به گزارش خبرنگار ایرنا، ایرج بهرامی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از زمین های کشاورزی زیر کشت خیار و گوجه فرنگی به روش تونلی افزود: این روش یک فرآیندهای ایده آل کاشت محصولات سبزی و صیفی است که با سازه های فولاد گالوانیزه چندین حلقه نیم دایره ای با فاصله از هم ایجاد شده و پلاستیک را به صورت تونلی روی آن ها قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: پیشبینی میشود حدود هشت هزارتن محصول گوجه فرنگی و خیار از سطح مزارع برداشت و روانه بازار داخل و خارج استان کرمانشاه شود.
مدیر جهاد کشاورزی سرپل ذهاب گفت: ازمزایای روش کاشت تونلی، کاهش خطرات خسارات ناشی ازسرما، یخبندان، تگرگ و همچنین مدیریتبهتر، صرفهجویی در مصرفآب، از همه مهمتر زودرس بودن محصول و در واقع ورود زودهنگام محصول به بازار است.
وی بیان کرد: کیفیتمیوه در سیستمهای تونلی نسبت به گوجهفرنگیهای فضای باز بالاتر است، گوجهفرنگیهای موجود در تونلهای بلند بازدهیبالاتری در بازار میوه دارند.
او اضافه کرد: همچنین فشارکمتر از بیماریها و آفات حشرات نیز میتواند نیاز به کاربردهای قارچکش و حشرهکشها را در روش کشت تونلی کاهش دهد.
وی اشاره کرد: از تونلهای بلند برای افزایش فصلرشد استفاده میشود، که امکان تولید زودتر در بهار و بعد از آن در پاییز را فراهم میکند.
سرپلذهاب با جمعیت ۹۰ هزار نفر ۵۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد که از ۵۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مزارع کشاورزی سالانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن محصولات زراعی و از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ نیز حدود ۱۴ هزار تن انواع محصولات هر سال برداشت میشود.