مجید جمشیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: لازم است که استانهایی مانند خراسان رضوی، یزد، کرمان، آذربایجان شرقی که معدن خیز هستند نماینده ای در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی داشته باشند.
وی اضافه کرد: حوزه مباحث معدنی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بسیار ضعیف است در حالی که امسال معادن کشور ۴۰۰ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی پرداخت کردند که سهم معادن خراسان رضوی از این بخش ۵۰ هزار میلیارد ریال بوده است.
رییس انجمن معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی گفت: با توجه به درآمد چهار هزار میلیاردی بخش معدن کشور، به طور قطع این بخش نقش پررنگی در حوزه اقتصادی کشور دارد و باید نمایندگانی مطالبه گر در کمیسیون صنایع و معادن مجلس داشته باشد تا رافع مشکلات بخش معدن باشند.
جمشیدی مشکل بعدی حوزه معدن را حمل و نقل ذکر و اضافه کرد: بسیاری از معادن استان خراسان رضوی و همچنین کشور تولیدات معدنی زیادی دارند اما حمل این بار به سمت کارخانه ها و مراکز مصرف آنها بسیار دشوار است.
وی به مشکلات بخش ماشین آلات معادن اشاره کرد و افزود: شمار ماشین آلات در بخش معدن کم است و معادن به واردات ماشین آلاتی مانند بیل مکانیکی و لودر نیاز بیشتری دارند تا رونق دهنده بخش تولید معدنی باشد.
رییس انجمن معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی گفت: گاه دستورالعمل هایی در حوزه معدن صادر می شود که در تناقض با یکدیگر است که باید سر و سامانی به این وضعیت داده شود.
جمشیدی افزود: از سوی دیگر پاسخ استعلامات بخش معدن از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری غالبا منفی است به طوری که تقریبا جواب ۸۵ درصد از این استعلامات منفی است.
وی مشکل دیگر حوزه معدن را واگذاری طولانی مدت پهنه ها به برخی شرکتها ذکر کرد و ادامه داد: طبق قانون زمانی که پهنه های معدنی به بخشهای دولتی و خصوصی واگذار می شود، حداکثر یک سال می توانند آن را در اختیار داشته باشند اما شاهد هستیم که برای چند سال یک پهنه معدنی در اختیار یک شرکت خاص است.
او اضافه کرد: دولت، عمده معادن را برای اکتشاف به بخشهای شبه دولتی واگذار می کند در حالی که معادن برای استخراج باید در اختیار شرکتهای خصوصی قرار گیرند تا عملکرد بهتری داشته باشند.
به گزارش ایرنا، ۴۸ نوع ماده معدنی با ارزش فلزی و غیرفلزی در خراسان رضوی شناسایی شده است که برخی از آنها شهره جهانی دارند. طلا، مس، کرومیت، سنگ آهن، سیلیس، زغال سنگ و سنگ های قیمتی مانند فیروزه جزو ارزشمندترین ذخایر معدنی این استان به شمار می روند.
معادن خراسان رضوی ۲.۹ درصد از کل مساحت استان را تشکیل می دهند که سنگ آهن خواف شاخصترین، معدن استان و جزو ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن دنیا و بزرگترین معدن سنگ آهن ایران است.
۹۸۰ پروانه بهره برداری از معادن معتبر در خراسان رضوی وجود دارد.