اکبر محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع چهار هزار کیلومتر طول قنوات استان خراسان جنوبی تاکنون بیش از هزار و ۳۰۰ کیلومتر احیا و مرمت شده است.
وی گفت: از مجموع ۶ هزار و ۹۸۳ رشته قنات استان، ۳۵ درصد سالم است که در زمان حاضر نیاز به مرمت و بازسازی ندارند، ۳۰ درصد هم به طول هزار و ۳۰۰ کیلومتر تاکنون مرمت و بازسازی شدهاند.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: ۳۵ درصد قنوات نیازمند مرمت و بازسازی است که مرمت آنها ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح آبخیز تا جالیز به صورت آزمایشی در استان بیان کرد: این طرح با همکاری بسیج سازندگی در قنوات بلده فردوس در دست اجراست.
محمدی گفت: براساس سامانه اطلاعات مکانی قنوات کشور بیش از هفت هزار رشته قنات در استان شناسایی شده و در زمینه مرمت قنوات مطالباتی داریم که تلاش ما پیگیری برای پرداخت آنها است.
وی به شناسایی و آموزش مقنیها اشاره کرد و گفت: برای ۴۰۰ مقتنی دوره آموزشی برگزار و گواهی صلاحیت برای آنان صادر شده است، اگر میخواهیم مرمت قنوات به نحو احسن انجام شود باید مقنیهای با تجربه داشته باشیم.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: انجمن مقتنیها در سطح استان تشکیل شده و جلساتی مستمر با آنان داریم که در زمینه برخی مسائل و مشکلات تصمیم گیری میکنیم.