حسین پیرموذن روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تعلیق کارتهای بازرگانی به خاطر پیمانسپاری ارزی بیشترین ضربه را به صادرات بویژه در حوزه محصولات کشاورزی و کشاورزانی وارد کرده که بهترین محصولات را تولید میکنند.
وی با بیان اینکه سیاست نظام چندنرخی ارز موجب ناکارایی، عدم تخصیص بهینه منابع و ترویج فساد و رانت اقتصادی میشود، تصریح کرد: اگر در کشور به دنبال توسعه صادرات و رونق تولید هستیم تک نرخی شدن و تثبیت قیمت ارز میتواند راهگشا باشد.
نایب رئیس اتاق ایران ادامه داد: تهیه و خرید مواد اولیه از بازار با نرخ آزاد توسط صادرکنندگان از یک سو و از سوی دیگر الزام به ثبت ارز صادراتی در سامانه نیما و قیمت گذاری ارز حاصل از صادرات با نرخ نیمایی و تفاوت میان این دو نرخ تولید و صادرکننده را متضرر کرده و عملا راه صادرات در کشور را مسدود میکند.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه تک نرخی شدن ارز بزرگترین مطالبه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی است، گفت: تفاوت معنادار نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد از مهمترین ترین عوامل تاثیرگذار در کاهش قدرت رقابتپذیری تولیدکنندگان و صادرکنندگان در بازارهای هدف صادراتی است.
رئیس خانه صنعت و معدن استان اردبیل تاکید کرد: برای رونق سرمایهگذاری در استان باید مشوقهای سرمایهگذاری اعمال شود تا سرمایهگذاران با رغبت بیشتری در کار تولید مشارکت کنند.
پیرموذن اظهار کرد: سرمایهگذاران، صنعتگران و تولیدکنندگان استان با رفع موانع و مشکلات پیش رو و حذف قوانین مزاحم امیدوار به تقویت تولید در بخش کشاورزی، گردشگری و صنعت و معدن هستند و در کنار آن تقویت حوزه تجارت نیز یکی از رویکردهای حمایتی دولت سیزدهم در استان اردبیل است.
وی اعمال مشوقهای حمایتی از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان را عامل اصلی رونق تولید در استان ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم هدفگذاریهای مطلوب در این بخش به سرانجام برسد.