به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از رویترز، وزیر دفاع ایتالیا با تاکید بر اینکه رم هرگز به اوکراین نیروی نظامی نخواهد فرستاد، اظهار داشت: کشورهای اروپایی نباید در رابطه با جنگ اوکراین، برای ظاهرسازی به دادن شعارهای بزرگ و توخالی مثل اعزام نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به این کشور روی بیاورند.
کروستو با بیان اینکه برای مقابله با روسیه، اروپا باید به صورت یکپارچه و واحد عمل کند، خاطرنشان کرد: اروپا در مقابله با روسیه، به یک استراتژی واضح و روشن و به دور از تناقض و تفرقه که بر اساس خرد جمعی پایهریزی شده است نیاز دارد.
وزیر دفاع ایتالیا در ادامه سخنان خود با انتقاد از نشست سه جانبه آلمان، فرانسه و لهستان که روز جمعه در برلین برگزار شد، یادآور شد: اگرچه اوکراین به مهمات بیشتری نیاز دارد اما نباید به این بهانه در ائتلاف اروپایی که از اوکراین حمایت میکند تفرقه ایجاد و در این زمینه نشستهای جداگانه برگزار کرد، بلکه باید در همان نشستهای اتحادیه اروپا و ناتو در این خصوص رایزنی و تصمیمگیری شود.
به نوشته رویترز، ایتالیا متعهد شده است که تا سال ۲۰۲۴ به اوکراین مهمات و تجهیزات از جمله تسلیحات مورد نیاز این کشور برای جنگ علیه روسیه را تامین کند.
ایتالیا در ماه فوریه یک پیمان دفاعی ۱۰ ساله برای حمایت از اوکراین امضا کرد ولی جزئیات این پیمان دفاعی علنی نشد.
از سوی دیگر آنتونیو تاجانی وزیر خارجه ایتالیا نیز روز شنبه در مصاحبه جداگانهای با کوریره دلا سرا، اعزام نیروهای ایتالیایی به اوکراین را رد کرد و گفت: هدف ما دستیابی به صلح است نه گسترش جنگ.
به گزارش ایرنا، مکرون روز جمعه در برلین با همتایان آلمانی و لهستانی خود در نمایش همبستگی با کییف دیدار کرد و پس از این دیدار، به خبرنگاران گفت: سه کشور فرانسه، آلمان و لهستان (موسوم به مثلث وایمار) در هدف خود برای اینکه هرگز اجازه ندهند روسیه در جنگ اوکراین پیروز شود و تا آخر از مردم این کشور حمایت کنند، متحد هستند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.