به لئونید ولکوف از متحدان نزدیک آلکسی ناوالنی منتقد روس (که ۲۵ بهمن‌ماه خبر مرگ وی از زندان منتشر شد)، گفته بود: هیچ‌کس در لیتوانی از پوتین نمی‌ترسد.

پسکوف در پاسخ به رئیس جمهور لیتوانی اظهار داشت:‌  نیازی به ترس از پوتین نیست. باید به پوتین احترام گذاشت و به سخنان او گوش فرا داد.
سخنگوی کرملین درباره این حادثه اظهارنظری نکرد و گفت:‌ ما درباره حادثه ای صحبت می‌کنیم که در لیتوانی رخ داده است.
 وی خاطرنشان کرد: ما به هیچ وجه نمی توانیم در مورد آنچه برای مردم در لیتوانی اتفاق می افتد اظهار نظر کنیم.

الجزیره پیش‌تر گزارش داده بود که لئونید ولکوف از متحدان نزدیک آلکسی ناوالنی منتقد حکومت روسیه پس از حمله با چکش در بیمارستان بستری شد. این حمله در خارج از خانه ولکوفدر ویلنیوس، پایتخت لیتوانی رخ داد.  به گزارش الجزیره، ولکوف یکی از برجسته ترین چهره های مخالف روسیه است و رئیس سابق دفتر ناوالنی و تا همین اواخر رئیس بنیاد مبارزه با فساد کمپین او بود. روسیه در سال ۲۰۲۱ دستور بازداشت ولکوف را صادر کرده بود.

واکنش به درخواست همسر ناوالنی از غرب
سخنگوی کرملین همچنین به یادداشت ناوالنایا همسر الکسی ناوالنی در روزنامه واشنگتن پست واکنش نشان داد. همسر ناوالنی که شوهرش ۲۵ بهمن‌ماه در حال طی دوران محکومیت در زندان درگذشت، در این یادداشت از غرب خواسته بود که نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه را به رسمیت نشناسد.
پسکوف در پاسخ به پرسشی در این باره گفت:‌ گاهی اوقات برخی روزنامه‌ها،‌ مطالب بسیار بی کیفیتی را منتشر می کنند.
سخنگوی کرملین در پاسخ به این سوال که آیا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه این مطلب واشنگتن‌پست را دیده است یا خیر، پاسخ داد: خیر، ما چنین مطالبی را نمی خوانیم.

انتخابات سه روزه ریاست‌جمهوری روسیه قرار است روز جمعه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شود. جزئیات بیشتر درباره این انتخابات، نامزدها و برنامه‌های آنها را اینجا بخوانید.